Logo image
Logo image

Detox-kuuri: sitruuna, kurkku ja inkivääri

3 minuuttia
Sitruuna, inkivääri ja kurkku auttavat kehoa taistelemaan nesteen kertymistä vastaan, ja ne tarjoavat runsaasti vitamiineja ja mineraaleja. Lisäksi inkivääri edistää ravinteiden imeytymistä.
Detox-kuuri: sitruuna, kurkku ja inkivääri
Viimeisin päivitys: 15 lokakuuta, 2018

Fyysisen ja tunne-elämän terveyden säilyttäminen hyvänä on yksi avain elämänlaadun pitämiseksi hyvänä vuosien vieriessä ja iän karttuessa. On paljon sellaisia asioita, joilla terveyttä voi edistää ja jotka auttavat estämään monia iän myötä ilmeneviä sairauksia. Yksi tapa parantaa elämänlaatua vuosien edetessä on puhdistaa elimistöä säännöllisesti, jotta siihen kertyneen jätteen voisi poistaa tehokkaammin.

Keho kerää itseensä paljon myrkyllisiä aineita ja jätettä, ja ne saattavat alkaa vaikuttaa hyvin tärkeiden elinten toimintaan. Tämä saattaa sitten pidemmän ajan kuluessa vaikuttaa ihmisen terveyteen. Nämä myrkyt tulevat huonosta ruokavaliosta, ympäristön saasteista sekä kemikaalituotteiden käytöstä. Jopa istuma-asentoon painottuva elämäntapa voi olla yksi syy myrkkyjen kertymiseen.

Tämän vuoksi kannattaakin suorittaa luonnollista kehon puhdistusta säännöllisesti, sillä se auttaa terveellisellä tavalla kaiken tarpeettoman jätteen poistamisessa tehokkaammin.

On olemassa monia vaihtoehtoja kehon detox-kuureja ajatellen, ja luonnollisilla tuotteilla saa tehokkaasti lisättyä hyvinvointia. Tässä artikkelissa kerromme eräästä kehoa puhdistavasta dieetistä, joka perustuu sitruunaan, inkivääriin ja kurkkuun – näiden tuotteiden avulla pystyt valmistamaan oivallisen detox-hoidon sekä parantamaan elämänlaatuasi.

Mistä tämä detox-kuuri koostuu?

Esittelemämme kuuri käsittää juoman, jossa on sitruunaa, inkivääriä ja kurkkua. Nämä ovat luonnollisia tuotteita, joilla on tehokkaita puhdistavia ja myrkkyjä poistavia ominaisuuksia. Juomaa kannattaa aina nauttia tyhjään vatsaan aamuisin, ja päivän mittaan tulisi juoda vielä vähintään kaksi litraa vettä.

Dieetin aikana on tärkeää poistaa ruokavaliosta teollisesti käsitellyt ruoat, sokerit, rasvat, maitotuotteet ja suolat. Tämän juoman nauttimista tulisi täydentää sellaisella ruokavaliolla, johon sisältyy paljon hedelmiä, vihanneksia, viljaa ja vähärasvaista lihaa.

Juoma sitruunasta, kurkusta ja inkivääristä

Esittelemämme juoma on hyvin helppo valmistaa kotona, ja saat siitä mahtavia hyötyjä terveytesi kannalta. Sitruuna, kurkku ja inkivääri toimivat tehokkaina kehon myrkkyjen poistajina, ja ne auttavat sinua myös pudottamaan painoasi terveellisesti.

Tarvittavat ainekset

  • 1 sitruuna tai limetti
  • puolikas kurkku
  • reilu pala tuoretta inkivääriä
  • hiukan tuoretta minttua
  • reilu vesilasillinen (250-300 ml)

Kuinka tämä juoma valmistetaan?

Jotta voisit valmistaa tämän detox-juoman, sinun tulee pestä sitruuna, minttu ja kurkku, sekä kuoria ja raastaa inkivääri. Leikkaa kaikki ainekset paloiksi (poistamatta kuorta sitruunasta ja kurkusta), ja yhdistä ne sitten lasilliseen vettä. Anna seoksen olla yön yli ja nauti se sitten seuraavana aamuna. Voit lisätä myös jäätä ja hunajaa, mikäli haluat.

Miten tämä detox-juoma puhdistaa elimistöä?

 

Some figure

Jokainen aines tuo kehollesi tärkeitä hyötyjä:

  • Sitruuna on kyvykäs sitrushedelmä, joka tunnetaan sen puhdistavista ominaisuuksista, ja se auttaa poistamaan jätteitä elimistöstä. Se laittaakin tehokkaasti puhdistuksen liikkeelle, ja tämä ympäri maailmaa tunnettu supersuosikki on erittäin lääkinnällinen luonnontuote. Se sisältää C-vitamiinia ja antioksidantteja, jotka vahvistavat vastustuskykyä ja estävät sairauksia. Sitruuna auttaa parantamaan ruoansulatusta, ja se estää ummetusta ja vatsan turvotusta. Se edistää nesteen poistumista kehosta sekä vähentää rasvan imeytymistä (tämä johtuu sitruunan sisältämästä suuresta kuitumäärästä, joka on pektiinin muodossa).
  • Inkivääri toimii puolestaan luonnollisena tulehduksia torjuvana tuotteena, joka auttaa ruoansulatusta ja hermostoa toimimaan hyvin. Yksi sen pääainesosista on gingeroli, joka asiantuntijoiden mukaan muuttuu säilytyksen ja kuivumisen myötä, ja tämän seurauksena inkivääri tarjoaa ainesosaa nimeltään shogaol. Inkivääri toimii vatsan nestetuotannon stimulanttina sekä edistää ruoasta saatavien ravinteiden imeytymistä. Se auttaa aktivoimaan aineenvaihduntaa, jotta keho voisi polttaa rasvaa, ja se lisää myös kertyneiden nesteiden poistumista.
  • Kurkku on hyvin tehokas nesteenpoistaja, ja se stimuloikin kehoon kertyneiden nesteiden häviämistä erinomaisella tavalla. Lisäksi se auttaa parantamaan ruoansulatusta sekä edistää jätteen poistumista kehosta niin, että pystyt parantamaan terveyttäsi. Tämä vihannes sisältää vain vähän kaloreita mutta paljon vettä, ja siinä on myös runsaasti ravinteita, joista saat suurta hyötyä terveytesi kannalta. Siinä on on vain 13 kcal jokaista 100 grammaa kohden, ja kurkku sisältää A-, B-, C- ja E-vitamiinia. Lisäksi tässä vihanneksessa on tärkeitä mineraaleja, kuten esimerkiksi kaliumia, kalsiumia, fosforia, magnesiumia ja rautaa.

Kokeile siis tätä mahtavaa detox-juomaa sitruunasta, inkivääristä ja kurkusta, ja pystyt parantamaan terveyttäsi herkullisella tavalla!

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.