Mistä tietää, että keho kaipaa puhdistuskuuria?

maaliskuu 16, 2016

Ihmiskeho on suunniteltu niin, että se yrittää parantaa itse itsensä ja puhdistautua myrkyistä ja kuona-aineista säännöllisesti. On kuitenkin sellaisia tilanteita, joissa keho ylikuormittuu, eikä kehon oma puhdistuminen enää riitä. 

Tämä voi johtua huonolaatuisesta ravinnosta, huonosta elämäntyylistä, saastuneesta ravinnosta, vedestä tai ympäristöstä, tai negatiivisista tunteista. Kaikki nämä tekijät tekevät kehon toiminnalle hallaa ja aiheuttavat epätasapainoa elimistön toiminnoissa. Mistä merkeistä tietää, että keho kaipaa puhdistuskuuria?

Tässä artikkelissa tutustumme merkkeihin siitä, että keho kaipaa puhdistuskuuria. Keho antaa meille tiettyjä merkkejä terveydentilastaan, ja kun keho ei itse pysty kunnolliseen puhdistukseen, voimme auttaa kehoa puhdistuskuurilla.

Merkkejä siitä että keho kaipaa puhdistuskuuria

Ruuansulatus

Monet ihmiset syövät mitä haluavat välittämättä siitä, mitä huonolaatuinen ravinto elimistölle aiheuttaa. Aina keho ei reagoi välittömästi epäterveelliseen ruokaan, vaan sen vaikutus kerääntyy hiljalleen ja ravinnon haittavaikutukset näkyvät vasta vuosien päästä.

Ruuansulatuksen toiminnan häiriöt voivat ilmetä närästyksenä, ilmavaivoina, refluksitautina, ummetuksena ja ripulina.

Tarkkailemalla ruuansulatuksen toimintaa pystymme helposti määrittelemään, jos jotain on pielessä. Ruuansulatuksen toiminnan häiriöitä ei kannata sivuuttaa.

Jos tuntuu siltä, että ruuansulatus on hidastunut ja heikentynyt, kannattaa sille antaa lyhyt tauko ruuan käsittelystä syömällä kevyempiä ruokia ja pienempiä annoksia. Muista pureskella jokainen suupala huolellisesti.

Mieliala

Usein mielenlaadun ei tajua vaikuttavan suoraan terveyteen, mutta jatkuvat negatiiviset ajatukset saastuttavat mielen lisäksi kehon.

Ahdistus, masennus, stressi sekä pessimistinen ja katkera asenne kerryttää elimistöön stressihormoneja, jotka aiheuttavat elimistössä tulehdusreaktion ja kerryttävät kuona-aineita. Huonontunut fyysinen tila pahentaa masennusta ja mielialaa: noidankehä on syntynyt.

Jos huomaat, että joku perheessäsi tai joku ystävistäsi on jatkuvasti ärtynyt, huonolla tuulella, surullinen tai masentunut, suosittele heille puhdistuskuuria. Kun elimistö puhdistuu, puhdistuu myös mieli.

Kun elimistö on puhdas ja toimii normaalisti, muuttuu mieliala energiseksi ja positiiviseksi.

merkit joista tietää että keho kaipaa puhdistusta

Kasvojen ulkonäkö

Kasvot heijastavat koko kehon terveyttä, sillä tummat renkaat, silmäpussit, rasvainen ja likainen iho, rypyt ja ihon kuivuus korostuvat, kun keho ei voi hyvin.

Puhdistuskuuri siloittaa ja puhdistaa ihon, vähentää epäpuhtauksia ja ravitsee ihoa. Näytät nuorekkaalta ja kauniilta, iho on kiinteä ja kuulas.

Ihon keltaisuus

Jos katsot peiliin ja huomaat ihossasi kellertävän sävyn, on kyseessä yleensä ongelma maksan toiminnassa.

Pahimmassa tapauksessa maksa voi olla tulehtunut tai rasvoittunut, mutta jos kyse ei ole mistään vakavasta, keltaisuus voi olla merkki maksan ylikuormittumisesta. Silloin on tärkeää suorittaa verta puhdistava kuuri. Myös silmät voivat muuttua kellertäviksi.

Allergiat

mistä tietää että keho kaipaa phdistuskuuria

Allergiat pahenevat yleensä keväällä, kun siitepölyä on ilmassa runsaasti. Jotkut kärsivät allergioista vuoden ympäri (eläinallergiat ja ruoka-aineallergiat), toiset vain muutaman kerran vuodessa. Antihistamiineilla saa pidettyä allergiaoireet kurissa, mutta joskus allergia on merkki siitä, että kehossa on liikaa myrkkyjä.

Ihon kunto

Kasvojen ihon lisäksi kannattaa tarkkailla myös muita kehonosia ihomuutosten varalta. Iho poistaa myrkkyjä hikoilun välityksellä ihohuokosista, ja joskus tämä aiheuttaa kutinaa, ihottumaa, ihon kuivumista tai ihon epäpuhtauksia muualla kuin kasvoissa.

Vaikka iho-oireet voivat ärsyttää, ne ovat usein vain esteettinen haitta, joka on merkki siitä, että keho puhdistuu ja toimii kuten kuuluukin. Satunnaisia iho-oireita voi hoitaa puhdistuskuurilla, sillä kuuri tehostaa myrkkyjen poistumista.

mistä tietää että keho kaipaa puhdistuskuuria

Mikä puhdistuskuuri sopii minulle?

On olemassa monia erilaisia puhdistuskuureja, ja tärkeintä on löytää juuri sellainen kuuri, joka sopii tarpeisiisi. Suosittelemme kuurin toteuttamista ravintoneuvojan valvonnan alaisuudessa, etenkin silloin, jos kärsit jostain olemassaolevasta sairaudesta tai nautit säännöllisesti lääkkeitä johonkin vaivaan.

Seuraavat kuurit soveltuvat kerran vuodessa toteutettaviksi: