Logo image
Logo image

Herkulliset ja hoitavat juomat ananaksen kuoresta

2 minuuttia
Ananksen kuori lentää usein roskiin, mutta se kannattaa ottaa talteen.
Herkulliset ja hoitavat juomat ananaksen kuoresta
Viimeisin päivitys: 26 maaliskuuta, 2019

Ananksen kuori lentää yleensä roskiin, mutta tiestikö, että voit tehdä ananaksen kuoresta herkullisia juomia, säilyttäen kaikki hedelmän hoitavat ominaisuudet. Juomat ovat erinomaisia ehkäisemään muun muassa tulehduksia, ummetusta, nesteen kertymistä sekä loisia.

Älä heitä pois tätä osaa ananaksesta. Me kerromme kaikki kuoren ominaisuudet ja kaksi yksinkertaista reseptiä ananaksen kuori -juomiin askel askeleelta tässä artikkelissa: yksi keitetty juoma ananaksen kuorista ja yksi käynyt juoma, jossa on runsaasti probiootteja.

Terveysominaisuudet

Jos hedelmä on orgaaninen, suosittelemme syömään myös sen kuorta, koska sillä on paljon terveyshyötyjä: tässä tapauksessa nimenomaan ananaksessa. Etuna on myös se, että ananas on hedelmä, jossa ei yleensä ole torjunta-aineita, koska se yleensä kasvaa luonnonvaraisena.

Tärkeimmät ominaisuudet

 • Auttaa taistelemaan suolistoloisia vastaan.
 • Edesauttaa hyvää ruoansulatusta bromelaiinin ansiosta. Bromelaiini on entsyymi, joka parantaa ruoansulatusprosessia. Se on ihanteellinen jälkiruoka lihan tai kalan jälkeen. Toisaalta, emme suosittele yhdistämistä samaan ateriaan hiilihydraatteja (jauhot, pasta, peruna yms.).
 • Parantaa suoliston toimintaa, ummetusta ja peräpukamia.
 • Suojaa mikrobien kasvistoa paksusuolessa
 • Se on tehokas luonnollinen tulehdusten ehkäisijä, mikä on hyvä lihasten, kurkun yms. tulehduksille.
 • Auttaa nopeuttamaan vammojen paranemista, jotka ovat tulleet onnettomuuksista tai leikkauksista.
 • Sillä on antikarsinogeenisia ominaisuuksia.
 • Parantaa verenkiertoa ja sillä on antikoagulanttisia ominaisuuksia.
 • Auttaa sinua pudottamaan painoa ja taistelemaan selluliittia vastaan.
 • Se on hyvä diureetti, joka auttaa sinua pääsemään eroon ylimääräisistä nesteistä kehossasi.
 • Muiden hedelmän ominaisuuksien lisäksi, ananaksen kuori on myös hyvä veren puhdistaja.

Some figure

Keitetty juoma ananaksen kuoresta

Yksi helpoimmista ananaksen kuori -juomista voidaan valmistaa seuraavalla tavalla:

1. Pese ananas hyvin ja kuori se.

2. Leikkaa kuori hyvin pieniksi paloiksi ja keitä suunnilleen litrassa vettä.

3. Keitä peitettynä miedolla lämmöllä noin 15 – 20 minuuttia.

4. Sen jälkeen anna hautua vielä viisi minuuttia.

5. Makeuta hunajalla tai stevialla.

6. Voit juoda sen heti valmistamisen jälkeen kuumana, tai jopa kylmänä.

Some figure

Käynyt juoma ananaksen kuoresta

Tämä toinen resepti, joka on yleinen Keski- ja Etelä-Amerikassa, ei ole kovin monimutkainen ja voit tarjoilla sen aterialla yllättääksesi vieraasi. Ateriassa on hyvä olla mukana lihaa tai kalaa, koska juoma auttaa sinua sulattamaan ne paljon paremmin.

Koska tämä juoma on käynyttä, sillä on paljon probiootteja, jotka parantavat suolien terveyttä entisestään.

Ohjeet

Tarvitset yhden suuren tai kaksi keskikokoista kypsää ananasta. Kuori ne hyvin ja kuori. Leikkaa kuori pieneksi palasiksi ja laita ne ilmatiiviiseen lasi- tai keramiikkasäiliöön. Lisää kaksi litraa vettä, 500 grammaa ruskeaa sokeria, ruokosokeria tai ruokosokerisiirappia tähän astiaan.

Sulje tiukasti ja anna seistä huoneenlämmössä 48 tuntia. Sitten siivilöi juoma. Lisää toinen litra vettä ja anna hautua jälleen 12 tuntia. Tämän jälkeen, lisää 7,5 desilitraa vettä ja juoma on valmis.

Ennen tarjoilua suosittelemme jäähdyttää juoman jääkaapissa. Voit myös säilyttää sitä pakastimessa.

Käymisen aikana tämä juoma valmistaa aluksi probioottisia mikro-organismeja. Jos annat sen käydä pidempään, se muuttuu alkoholijuomaksi ja sitten etikaksi.

 

Saat erilaisia makuja lisäämällä appelsiinin tai greipin kuorta, kanelitangon tai mausteneilikan säiliöön ananaksen kuoren lisäksi.

tuoppiViimeiset vinkit

On tärkeää, että ananasta ei ole käsitelty torjunta-aineilla kahdesta syystä. Ensimmäinen on, että niiden kulutus voi olla pitkällä aikavälillä terveydellesi haitallista. Toinen syy on päästä eroon haitallisista mikro-organismeista ja luoda hyödyllisiä mikro-organismeja.

 

Kuvat: neil-farnworth, Noema Perez ja haleysuzanne


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


Wijeratnam, S. W. (2015). Pineapple. In Encyclopedia of Food and Health. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-384947-2.00547-X

Ming, R., VanBuren, R., Wai, C. M., Tang, H., Schatz, M. C., Bowers, J. E., … Yu, Q. (2015). The pineapple genome and the evolution of CAM photosynthesis. Nature Genetics. https://doi.org/10.1038/ng.3435


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.