Logo image
Logo image

Hedelmiä, jotka auttavat elimistöäsi poistamaan myrkkyjä

3 minuuttia
Hedelmiä, jotka auttavat elimistöäsi poistamaan myrkkyjä
Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Elimistöllesi myrkyllisiä tekijöitä löytyy monista lähteistä – niitä voivat olla ruoka, vesi, lääkkeet, joita käytät, tai myös säteily ja stressi. Tämä siis tarkoittaa, että myrkyllisiä vaikutuksia aikaansaavia tekijöitä on löydettävissä joka puolelta. Tässä artikkelissa esittelemme hedelmiä, jotka auttavat elimistöä poistamaan myrkkyjä.

Olisi hyvä tehdä elimistön puhdistus säännöllisesti, jotta pystyt pääsemään eroon näistä myrkyistä, jotka voivat kertyä ajan kuluessa kehoosi. Tällä tavalla pystyt parantamaan yleistä terveydentilaasi. On myöskin tärkeää tietää, että luonnosta löytyvät tarvittavat keinot, jotka auttavat elimistöä poistamaan myrkkyjä.

Tässä artikkelissa kerromme sinulle, mitkä hedelmät auttavat elimistöä poistamaan myrkkyjä luonnollisella tavalla. Esittelemämme hedelmät ovat myös maultaan herkullisia, joten vartalosi puhdistaminen näiden luonnontuotteiden avulla tulee olemaan pelkkää mielihyvää!

Näin autat elimistöä poistamaan myrkkyjä luonnontuotteiden avulla

Omena

Some figure

Omenoilla on kyky auttaa maksan sekä munuaisten toimintaa. Ne ovat myös tehokas suoja sydäntauteja vastaan, ja ne edesauttavat ruoansulatuselimistösi oikeanlaista toimintaa, estäen siten myös ummetuksen sekä ripulin syntyä.

Omenat sisältävät paljon happopitoisia sekä neutraaleja polymeerejä, mikä auttaa kehosi puhdistamisessa siksi, että ne auttavat elimistöä poistamaan myrkkyjä ja vaikuttavat veren kolesterolitasoihin tasapainottavalla tavalla.

Avokado

Avokado sisältää suuria määriä tyydyttymättömiä rasvoja, jotka ovat terveellistä rasvaa ja auttavat vähentämään kolesterolia. Avokadot myös sisältävät E-vitamiinia, joka on tehokas antioksidantti ja auttaa hävittämään myrkkyjä. Niissä on kaliumia, jolla on kyky auttaa masennuksen hallintaa. Avokadon folaatti-pitoisuus on tärkeä apu koskien väsymyksen ja uupuneisuuden estämistä.

Banaani

Banaaneilla on ominaisuuksia, joilla on erittäin hyviä vaikutuksia kehoosi. Yksi tärkeimmistä hyödyistä on se, että ne auttavat kontrolloimaan suoliston toimintoja, mikä helpottaa ummetusta. Ne myös toimivat apuna stressinhallinnassa, ja ne parantavat sellaisia oireita, jotka aiheuttavat liiallista vatsan happoisuutta.

Greippi

Some figure

Sen lisäksi, että greipit ovat valtavan suuri apu elimistösi puhdistamista ajatellen, auttavat ne myös estämään monien ihon ongelmien syntyä, ja tekevät siitä paljon terveemmän ja raikkaamman näköisen. Niissä on runsas määrä C-vitamiinia, jota on hyvin oleellista saada elimistön vastustuskyvyn parantamisen kannalta. Tällä tavalla pystyt pitämään flunssat ja tulehdukset kaukana itsestäsi. Greippi on samalla myös suuri apu ruoansulatuksesi sekä virtsaan liittyvien toimintojen kannalta.

Appelsiini

Appelsiinit sisältävät runsaita määriä fosforia, joka on erittäin tärkeä aine stressinhallinnan edistämistä ajatellen, sekä sellaisia myrkkyjä koskien, jotka ovat seurausta tiettyjen ruokien tai lääkkeiden kulutuksesta. Sitrushappo, jota appelsiinit sisältävät, on puhdistavaa, ja tämä on erittäin hyödyllinen ainesosa kun tavoitteena on puhdistaa ruoansulatuselimistö. Näin poistat mahdollisia bakteereja, jotka sijaitsevat paksusuolessasi. Appelsiini on myös voimakkaasti desinfioiva hedelmä.

Ananas

Some figure

 

Ananakset sisältävät suuria määriä bromelaiini -nimisiä entsyymejä, ja nämä ovat erittäin suuri apu hyvän verenkierron kannalta. Ananakset myös edistävät ruoansulatuksen hyvää toimintaa, mikä puolestaan auttaa proteiinin kunnollista imeytymistä tämän prosessin aikana.

Mansikka

Mansikat sisältävät paljon antioksidantteja sekä (englanniksi) phytonutrient-nimisiä ainesosia, kuten myös C-vitamiinia. Mansikoiden liukeneva kuitu on erittäin hyvä ainesosa veren sokeritason hallitsemista varten. Mansikat auttavat myös vähentämään stressiä sekä vaihdevuosien oireita.

Vesimeloni

Some figure

Vesimeloni on hedelmä, jolla on herkullinen maku, ja se on erinomainen tuote kehon puhdistukseen. Sen sisältämä suuri määrä vettä sekä sen matala sokeritaso tekevät siitä tärkeän hedelmän elimistön puhdistushoidon aikana, jotta voit estää nestehukan syntymisen. Se myös auttaa estämään tietyn tyyppisiä syöpiä sekä vähentämään kolesterolitasoja.

Papaija

Papaija on todella hyödyllinen hedelmä hyvän ruoansulatuksen ylläpitämiseksi, sillä se auttaa lisäämään haiman tuottaman nesteen määrää. Yksi sen sisältämistä ainesosista, jota kutsutaan nimellä papain, tekee papayasta erittäin soveltuvan ulostamista edesauttavana tuotteena (laksatiivina) käytettäväksi.

Ehdotuksemme onkin siis, että lisäät joitakin edellä mainituista hedelmistä päivittäiseen ruokavalioosi, jotta voit auttaa elimistöä poistamaan myrkkyjä kehostasi!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Todo, absolutamente todo lo detox es un timo. 29-06-2018. [Online] Disponible en MalditaCiencia.
  • Klein A.V. & Kiat H. (2014) Detox diets for toxin elimination and weight management: a critical review of the evidence. J Hum Nutr Diet. doi: 10.1111/jhn.12286
  • Seaman, David R. “Toxins, Toxicity, and Endotoxemia: A Historical and Clinical Perspective for Chiropractors.” Journal of chiropractic humanities vol. 23,1 68-76. 3 Sep. 2016, doi:10.1016/j.echu.2016.07.003

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.