Logo image
Logo image

Puhdista munuaiset herkullisella ja helpolla juomalla

3 minuuttia
Jos haluat puhdistaa munuaisiasi sekä varmistaa niiden kunnollisen toiminnan, sinun kannattaa juoda enemmän nesteitä, jotta voisit poistaa kehostasi myrkyllisiä aineksia - nämä nimittäin vaikuttavat munuaisten terveyteen.
Puhdista munuaiset herkullisella ja helpolla juomalla
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Munuaiset ovat ne elimet, jotka vastaavat myrkyllisten aineiden suodattamisesta pois verenkierrosta poistamalla nämä aineet virtsan kautta. Vaikka tämä tapahtuukin luonnollisesti silloin, kun ihmisen terveys on hyvällä mallilla, joskus munuaiset voivat rasittua liikaa, ja tällöin niiden toiminta vaikeutuu. Ongelmana tässä on se, että keho kerää itseensä jätteitä, jotka ajan kuluessa voivat vaikuttaa munuaisten terveyteen haitallisesti. Itse asiassa tämä kertyminen voi aiheuttaa monimutkaisia sairauksia, kuten esimerkiksi munuaisten vajaatoimintaa ja munuaiskiviä. Vielä huonompi tilanne on se, jos seurauksena on muiden elinten terveyden vaarantuminen, ja muun muassa sydän ja maksa voivat kuulua niihin elimiin, jotka kärsivät munuaisten huonosta toiminnasta. Tässä artikkelissa esittelemme herkullisen ja helposti valmistuvan juoman, joka edistää munuaisten terveyttä. Puhdista munuaiset tämän juoman avulla!

On olemassa luonnollisia tapoja pitää munuaiset hyvässä kunnossa, ja näin voit jopa saada aikaiseksi optimaalisen tehokkuuden myrkkyjen poistamisessa. Näihin hoitoihin kuuluvat myös tämä antioksidantteja sisältävä ja nestettä poistava juoma, jota voidaan valmistaa kotona seuraavan erittäin helpon reseptin avulla.

Kiinnostuitko? Mikäli haluat parantaa munuaistesi terveyttä luonnollisesti ja herkullisesti, jatka lukemista ja ota reseptimme talteen – puhdista munuaiset tämen herkullisen juoman avulla!

Puhdista munuaiset ja torju munuaiskiviä tällä sitrushedelmiä sisältävällä juomalla

Some figure

 

Tämä luonnollinen juoma munuaisten puhdistamiseksi ja munuaiskivien estämiseksi valmistetaan sitruunasta, limetistä ja appelsiinistaSiinä on runsaasti fytoravinteita ja antioksidantteja, ja tämän mehun juonti useamman kerran päivässä tuleekin parantamaan munuaistesi toimintaa oleellisesti.

Nesteiden juonti on elintärkeää, mikäli haluat puhdistaa kehoasi oikealla tavalla, ja siksi myös tämä juoma on hyvä apu kyseiseen tarkoitukseen.

Mehussa on vain vähän kaloreita, mutta runsaasti C-vitamiinia, mineraaleja ja kuituja. Sillä on myös nestettä poistavia ominaisuuksia, jotka edistävät kehoon kertyneiden nesteiden ja sellaisten aineiden poistumista, jotka saavat aikaan munuaiskiviä.

Sitruuna, kuten myös limetti ja appelsiini, sisältää sitrus- ja fosforihappoa, mitkä kuuluvat sen pääaineksiin. Kyseiset aineet lisäävät virtsan happoisuutta, ja niillä on tärkeä rooli munuaiskivien synnyn estämisessä.

Parasta tässä on kuitenkin se, että pystyt mehun avulla vahvistamaan vastustuskykyäsi sekä vähentämään riskiäsi saada virtsatietulehdus tai muita tämän alueen sairauksia.

Kuinka tämä munuaisia hoitava juoma valmistetaan?

Some figure

 

Valmistamalla esittelemämme herkullisen juoman kotonasi pystyt parantamaan munuaistesi terveyttä, ja samanaikaisesti puhdistat ruoansulatustasi ja maksan järjestelmiä.

Kyseessä on erinomainen ratkaisu niille, jotka eivät pidä pelkän veden juonnista, sillä sitrushedelmät tuovat tälle juomalle herkullisen makuvivahteen.

Juoma on myös loistava vaihtoehto kehon nesteytykseen, painon pudottamisen tueksi sekä ihon kunnon parantamiseksi.

