Painonpudotuksen paras apu: nopeampi aineenvaihdunta

· kesäkuu 14, 2018
Hiilihapollisten juomien korvaaminen kylmällä vedellä on loistava keino nopeuttaa aineenvaihduntaa. Tämä vaikutus tulee siitä, että keho käyttää enemmän energiaa saadakseen lämpötilan nousemaan takaisin entiselle tasolle.

Yksi ikuisista puheenaiheista on se, mikä on oikea tie painon vähentämiseksi terveellisesti ja tehokkaasti. Joidenkin mielestä on parasta olla syömättä tiettyjä ruokia tai noudattaa tiukkaa dieettiä. Toiset taas ottavat avukseen ravintoterapeutin.

Tässä artikkelissa kerromme helposta ja hauskasta tavasta laihtua tehokkaammin, nimittäin aineenvaihdunnan nopeuttamisesta yksinkertaisin muutoksin.

Tämä on hyvä valinta painon karistamiseksi siksi, että näin pystyt opettamaan kehosi taas säätelemään itseään ilman, että riskinä olisi nälkään kuihtuminen. Kuulostaako kiinnostavalta? Haluatko kokeilla itsekin?

Jos tehokkaampi ja nopeampi painonpudotus kiinnostaa, ota talteen seuraavat vinkit aineenvaihdunnan nopeuttamiseksi – saat terveemmän kehon, ja hyvin vähällä vaivalla.

Mikä aineenvaihdunta oikeastaan on?

Ennen kuin alamme puhua aineenvaihdunnan nopeuttamisesta, on tärkeää ymmärtää mistä tässä on oikeastaan kyse. Aineenvaihdunta on yhdistelmä kemiallisia reaktioita, jotka tapahtuvat kehossa silloin kun olet aktiivisena.

Näiden reaktioiden nopeus tulee määrittämään sen, kuinka paljon kaloreita poltat. Kun sinulla on nopea aineenvaihdunta, pystyt polttamaan enemmän energiaa. Siksi kehoosi kerääntyy vähemmän rasvaa ja pystyt pudottamaan painoasi nopeammin.

Syö tarpeeksi proteiinia

proteiinit

Kaikkein yksinkertaisin tapa nopeuttaa aineenvaihduntaa on antaa keholle ravinteikasta ruokaa, joka saa elimistön tekemään töitä hajottaakseen tämän ravinnon. Paras valinta ovat lämpöä lisäävät ruoat, kuten esimerkiksi proteiini.

Proteiini vaatii työtä keholta sen käsittelemiseksi. Tämän ansiosta ihminen tuntee olonsa täydeksi pidempään, ja keho tekee enemmän töitä.

Se, miten tämä vaikutus saadaan aikaan, on nauttimalla korkealuokkaisia proteiineja. Jos vain mahdollista, nauti vähärasvaista lihaa ja luomusiemeniä, joissa ei ole mitään lisättyjä aineita.

Juo tarpeeksi kylmää vettä

Mitä juomaa nautit yleensä janon sammuttamiseksi? Useat meistä valitsevat virvoitusjuomia, joissa on paljon sokeria ja lisäaineita. Jos sinäkin teet yleensä tämän valinnan, muista tämä: näillä juomilla sabotoit omaa yritystäsi pudottaa painoa sekä saat aineenvaihduntasi hidastumaan.

nainen juo vettä pullosta

Kaikki juomat joissa on kemikaaleja tai sokereita, antavat sinulle kaloreita, jotka vaikuttavat kehoosi. Jotta voisit nopeuttaa aineenvaihduntaasi, kannattaisi vaihtaa nämä juomat lasilliseen vettä, ja tarkemmin ottaen kylmää vettä.

Näin pystyt välittömästi nopeuttamaan aineenvaihduntaasi, sillä kehosi tulee vaatimaan enemmän energiaa saadakseen lämpötilansa taas tasapainoiseksi. Tämä vaikutus ei kuitenkaan ole pysyvä, ja kun kehosi saa lämpötilan taas entiselleen, aineenvaihduntasi menee takaisin entiselle tasolle.

Niksinä onkin se, että kylmää vettä juodaan pitkin päivää. Älä ole huolissasi lämpötilastasi! Kehosi tulee nopeasti sopeutumaan tähän, etkä tule saamaan flunssaa tai muita sairauksia tämän tavan vuoksi.

Harrasta kehoa kunnolla rasittavaa liikuntaa

nainen treenaa kahvakuulilla

Tiedätkin jo varmasti sen, että kannattaisi liikkua päivittäin, jos haluat pysyä terveenä. Kaikki liikunta ei kuitenkaan toimi yhtä tehokkaasti aineenvaihdunnan nopeutumisen kannalta.

Paras tyyppi on korkean rasituksen intervalliliikunta. Se nopeuttaa kykyäsi polttaa rasvoja, ja aineenvaihduntasi tulee pysymään nopeana senkin jälkeen kun olet lopettanut.

Tällaiset lajit ovat kuitenkin hiukan vaikeita niille meistä, joiden kunto ei ole hyvä. Kannattaisiko kuitenkin haastaa oma itsesi ja kokeilla tällaista tapaa liikkua? Jos et halua liikkua näin joka päivä, kokeile intervalliliikuntaa ainakin muutaman kerran viikossa. Lopun ajasta voit sitten harrastaa kevyempää liikuntaa.

Hyvä vinkki on se, että voit tehdä viisi minuuttia kovasti rasittavaa aktiviteettia päivittäisen puolen tunnin liikuntarutiinin osana. Tulet nopeasti näkemään, että kuntosi paranee kohisten!

Vältä istuma-asennossa olemista kaiken aikaa

Kuinka monta tuntia päivässä vietät istuen? Totuus on, että useimmat meistä viettävät hyvinkin kauan päivittäin tässä asennossa. Vaikka istuminen voikin olla kovin mukavaa, terveytesi vaatii sitä että olet jatkuvassa liikkeessä.

Jos työsi on hyvin istuma-asentoon keskittyvää, yritä ainakin tehdä töitä ylhäällä muutaman tunnin ajan. Alussa tämä tapa saattaa tuntua kummalta, mutta seisten työskentely osan aikaa päivästä on myös hyvä idea aineenvaihdunnan nopeuttamiseksi. Toinen vaihtoehto on nousta pystyyn aina puolen tunnin välein ja tehdä venyttelyä 2-5 minuutin ajan.

Haluatko pudottaa painoa tehokkaammin, mutta suuret kuurit tai isot muutokset eivät kuitenkaan innosta? Onko kiinnostava ajatus, että voit nopeuttaa aineenvaihduntaa ja tehostaa painonpudotusta jo siten, että teet pieniä muutoksia arjen tapoihisi?

Jos kilojen vähennys mahdollisimman kätevästi ja vaivattomasti kiinnostaa, tartu tilaisuuteen ja ota nämä vinkit muistiin – niitä hyödyntämällä voit varmasti huomata muutoksen vartalossasi toivottuun suuntaan!