Puhdista suolistosi myrkyistä

Puhdista suolistosi myrkyistä

Viimeisin päivitys: 15 tammikuuta, 2019

Suolisto on yksi niistä kehon osista, jotka vastaavat elimistön puhdistuksesta. Näillä osilla on hyvin tärkeä työ, sillä ne saavat aikaan syömämme ruoan hajoamisen, jotta veremme voisi sitten imeä sen sisältämät ravinteet. Suolisto on myöskin vastuussa jätteen poistamisesta elimistöstä. Tässä artikkelissa kerromme sinulle kuinka voit puhdistaa suolistosi, jotta voisit päästä eroon myrkyllisistä aineista – tämän kaiken voi tehdä luonnollisilla hoidoilla ja terveellisillä elämäntavoilla. Yksinkertaista ja edullista, joten kannattaa kokeilla – puhdista suolistosi myrkyistä luonnollisesti!

Kuten koskee muitakin sellaisia elimiä, jotka vastaavat aineiden poistamisesta ja suodattamisesta elimistössä – kuten esimerkiksi maksa ja munuaiset – voivat elämäntyylisi, altistuminen ympäristöstä peräisin oleville saasteille sekä huono ruokavalio saada suoliston rasittuneeksi. Tämä häiritsee suoliston toimintaa, ja siten suolistosi kerää itseensä suuren määrän myrkyllisiä aineita, jotka saattavat ajan kuluessa alkaa oleellisesti vaikuttamaan terveyteesi. Nämä myrkyt saattavat aiheuttaa sellaisia oireita kuten pahanhajuista hengitystä, närästystä, vatsan tai suoliston raskautta, huonoa ruoansulatusta, ripulia, ilmavaivoja ja joissakin tapauksissa myös päänsärkyjä ja unettomuutta.

Puhdista suolistosi myrkyistä – 5 yksinkertaista konstia

Jos haluat kokeilla suoliston puhdistamista kotona, tulisi sinun ehdottomasti hyödyntää seuraavia helppoja ohjeita, sillä ne auttavat sinua elimistösi puhdistamisessa terveellisellä ja tehokkaalla tavalla.

  • Juo enemmän vettä. Suoliston puhdistus saattaa saada aikaan kehon nestetasapainon järkkymisen, joten sinun tulisi juoda enemmän vettä päivittäin. Runsas vesi auttaa sinua pysymään kosteutettuna, ja se auttaa kehoasi hävittämään ne myrkylliset aineet ja ulosteen, jotka ovat kertyneenä suolistoosi. Juo huoneenlämpöistä vettä, jossa on hiukan sitruunaa, jotta saisit vieläkin tehokkaamman vaikutuksen.
  • Ruokavalio: Kun suoritat paksusuolen puhdistusta, tulisi sinun pitää kiinni kevyestä ruokavaliosta, jossa on paljon vihanneksia ja hedelmämehuja, kuten myös muita sellaisia ruokia, jotka on helppo sulattaa. Vältä suurten aterioiden syöntiä, sillä ne antavat suolistollesi lisää työtä, ja siten ne häiritsevät puhdistusprosessiasi. Suosittelemme, että juot paljon liemiä ja syöt kasviskeittoja, jotta voisit antaa elimistöllesi luonnollisia elektrolyyttejä, joita se on menettänyt.
  • Vitamiinit ja ravinnelisät: Suoliston puhdistus saattaa johtaa väliaikaiseen elintärkeiden ravinteiden puutokseen. Jos mahdollista, tulisi sinun välttää tämä hyödyntämällä luonnollisia vitamiini- ja ravinnelisälähteitä. Lisää C-vitamiinin määrää ravinnossasi, sillä siten voit auttaa vastustuskykyäsi pysymään vahvana.
  • Syö enemmän probiootteja: On hyvin tärkeää alkaa syömään probiotteeja sisältäviä ruokia, jos teet paksusuolen puhdistusta, sillä tämän prosessin aikana elimistösi sattaa hävittää hyviä bakteereja huonojen ohella. Kun syöt probiootteja, pystyt tasapainottamaan tämän tilanteen ja antamaan elimistöllesi niitä hyviä bakteereja, jotka edistävät suoliston terveyttä.
  • Puhdistava kylpy: Viimeisenä vinkkinä suoliston puhdistamista ajatellen on kylpy, jossa veteen on lisätty lääkinnällisiä kasveja. Näin pystyt tehostamaan myrkyllisten aineiden poistumista ihosi kautta. Ihanteellista olisi, jos hauduttaisit yrttejä ensin kylpyvedessä, kylvet, ja sitten kietoisit itsesi pyyhkeeseen tai huopaan, jotta höyry imeytyisi kunnolla ihoosi.

Mehu suoliston puhdistuksen tueksi

Puhdista suolistosi tämän ruuansulatusta edistävän mehun avulla.

Puhdista suolistosi tämän puhdistusmehun avulla. Tämä tehokas mehu on ihanteellinen suoliston puhdistukseen, ja se stimuloi kehoasi poistamaan kaikki ne myrkylliset aineet, joita se ei todellakaan tarvitse. Tähän tarvitset mansikoita, ananasta ja persiljaa, ja tämä mehu antaa sinulle puhdistavia ja ruoansulatusta edistäviä vaikutuksia, jotka auttavat torjumaan ummetusta, vähentämään suoliston tulehtuneisuutta, lievittämään ilmavaivoja sekä yleisestikin puhdistamaan ruoansulatustasi.

Ainekset

  • 1-1,5 dl mansikoita paloiteltuna
  • 2 viipaletta ananasta paloiteltuina
  • 1 persiljanvarsi hienonnettuna
  • 1 kupillinen hana- tai lähdevettä

Miten mehu valmistetaan?

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen, sekoita ne hyvin, ja juo. Paras aika tämän mehun juontiin on aamiaisella tai ennen mitä tahansa isompaa ateriaa.

Teet

Jos kuitenkin pidät enemmän ajatuksesta suoliston puhdistuksesta teen ja haudukkeiden avulla, suosittelemme artisokka- tai maarianohdakehauduketta. Molemmat näistä kasveista ovat tunnettuja niiden puhdistavista ominaisuuksista, ja ne stimuloivat elimistöäsi hävittämään myrkyllisiä aineita ja nesteitä, joita siihen on kertynyt.

Cayennepippuri

Cayennepippuri auttaa puhdistamaan suolistoasi.

Cayennepippuri on puhdistava tuote, joka on suureksi avuksi suoliston puhdistuksessa. Kokeile tämän pippurin käyttöä luonnollisissa smoothieissa, tai sekoita sitä sitruunamehuun ja juo usemman kerran päivässä.

Levät

Psylliumissa (plantago psyllium) ja merilevässä oleva kuori tunnetaan sen kyvystä imeyttää ja hävittää myrkyllisiä aineita, joita suolistoon kertyy. Molemmat näistä kasveista muodostavat geeliä, joka auttaa ulosteen kosteuttamisessa, ja siten ne ovat täydellisiä tuotteita ummetuksen hoitoon, ja ne sopivat myös esimerkiksi ärtyvän suolen oireyhtymän hoitoon.

Puhdista suolistosi myrkyistä näillä luonnollisilla ja terveellisillä kotikonsteilla – helppoa ja tehokasta!

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
5 suolistoa puhdistavaa hauduketta
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
5 suolistoa puhdistavaa hauduketta

Yrttiteet voivat toimia loistavana apuna vastustuskyvyn ja suoliston toiminnan parantamiseksi.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.