Logo image
Logo image

5 verta puhdistavaa lääkinnällistä kasvia

4 minuuttia
5 verta puhdistavaa lääkinnällistä kasvia
Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Tunnetko olosi väsyneeksi ja turvonneeksi? Onko ihosi myös kuiva ja kulahtaneen näköinen? Nämä voivat olla oireita siitä, että veresi on täynnä myrkyllisiä aineita ja jäämiä. Tällöin sinulta ei ainoastaan puutu elimistöstäsi vitamiineja, vaan solusi ovat lisäksi täynnä sellaisia aineita, joiden pitäisi oikeasti poistua kehostasi. Jos näin käy, veri tulisi puhdistaa, ja tähän on olemassa myös luonnollinen tie. Tässä artikkelissa esittelemmekin 5 verta puhdistavaa lääkinnällistä kasvia.  Lisäät siten merkittävästi omaa hyvinvointiasi, joten älä epäröi kokeilla näitä luonnontuotteita!

Veren terveys

Some figure

 

Olet varmaankin jo kuullut siitä, että myrkyllisten aineiden poistamisesta vastaavat elimet kehossasi ovat munuaiset ja maksa. Jotta voisit varmistaa näiden elinten tehokkaan toiminnan, tulisi sinun pitää kiinni tasapainoisesta ruokavaliosta. Sinun tulisi sisällyttää ravintoosi sellaisia juomia, jotka auttavat kehoasi puhdistamaan veresi myrkyistä, ja tähän voit hyvin käyttää luonnollisia haudukejuomia.

Veren terveys on tärkeää siksi, että se ei ainoastaan ole tekijä tiettyjen sairauksien synnyn estämisessä, vaan se myös auttaa sinua välttämään ihon muuttumista kuivaksi ja elottomaksi. Voit myös torjua ennenaikaista vanhenemista pitämällä huolta siitä, että solusi pysyvät vahvoina.

Siksi onkin hyvin tärkeää, että huolehdit kehosi pysymisestä hyvässä kunnossa, ja varmistat kaikkien perustavanlaatuisten ravinteiden saannin. Sinun tulisi myös välttää vitamiinipuutoksia, ja elimistö tulisi puhdistaa aina silloin tällöin, jotta veri säilyisi terveenä ja puhtaana. Seuraavaksi selitämme kuinka voit hyödyntää viittä verta puhdistavaa lääkinnällistä kasvia veresi hyvinvoinnin lisäämiseksi – nämä neuvot ovat täysin luonnollisia, ja ne on helppo toteuttaa kotona.

Kuinka voin puhdistaa vereni myrkyistä?

Ennen kuin kerromme sinulle mitkä yrtit ja teet ovat kaikkein parhaita vaihtoehtoja veren puhdistamiseksi, esittelemme sellaisia ruokia, jotka ovat myös soveltuvia tähän tarkoitukseen. 

  • Verta puhdistavia hedelmiä: sitruuna, greippi, appelsiini, viinirypäleet, ananas, mustikka, kiivi ja mansikka.
  • Vihanneksia: sipuli, porkkana, selleri, persilja, idut ja soija.

5 verta puhdistavaa lääkinnällistä kasvia

1. Takiaisen juuri

Some figure

 

Tämä on erittäin tehokas tuote verenkierron ja imusuonten hyvinvointia ajatellen. Voit löytää sitä tavallisista terveyteen erikoistuneista kaupoista.Takiaisen juuri on tunnettu nimenomaan siitä, että sillä on elimistöä puhdistavia vaikutuksia. Se muun muassa edistää veren virtaamista sekä estää nesteen kertymistä ja turvotuksen syntyä.

Kun elimistömme poistaa myrkyllisiä aineita ihon ja virtsan kautta, alenee samalla virtsahapon määrä kehossamme. Tämä on jo sinänsä erinomainen asia, mutta takiaisen juuri tekee paljon muutakin – se on nimittäin äärimmäisen hyvä hoitotuote niveltulehduksen, iskiaksen, kihdin, ihottuman, aknen ja närästyksen hoitoon. Lisäksi se tehoaa munuais- tai sappirakon kivien, maksan häiriöiden, kystiitin, herpeksen, kuumeen sekä diabeteksen hoidossa.

Voit juoda tätä hauduketta yhden tai kaksi päivässä, ja sen valmistamiseksi riittää teelusikallinen takiaisen juuresta tehtyä uutetta lisättynä lasilliseen kiehuvaa vettä. Huomaat takuulla tämän juoman oloa parantavan vaikutuksen.

