Logo image
Logo image

Suoliston puhdistus luonnollisilla juomilla ja smoothieilla

4 minuuttia
Suoliston puhdistuskuurin aikana ei kannata harrastaa liikuntaa tai rasittaa elimistöä muutenkaan. Suorita puhdistuskuuri sellaisena päivänä, kun sinulla ei ole paljoa aktiivista tekemistä: esimerkiksi viikonloppuna tai loman aikana. Lepää puhdistuspäivän ja sitä seuraavan päivän ajan.
Suoliston puhdistus luonnollisilla juomilla ja smoothieilla
Maricela Jiménez López

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Maricela Jiménez López

Kirjoittanut Yamila Papa Pintor
Viimeisin päivitys: 22 joulukuuta, 2022

Suoliston puhdistus myrkyistä ja kuona-aineista on mahdollista tehdä myös täysin luonnollisin keinoin. Suoliston puhdistuksella on monia positiivisia vaikutuksia, sillä puhdistus huuhtoo suoleen kertyneet haitalliset aineet turvallisesti. Tässä artikkelissa annamme sinulle ohjeet sellaisten juomien valmistamiseen, joita nauttimalla suoliston puhdistus on helppoa.

Suoliston puhdistus – mitä sinun tulisi tietää?

Vaihtoehtoista lääketiedettä harjoittavien asiantuntijoiden mukaan suoliston puhdistus on tärkeä osa kehon kokonaisvaltaista terveyttä. Suolisto tulisi puhdistaa säännöllisesti erilaisin kuurein, sillä ne poistavat suolesta myrkyt, ulostejäämät ja muut suoliston toimintaa haittaavat ainekset. Jos suolisto on täynnä kuona-aineita, sillä on negatiivinen vaikutus koko elimistöön.

Suolisto tyhjenee itsestään automaattisesti, mutta tämä ei välttämättä aina riitä. Etenkin ummetuksesta kärsivät tietävät, miltä tuntuu, kun suoli ei tyhjene kokonaan ja olo on jatkuvasti pöhöttynyt ja vatsa kivulias. Onneksi on olemassa monia luonnollisia ja turvallisia tapoja suoliston puhdistamiseen kotioloissa. Terve suoli toimii normaalisti, eikä elimistöön kerry ylimääräisiä myrkkyjä. Suolistoa puhdistettaessa lisätään suoliston aktiivisuutta, jolloin suoli tyhjenee tehokkaasti.

Some figure

 

Suoliston puhdistus tulisi suorittaa vähintään kaksi kertaa vuodessa. Suoliston puhdistaminen karkoittaa raskaan ja pingottuneen olon, ja lisää energiamäärää huomattavasti. Tukoksista ja kuona-aineista vapaa suolisto imeyttää tehokkaammin ravinnosta saatavat ja poistaa ylimääräiset ainekset.

Nykyihmisen ruokavalioon sisältyy monia haitallisia aineksia, kuten lisäaineita ja säilöntäaineita, jotka kertyvät elimistöön ajan mittaan. Etenkin munuaiset, maksa ja suolisto joutuvat koville, kun ravinnon sisältämät haitalliset ainekset päätyvät niiden käsiteltäviksi. Juuri tästä syystä on tärkeää suorittaa suoliston tehokas puhdistus.

Kun aiot suorittaa suoliston puhdistuskuurin, tulee sinun keskittyä ruokavalioosi tarkasti. Vältä kaikkia sellaisia ruokia, jotka sisältävät maitotuotteita tai paljon proteiinia. Vältä kaikkia suolistoa ärsyttäviä ruokia, kuten hapokkaita ja tulisia ruoka-aineita. Suosittelemme pitäytymään kasvispainotteisessa ruokavaliossa ja nauttimaan paljon kuitua ja hedelmiä. Muista myös juoda paljon vettä puhdistuskuurin aikana.

Kun puhdistuskuuri on suoritettu kunnialla loppuun, on tärkeää palauttaa suoliston normaali bakteerikanta oikeisiin lukemiin, sillä kuurin aikana suuri osa bakteereista huuhtoutuu pois. Syö paljon maustamatonta jogurttia ja lisää maitohappobakteerivalmisteet ruokavalioosi – näitä löytyy pillerimuodossa apteekista. Syö myös hapankaalia, sillä sen sisältämä glutamiini kiihdyttää suoliston solujen uudistumista.

Some figure

 

Puhdistuskuurin yhteydessä suosittelemme myös hierontaa, joka vapauttaa virtsan sisältämiä myrkkyjä ja puhdistaa elimistöä entistä tehokkaammin. Voit myös noudattaa Makko Ho -rutiinia, johon sisältyy tiettyjä venyttelyliikkeitä. Liikkeet kohentavat kehon energian kohdistumista suoleen ja tekee näin suolen puhdistumisesta tehokkaampaa.

Muistathan, että suoliston puhdistuskuurin aikana sinun tulisi pysyä kotona koko päivän ajan ja levätä myös seuraava päivä. Puhdistuskuuri voi olla keholle rankka kokemus, eikä sinun tulisi rasittaa itseäsi liikaa sen aikana. Jätä liikunta väliin kokonaan, ota rennosti ja lue kirjaa tai katsele elokuvia.

Suoliston puhdistus luonnollisilla juomilla ja smoothieilla

Suoliston toiminta on koko keholle tärkeää, sillä suolisto auttaa imeyttämään kehon tarvitsemat ravintoaineet ja poistamaan tarpeettomat ja haitalliset ainekset. Jos suolistoon kertyy myrkkyjä, rasvaa ja muita haitallisia aineksia, voit tuntea olosi väsyneeksi ja voimattomaksi, ja altistut herkemmin erilaisille taudeille. Suoliston puhdistuskuuri palauttaa kehon energian ja tunnet olosi taas tavallisen motivoituneeksi ja energiseksi.

Kokeile näitä tehokkaita ja terveellisiä juomia ja smoothieita suoliston puhdistamiseen:

Vihersmoothie aloesta, kurkusta ja omenasta

Tämä herkullinen juoma valmistuu helposti, ja se puhdistaa suolistoa tehokkaasti. Kaikki juoman sisältämät ainekset ovat lääkinnällisiä ja niiden vaikutus on taattu. Huomaat pian, miten paljon paremmin suolistosi ja ruoansulatuksesi tomii, turvotus laskee ja olo helpottuu.

Mehun valmistamiseen tarvitset viipaleen tuoretta ananasta, puolikkaan kurkun kuorineen, pienen vihreän omenan, yhden appelsiinin ja aloe vera -geeliä. Pese kurkku ja omena huolellisesti, leikkaa kurkku kahtia ja pilko molemmat tehosekoittimeen. Lisää loput ainekset joukkoon ja purista lopuksi appelsiinin mehu sekaan. Voit lisätä muutaman desin vettä, jos haluat juoman koostumuksesta juoksevamman. Nauti smoothieta kahdesti päivässä aamuin illoin seitsemän päivän ajan.

Vihersmoothieta suoliston puhdistamiseen.
Inkiväärijuoma

Tämä on yksi helpoimmista resepteistä, joita voi käyttää suoliston puhdistamiseen. Inkiväärillä on vahva myrkkyjä poistava vaikutus, joka hillitsee myös tulehdusta ja parantaa ruoansulatuksen toimintaa. Tarvitset vain palan tuoretta inkivääriä ja lasillisen vettä. Kuori ja murskaa inkivääri ja lisää tehosekoittimeen veden kera. Sekoita tasaiseksi ja siivilöi. Nauti juoma tyhjään vatsaan. Jos se kaipaa makeutusta, voit lisätä joukkoon tilkan hunajaa. Tällä juomalla hoidat suoliston puhdistamisen lisäksi pahoinvointia, närästystä, refluksitautia ja muita ruoansulatuksen ongelmia.

Punainen juoma suoliston puhdistukseen

Tämä makea ja raikas mehujuoma rauhoittaa suolistoa samalla kun se puhdistuu, ja sillä on diureettinen ja antioksidanttinen vaikutus koko elimistöön. Tarvitset juoman valmistukseen kuusi tuoretta mansikkaa, viipaleen ananasta ja ruokalusikallisen tuoretta persiljaa. Sekoita ainekset tehosekoittimessa ja lisää joukkoon tilkka vettä. Nauti kerran päivässä ennen aamiaista viikon ajan.

Sitruunajuoma

Simppelillä sitruunamehulla on loistava vaikutus koko elimistöön, ja se soveltuu hyvin myös suoliston puhdistuskuurin toteuttamiseen. Sitruunan sisältämät vitamiinit ja muut hyödylliset ainesosat karkoittavat suolistoon kertyneet bakteerit ja kuona-aineet tuossa tuokiossa. Purista yhden sitruunan mehu lasilliseen lämmintä vettä ja nauti ennen nukkumaanmenoa.

Some figure

 


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Restellini S, Kherad O, Bessissow T, et al. Systematic review and meta-analysis of colon cleansing preparations in patients with inflammatory bowel disease. World J Gastroenterol. 2017;23(32):5994–6002. doi:10.3748/wjg.v23.i32.5994
  • Acosta, R. D., & Cash, B. D. (2009). Clinical effects of colonic cleansing for general health promotion: A systematic review. American Journal of Gastroenterology. https://doi.org/10.1038/ajg.2009.494
  • Lee, Y. L., Cesario, T., Wang, Y., Shanbrom, E., & Thrupp, L. (2003). Antibacterial activity of vegetables and juices. Nutrition. https://doi.org/10.1016/j.nut.2003.08.003

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.