Sitruuna-persiljasiirappi munuaiskivien poistamiseen

· marraskuu 24, 2016

Munuaiset käsittelevät suurimman osan ihmiselimistön kuona-aineista erittämällä ne pois virtsan mukana. Jos nesteet eivät poistu elimistöstä kunnolla, mineraalisuolot ja muut kemikaalit alkavat muodostaa kovia yhdisteitä, jotka tunnetaan munuaiskivinä.

Ne aiheuttavat runsaasti kipua ja voivat myös saada aikaan vakavia terveyttämme heikentäviä komplikaatioita.

Vaikka munuaiskivien koko voikin vaihdella ihmisestä toiseen, suurimmassa osassa tapauksia ne tukkivat virtsateitä, mikä estää rakkoa tyhjentymästä kunnolla. Ne voivat siten johtaa virtsatietulehduksiin ja jopa aiheuttaa verenvuotoa.

Voimme onneksi saada munuaiskivet kulkeutumaan pois elimistöstä syömällä tiettyjä lääkkeitä ja hyödyntämällä luonnonmukaisia hoitokeinoja. Jos munuaiskivi kuitenkin on kooltaan suhteellisen iso, sen poistamisessa saatetaan joutua turvautumaan leikkaukseen.

Tämä kotitekoinen sitruuna-persiljasiirappi on hoitokeino, jota voidaan käyttää kyseiseen vaivaan yhdessä muiden hoitojen kanssa.

Tässä artikkelissa kerromme sinulle, miksi tämä juoma on niin terveellinen ja kuinka voit valmistaa sitä.

Munuaiskiviä poistava siirappi

Ennen kuin tarkastelemme lähemmin tämän siirapin hyötyjä, sinun on ensin tiedettävä, että munuaiskivien ehkäisemiseksi on juotava paljon nesteitä.

Jos et nimittäin pidä elimistöäsi kunnolla nesteytettynä, virtsaa ei poistu tarpeeksi ja siinä olevat yhdisteet muuttuvat munuaiskiviksi. Näin ollen runsas veden juominen auttaa helpottamaan vaivaa.

On kuitenkin tärkeää nauttia myös sellaisia aineita, joissa on diureettisia ja myrkkyjä poistavia ominaisuuksia. Nämä auttavat parantamaan munuaisten toimintaa ja myös hajottamaan jo olemassa olevia munuaiskiviä.

Tällä kertaa suosittelemme ottamaan kaikki hyödyt irti sitruunan ja persiljan ominaisuuksista. Ne ovat molemmat täynnä sellaisia ravintoaineita, joita on käytetty taistelemaan munuaisten terveyteen vaikuttavia ongelmia vastaan.

Sitruunan hyödyt

sitruuna ja lime

Sitruunamehu sisältää sitruuna- ja fosforihappoa. Nämä kaksi yhdistettä vähentävät riskiä saada munuaiskiviä. Niiden korkea sitraattipitoisuus vähentää virtsan happamuutta ja edistää myrkkyjen ja liiallisten suolojen poistumista elimistöstä.

Lisäksi sitruunamehulla on diureettisia vaikutuksia, jotka edesauttavat elimistön kudoksiin kertyneen nesteen poistumista. Tämä lisää elimistön virtsantuotantoa.

Sitruunamehussa on myös bakteereja ja sieniä tuhoavia ominaisuuksia, jotka ehkäisevät munuaisten ja virtsarakon tulehduksia.

Persiljan hyödyt

persilja

Persilja on yksi suosituimmista kasveista munuaisten terveyden hoidossa. Se sisältää eteerisiä öljyjä, joissa on suuri apioli- ja myrtistisiinipitoisuus. Nämä kaksi yhdistettä antavat persiljalle sen vahvat diureettiset ominaisuudet, jotka lisäävät virtsantuotantoa.

Lisäksi persiljasta saa klorofylliä. Se on kasvien sisältämä yhdiste, joka auttaa poistamaan myrkkyjä ja liiallista rasvaa elimistöstä.

Lopuksi persilja sisältää vielä suuren määrän C-vitamiinia, joka vahvistaa immuunijärjestelmää ja auttaa sitä näin taistelemaan tulehduksia vastaan.

Kuinka tätä siirappia valmistetaan?

Hunaja ja sitruuna

Tämä siirappi on erittäin helppo valmistaa ja se antaa myös hyviä tuloksia.

Tässä reseptissä sitruuna ja persilja sekoitetaan oliiviöljyn, vaahterasiirapin ja hunajan kanssa. Se on tehokas ja täydellinen hoito munuaiskiviin.

Ainekset

 • Yhden sitruunan mehu
 • Yksi nippu tuoretta persiljaa
 • 2,5 dl oliiviöljyä
 • 2,5 dl vaahterasiirappia
 • 2,5 dl hunajaa
 • Kannellinen lasipurkki

Valmistus

 • Purista mehu sitruunasta ja sekoita se tehosekoittimessa kouralliseen persiljaa.
 • Sekoittaessa sitruunamehun ja persiljan pitäisi muodostaa tahnan.
 • Lisää tähän tahnaan loput aineksista ja sekoita kunnes saat tasaisen seoksen.
 • Kun siirappi on valmis, kaada se lasipurkkiin.
 • Sulje purkki hyvin ja laita se säilöön kylmään ja pimeään paikkaan.

Kuinka siirappia nautitaan

 • Syö siirappia yksi teelusikallinen tyhjään mahaan joka päivä.
 • Voit halutessasi sekoittaa siirapin lasilliseen lämmintä vettä helpottaaksesi sen nauttimista.
 • Täydennä siirapin vaikutusta juomalla ainakin kaksi litraa vettä päivässä.

Ihmiset, joilla on pieniä munuaiskiviä tai niitä on määrällisesti vain vähän, tulevat huomaamaan tulokset jos he nauttivat siirappia joka päivä. He, joilla on diagnosoitu vaikeampi munuaiskiviongelma, voivat käyttää tätä siirappia muiden hoitojen ohessa.

Suosittelemme valmistamaan tätä siirappia mahdollisimman pian ja hyödyntämään reseptiä munuaisten hoidossa.