Logo image
Logo image

Detox-kuuri luonnollisella mansikkavedellä

2 minuuttia
Detox-kuuri luonnollisella mansikkavedellä
Viimeisin päivitys: 12 maaliskuuta, 2019

Marjamaailman kuningas, herkullinen ja makea mansikka, on täynnä luonnollisia, terveydelle hyödyllisiä ominaisuuksia. Kotimaiset torimansikat ovat jokaisen kesän huippuhetki, ja talvella niitä saa pakkasesta ja lämpimämmistä maista.

Mansikka kätkee punaisen kuorensa alle monia ravintoaineita, vitamiineja ja antioksidantteja, jotka puhdistavat elimistöä ja auttavat pudottamaan painoa. Lue lisää! Mansikkavesisekoitus on täynnä mineraaleja ja vitamiineja, joiden avulla kilojen karistaminen helpottuu. Mansikkavesi on virkistävä juoma, joka puhdistaa elimistöä ja auttaa painonhallinnassa. Etenkin kesäkuumalla kylmä mansikkavesi tuo helpotusta ja nesteyttää elimistöä.

Miksi detox-kuuri kannattaa?


Some figure

 • Ihmiskeho varastoi myrkkyjä ja kuona-aineita tietämättämme. Haitalliset ainekset kulkeutuvat kehoon ulkopuolelta ympäristön ja ruuan mukana, ja myös sisältä päin, kun keho tuottaa niitä itse vapaista radikaaleista, bakteereista ja loiseliöistä.
 • Kun maksa ja munuaiset, kehon puhdistamisesta vastuussa olevat elimet, ylikuormittuvat, voi se johtaa erilaisiin inhottaviin oireisiin. Kun maksan ja munuaisten toiminta heikkenee, pääsee haitallisia aineksia kertymään, mikä taas johtaa siihen, että maksan ja munuaisten on vieläkin vaikeampaa käsitellä ja suodattaa niitä. Noidankehä on syntynyt. Tämä johtaa myrkkyjen kertymiseen.
 • Mikäli tunnet olosi jatkuvasti väsyneeksi, kärsit aknesta tai jatkuvista flunssista, stressistä tai päänsäryistä, voi mansikkavesi auttaa puhdistamaan kehosi näitä oireita aiheuttavista aineista. Mansikkavesi on luonnollinen tapa puhdistaa elimistö ilman haitallisia sivuvaikutuksia, kehosi uudistuu ja maksa ja munuaiset pääsevät toimimaan taas normaalisti.

Mansikka – pienen marjan lukuisat terveyshyödyt

Some figure
 • Mansikat kiihdyttävät aineenvaihduntaa ja virtsaneritystä edesauttaen näin kehon puhdistusta ja antioksidanttien positiivista vaikutusta.
 • Mansikat ovat täynnä A-, C- ja E-vitamiinia.
 • Mansikoissa on runsaasti rautaa, K-vitamiinia ja foolihappoa.
 • Mansikat ovat hyväksi sydämen toiminnalle
 • Mansikat taistelevat tulehduksia vastaan, ja ovat oiva lisäapu lihasvaivoista tai luusairauksista kärsiville
 • Mansikat rakentuvat helposti hajoavasta kuidusta, mikä edesauttaa hiilihydraattien imeytymistä elimistöön ja pitää verensokerin tasaisena pitkään
 • Mansikat ehkäisevät ummetusta

Näin valmistat puhdistavan mansikkaveden

Some figure

Nautiskele mansikkavettä aamuisin aamupalan yhteydessä vähintään kymmenen päivää kuussa – pitkäjänteisyyttä harjoittamalla kehosi puhdistuu. Mansikkavettä on helppo tehdä, etenkin kesäisin, kun tuoreita kotimaisia mansikoita on saatavilla kaikkialla.

Mansikkavettä voit tarjota koko perheelle ja se on hyvä ja virkistävä janojuoma vaikkapa kesän grillijuhlissa. Älä lisää veden sekaan makeutusaineita, mansikoista imeytyy veteen aivan tarpeeksi makeutta. Kokeile heti ja huomaat, miten herkullinen ja raikas maku mansikkavedessä on.

Tarvitset: 5 mansikkaa, puolikkaan sitruunan mehun ja kaksi mintunlehteä.

Ohjeet: 

 • Pese kaikki ainekset huolellisesti. Käytä vain parhaimmat tuoreet mansikat – hae ne torilta tai poimi itse. Talvella tähän kelpaavat myös tuontimansikat. Sitruuna lisää mukavaa hapokkuutta, kun taas minttu raikastaa.
 • Heitä aineet tehosekoittimeen ja anna koneen surrata, kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet keskenään tasaisesti.
 • Kaada sekoitus lasilliseen vettä ja sekoita. Voit tehdä samalla kertaa myös isomman satsin kannuun tai pulloon, josta juot päivän mittaan tai tarjoilet vieraille.
 • Lisää muutama jääpala, ja juomasi pysyy raikkaan viileänä pidempään

Kenelle puhdistavaa mansikkavettä suositellaan?

 • Virtsahappoa runsaasti erittäville
 • Erilaisista luuston ja nivelten ongelmista kärsiville, esimerkiksi reumapotilaille
 • Korkeasta verenpaineesta tai verenkiertoelimistön häiriöistä kärsiville
 • Anemian hoitoon. Mansikkavedestä saat runsaan annoksen C-vitamiinia, joka auttaa veren rautaa syntetisoitumaan
 • Diabeteksestä kärsivät, joilla on vaikeuksia pitää verensokeri normaalitasolla
 • Lapsille ja raskaanaoleville korkean vitamiinipitoisuutensa johdosta
 • Kaikille, jotka haluavat suorittaa kehon puhdistuksen luonnollisin menetelmin, saada apua väsymykseen tai turvotukseen

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


Chandler, C. K., Folta, K., Dale, A., Whitaker, V. M., & Herrington, M. (2012). Strawberry. In Fruit Breeding. https://doi.org/10.1007/978-1-4419-0763-9_9

Eaton, C. E. (2006). The Strawberry. College English. https://doi.org/10.2307/375299

Kalt, W., Forney, C. F., Martin, A., & Prior, R. L. (1999). Antioxidant capacity, vitamin C, phenolics, and anthocyanins after fresh storage of small fruits. Journal of Agricultural and Food Chemistry. https://doi.org/10.1021/jf990266t


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.