2. Mustaselja

Some figure

 

Oletko joskus kuullut tästä kasvista? Se on erittäin tehokas laksatiivi, ja sillä on myös puhdistavia ja antiseptisia vaikutuksia. Se vähentää turvotusta ja toimii luonnollisena supistajana, ja se on lisäksi bakteereja torjuva ja verta puhdistava kasvi. Mustaselja on hyväksi munuaisille ja maksalle.

Voit löytää tätä verta puhdistavaa kasvia luonnontuotteisiin erikoistuneista kaupoista, ja sitä on olemassa sekä nestemäisenä että tablettien muodossa. Ihanteellista olisi, jos voisit juoda kupillisen mustaseljahauduketta jokaisen aterian jälkeen – sillä on paljon terveyttä edistäviä vaikutuksia.

3. Nokkonen

Some figure

 

Olet varmaankin kuullut nokkosen erinomaisista ominaisuuksista. Kupillinen nokkosesta valmistettua hauduketta on todella hyvä ajatus esimerkiksi iltapäivisin. Tämä yrtti on hyvin tehokas kasvi kehon puhdistuksessa, sillä se poistaa nopeasti myrkyllisiä aineita elimistöstä ja verestä. Se on myös nestettä poistava tuote, ja kuten aikaisemmatkin esittelemämme kasvit, on nokkonen erinomaisesti soveltuva maksalle ja munuaisille. Älä siis epäile tämän yrtin tehoa, sillä nokkonen on aina hyvä vaihtoehto ruokavalioon lisättäväksi.

4. Voikukka

Some figure

 

Tästä kasvista valmistettu hauduke soveltuu erittäin hyvin iltapäiväjuomaksi. Voikukka auttaa poistamaan myrkyllisiä aineita ja parantamaan verenkiertoa. Laita vain muutama kukka lasilliseen kiehuvaa vettä, ja anna juoman hautua 5 minuutin ajan ennen kuin nautit sen.

5. Iisoppi

Some figure

 

Et välttämättä ole koskaan kuullut tästä mahtavia ominaisuuksia sisältävästä kasvista. Iisoppi on äärimmäisen hyvä veren puhdistaja sekä kehon haitallisten rasvojen poistaja. Voit ostaa sitä luontaistuotekaupoista, ja kuulet varmasti samalla sen mahtavista kyvyistä – näihin kuuluvat painonpudotuksen edistäminen sekä veren laadun parantaminen.

On parasta juoda tätä hauduketta kaksi kupillista päivässä, ja sen valmistukseen tarvitset yhden teelusikallisen iisopin lehtiä sekä kupillisen kiehuvaa vettä.

6. Aloe vera

Some figure

 

Kaikki rakastavat aloe veraa, sillä tämä lääkinnällinen kasvi onkin hyödyksi monenlaisessa parannuksessa. Sen hyödyt ovat lukuisat, ja näihin kuuluvat vastustuskyvyn stimulointi, kehon puhdistus, bakteerien torjuminen, sienten ehkäisy sekä viruksia vastaan taistelu. Aloe vera on myös maksan ja munuaisten kannalta parantava kasvi, ja se elävöittää koko kehoa.

Voit esimerkiksi valmistaa itsellesi aloe veraa sisältävän haudukkeen joka iltapäivä, ja siihen tarvitaan vain ruokalusikallinen kasvin oksien sisältä löytyvää läpikuultavaa geelimäistä ainetta. Ota geeli varovasti talteen raapimalla, ja laita se kupilliseen kiehuvaa vettä. Kun juomasi on sekoittunut hyvin, poista se liedeltä ja anna viiletä 5 minuutin ajan. Aloe vera -hauduke maistuu paremmalta, jos lisäät siihen muutaman pisaran sitruunamehua – näin teet tästä todella maistuvan terveysjuoman!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • National Kidney Foundation. (2008). Hemodiálisis : Lo que necesita saber. National Kidney Foundation.
  • Liu, Y., Zhang, W., An, J., Li, H., & Liu, S. (2014). Cutaneous intravascular natural killer-cell lymphoma: A case report and review of the literature. American Journal of Clinical Pathology. https://doi.org/10.1309/AJCP1JLYXLGDNOCH
  • University of Washington Medical Center. (2011). Programa de educación temprana renal Hemodiálisis. Programa de Educacion Temprana Renal (KEEP).
  • Gutiérrez Torres, R. (2015). Alerta OSC sobre incremento exponencial de enfermedades renales en Dolores Hidalgo | Zona Franca.

 


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.