Logo image
Logo image

Näin kuorit jalkojen ihon ja poistat bakteerit

3 minuuttia
Kärsitkö kuivista, kipeistä, haisevista tai kuivista jaloista? Tämä helppo luontaishoito auttaa poistamaan kuollutta ihosolukkoa, tappaa bakteereja ja pitää jalat kauniina ja terveinä.
Näin kuorit jalkojen ihon ja poistat bakteerit
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Jalat altistuvat jatkuvasti erilaisille pinnoille, puristaville kengille tai hengittämättömillä sukille, sekä ympäristön vaikutuksille. Usein jalkojen iho voi kovettua ja kuivua, tai voit kärsiä jalkasienestä tai muista jalkavaivoista. Jos jalkojen vaivoja ei hoida sukkelaan, voivat ne pahentua nopeasti. Kovettumat voivat muuttua syviksi ja kivuliaiksi, ja hoitamaton jalkasilsa kutisee ja polttelee.

Jalkojen hoitoon ei tarvitse käyttää tuhottomasti rahaa tai aikaa, sillä kun hoidat jalkoja säännöllisesti, ne kaipaavat huomattavasti vähemmän huomiota. On muutamia täysin luonnollisia ja edullisia aineita, jotka pitävät jalat terveinä ja tyytyväisinä.

Some figure

Tässä artikkelissa kerromme sinulle helposta jalkojenhoitokeinosta, joka auttaa sinua poistamaan bakteereja ja kuollutta ihosolukkoa – näin jalkojen iho pysyy sileänä ja kovettumia syntyy vähemmän.

Näin poistat jalkojen bakteerit ja kuivan ihon

Kosmetiikkajätit tuottavat monia erilaisia hoitoja ja voiteita, joita jalkojen hoidossa voi käyttää. Nämä voivat auttaa pehmittämään ja hoitamaan jalkojen ihoa, ja heikentämään bakteerien aiheuttamia tulehduksia ja ärsytystä. On kuitenkin olemassa monia täysin luonnollisia aineksia, joilla on sama vaikutus, eivätkä ne sisällä haitallisia kemikaaleja. Yksi tällaisista aineksista on omenaviinietikka, jota löytyy monesta kodista jo valmiina ruokakaapista.

Omenaviinietikalla on monia lääkinnällisiä ominaisuuksia ja se valmistetaan käymisprosessilla omenamehusta. Omenaviinietikalla on antiseptinen, tulehdusta hillitsevä ja sientä tappava vaikutus, jota voidaan hyödyntää sekä ulkoisesti että sisäisesti.

Suositeltua lukemista: Kannattaako sukat jalassa nukkua?

Vuosikymmenien ajan omenaviinietikalla on hoidettu sekä jalkoja että kynsiä. Omenaviinietikka sopii bakteerien ja kuolleen ihosolukon poistamiseen, sillä se desinfioi ihoa ja pitää sen pehmeänä ja sileänä. Osa käyttäjistä suosii valkoviinietikkaa, mutta omenaviinetikalla on huomattavasti enemmän terveysvaikutuksia valkoviinietikkaan verrattuna. Säännöllinen käyttö voi auttaa vähentämään sienitulehduksia, sekä vähentää ihon kuivuutta ja kutinaa.

Omenaviinietikka on loistava luonnollinen rentouttaja, joka poistaa korkeiden korkojen tai pitkän seisoskelun aiheuttaman säryn ja kivun jaloissa.

Some figure

Omenaviinietikka kosteuttaa ja ravitsee ihoa, poistaa kuolleita ihosoluja, kovettumia ja muita esteettisiä haittoja, jotka vaikuttavat jalkojen ulkonäköön. Tämän lisäksi omenaviinietikan hapokkuus poistaa vahvoja hajuja ja jättää jälkeensä raikkaan tuoksun – tämä on tehokas apu haisevista, hikoilevista jaloista kärsiville.

Omenaviinietikka sisältää runsaasti etikkahappoa, jolla voidaan häivyttää juonteita ja ryppyjä, ja korjata halkeilevaa ihoa. Se kiihdyttää myös pienten haavojen paranemista. Mikä parasta, omenaviinietikka antaa jaloille niiden tarvitseman kosteutuksen.

Näin valmistat hoitavan etikkakylvyn

Omenaviinietikkaa voi käyttää monella eri tavalla jalkojen hoidossa. On hyvä muistaa, ettei laimentamatonta etikkaa tule koskaan käyttää suoraan iholla, sillä sen sisältämät yhdisteet ovat liian aggressiivisia laimentamattomana käytettäviksi – tämä voi johtaa poltteluun ja ihoärsytykseen. Laimenna etikka vedellä aina ennen iholla tai hiuksissa käyttöä.

Helpoin tapa hyödyntää etikkaa jalkojen hoidossa on valmistaa jalkakylpy, johon lisätään etikan lisäksi eteerisiä öljyjä tai kylpysuolaa.

Ainekset

 • 1 dl omenaviinietikkaa
 • 2 litraa vettä
 • 10 tippaa eteeristä öljyä (käytä lempituoksuasi)
 • 1 rkl ruokasoodaa

Valmistus ja käyttö

 • Lämmitä vesi lämpimäksi, mutta ei polttavan kuumaksi. Sekoita veteen omenaviinietikka.
 • Kaada vesi laakeaan astiaan ja lisää eteerinen öljy. Voit lisätä kylpyyn ruokasoodaa tehostaaksesi kylvyn ihoa kuorivaa vaikutusta.
 • Istuudu mukavasti sohvalle ja upota jalat lämpimään kylpyyn. Anna jalkojen luota 20-30 minuuttia.
 • Toista hoito joka ilta kuukauden ajan ja uudistat jalkasi tuossa tuokiossa.

Muista myös nämä

Tämän luontaishoidon tulokset voivat vaihdella ihmisestä toiseen, sillä kylvyn sisältämät ainekset reagoivat eri tavoin eri ihmisten iholla. Et välttämättä saa tuloksia yhdellä käyttökerralla, vaan hoitoa tulee jatkaa vähintään muutaman viikon saavuttaaksesi haluamasi tulokset.

Omenaviinietikalla ei yleensä ole huomattavia sivuvaikutuksia, mutta suosittelemme kokeilemaan sitä pienellä ihoalueella ennen sen käyttöä – näin poissuljet ihoreaktiot.

Jos haluat kauniit, sileät ja terveet jalat, hoida jalkoja omenaviinietikkakylvyn lisäksi tehokosteuttavilla voiteilla ja öljyillä, jotka pehmittävät ihoa ja ehkäisevät kovettumia.

Some figure


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Asbati, M., A. Bell Smythe, and E. Cavallera. “Onicomicosis por hongos no dematofitos: Estudio retrospectivo en 4 años.” Revista de la Sociedad Venezolana de Microbiología 22.2 (2002): 147-152.
 • Hidalgo Filipovich, Rosario, et al. “Beneficios de La Manzana (Malus Domestica) en la Salud.” Revista de Investigación e Información en Salud 11 (2016): 58.
 • Rivadeneira Cabrera, Soraya Carolina. Prevención de las enfermedades de los pies en la población anciana: guía para cuidadores. BS thesis. QUITO/PUCE/2010, 2010.
 • Viladot, A., R. Arandes, and X. Vilanova. “Clínica y tratamiento de las enfermedades de los pies.” Barcelona: Científica Médica(1989).

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.