Tarvittavat ainekset

 • 1 l vettä
 • 1 sitruuna
 • 1 limetti
 • 1 appelsiini
 • 10 mintunlehteä
 • 1 ruokalusikallinen etikkaa tai ruokasoodaa hedelmien puhdistukseen

Näin tämä juoma valmistetaan

 • Puhdistetaan ensin hedelmien kuoret: laita etikkaa tai ruokasoodaa veteen (ei siihen litraan, jota käytetään juomaan), ja puhdista kuoret siinä.
 • Leikkaa sitruuna, limetti ja appelsiini viipaleiksi (niitä kuorimatta).
 • Laita hedelmäviipaleet kannuun, ja lisää myös vesilitra ja mintunlehdet.
 • Anna nesteen vetäytyä ainakin kahden tunnin ajan – parasta olisi kuitenkin antaa sen olla yön yli.
 • Seuraavana päivänä juo lasillinen juomaa ennen aamiaista, ja toista tätä sitten kaksi tai kolme kertaa päivässä.
 • Noudata tätä puhdistavaa hoitoa viikon ajan, ja pidä sitten kaksi viikkoa taukoa ennen sen uusimista.

Muista vielä muutama asia!

Some figure

Vaikka tämä juoma onkin mahtava apu munuaisten pitämiseksi terveinä, on hyvin tärkeää muistaa, että sen tehokkuus riippuu elämäntyylistäsi. Sinun tulisi siis myös muuttaa ruokavaliotasi terveellisemmäksi sekä vähentää oksalaatteja runsaasti sisältävien tuotteiden nauttimista, joihin kuuluvat esimerkiksi kahvi, kaupalliset virvoitusjuomat, kuivatut hedelmät ja kaakao.

Kannattaa myös lisätä C-vitamiini saantiasi, jotta voisit sekä estää munuaiskiviä syntymästä että suojella koko virtsatiejärjestelmääsi. Mustikat ovat hyvä valinta, sillä niissä on runsaasti antioksidantteja, ja lisäksi niissä on paljon vitamiineja ja mineraaleja.

Juo kahdeksan lasillista vettä päivässä joko sellaisenaan tai hedelmistä koostuvien juomien osana.

Jos sinulla on jokin munuaissairaus tai syöt erityisiä lääkkeitä, on hyvin tärkeää, että otat yhteyttä lääkäriisi ennen kuin alat nauttia tätä juomaa, jotta voisit varmistaa sen soveltuvuuden omaan tilanteeseesi.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • FOMINAYA, H. (2010). Sistema urinario. In Atlas de ecografía clínica abdomnal en pequeños animales. https://doi.org/10.1080/17518253.2010.482065
 • National Kidney and Urologic Diseases Information Clearinghouse. (2009). Los riñones y cómo funcionan. National Institute of Health. https://doi.org/10.1371/journal.pcbi.1004171
 • Fundación Norteamericana de Riñón y Urología. (2001). Los Riñones y su Funcionamiento. Fundación Norteamericana de Riñón y Urología.
 • Hemstreet, G. P. (2012). Sistemas renal y urinario. Enciclopedia De Salud Y Seguridad En El Trabajo. https://doi.org/S0014-5793(00)01618-5 [pii]
 • Torres, M., & Mattera, A. (2010). Infección urinaria. The Journal of Bacteriología y Virología Médica. https://doi.org/10.1016/S0210-4806(02)72829-5
 • National Center of Complementary and Integrative Health. “Detoxes” and “Cleanses”: What You Need To Know. https://www.nccih.nih.gov/health/detoxes-and-cleanses-what-you-need-to-know
 • National Institutes of Health. Vitamin C. https://ods.od.nih.gov/factsheets/VitaminC-HealthProfessional/
 • Harvard Health Publishing. (2008). The dubious practice of detox. https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/the-dubious-practice-of-detox
 • Res Pharm Sci. 2010 Jan-Jun; 5(1): 1–8. Are antioxidants helpful for disease prevention? https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3093095/
 • Archives of Environmental Contamination and Toxicology. 2011 Aug;61(2):344-57. Blood, Urine, and Sweat (BUS) Study: Monitoring and Elimination of Bioaccumulated Toxic Elements. doi: 10.1007/s00244-010-9611-5. Epub 2010 Nov 6.
 • MedlinePlus. Cuidados personales en caso de cálculos renales. https://medlineplus.gov/spanish/ency/patientinstructions/000135.htm
 • Revista Médica Clínica Los Condes. Vol. 29. Núm. 2. Tema central: Urología. Páginas 222-231 (Marzo – Abril 2018). https://www.elsevier.es/es-revista-revista-medica-clinica-las-condes-202-articulo-infeccion-urinaria-recurrente-mujer-S0716864018300282

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.