Täydelliset jalat kotihoidoilla

Meillä on tapana pitää huolta hiuksistamme, käsistämme ja kasvoistamme, mutta aivan liian usein unohdamme pitää huolta jaloistamme. Niin ei saisi käydä. Jalat ovat tukemme, ja niiden pitäisi olla ensimmäisiä, joita hemmotellaan ja joista huolehditaan. Mihinkäs muuhun kehon osaan kuin juuri jalkoihin vaikuttavat ensimmäisenä sellaiset päivittäiset toiminnot kuten käveleminen, tiukkojen kenkien käyttäminen, liikunnan harrastaminen ja niin edelleen.

Pidemmän päälle tämä voi olla ongelma. Esteettisten syiden lisäksi jalkojen pitäminen hyvässä kunnossa on tarpeen vakavampien ongelmien ehkäisemiseksi tulevaisuudessa, ja haluat varmasti myös voida käyttää avonaisia sandaaleja kesällä.

Sinun jalkasi, sinun juuresi

Monet ihmiset sanovat, että jalat ovat ihmisten vartalon tärkein osa. Ne tukevat sinua, ja mahdollistavat sen, että voit liikkua paikasta toiseen. Luonto on antanut sinulle vastustuskykyiset ja vahvat jalat, mutta se ei tarkoita, että mikään ei vaikuttaisi niihin. On hyvin tavallista, että ihmisillä on vaivaiset jalat, joissa on esimerkiksi känsiä ja rakkoja.

Sen lisäksi, että lakkaat varpaankyntesi samanvärisiksi kuin uikkarisi, jalkasi tarvitsevat paljon enemmän huomiota kuin mitä niille satunnaisesti annat. Ajattelet todennäköisemmin jalat3

Saadaksesi kauniit jalat ilman kovettumia, känsiä tai rikkoutuneita kantapäitä, tarvitset vain vähän aikaa joka viikko. Seuraa näitä vinkkejä:

  • Sinun tulisi tehdä viikoittain puoli tuntia kestävä, merisuolaa sisältävä jalkakylpy. Tämä ei ole iso asia: voit tehdä sen, kun katsot televisiota tai lakkaat sormenkynsiäsi. Jalkakylpy saa jalat näyttämään rennommilta ja levänneiltä varsinkin, jos seisot tai istut koko päivän töissä.
  • Anna jaloille joka toinen viikko muutaman minuutin kestävä kuuma kylpy, ja heti perään kylmä kylpy. Tämä yhdistelmä parantaa jalkojesi verenkiertoa. Jos lisäät muutaman tipan sitruunaa kylpyveteen, ehkäiset jalkojen pahaa hajua.
  • Käytä hohkakiveä aina kun voit. Se on erittäin tärkeä osa jalkojesi hoidossa. Se on tulivuoriperäinen kivi, joka on erittäin huokoinen eikä kovin tiheä, ja sitä myydään missä tahansa kauneus- ja terveyskaupassa tai jopa supermarketissa. Käytä tätä kiveä suihkun tai kuuman kylvyn jälkeen hieroaksesi niitä alueita jaloistasi, joihin känsiä muodostuu, varsinkin kantapäitä.
  • Hiero jalkojasi kosteuttavalla voiteella tai eteerisellä öljyllä joka ilta ennen nukkumaanmenoa. Tämä rentouttaa jalkojasi ja ehkäisee känsiä. Hiero pyörivin liikkein ja vähän jalkoja käsilläsi painaen.

jalat5

  • Kasviöljy: Tämä saattaa aluksi tuntua epämiellyttävältä, mutta pidä mielessäsi, että kasviöljy on erittäin tehokasta kuivuneille tai rikkoutuneille jaloille. Pestyäsi ja kuivattuasi jalkasi hyvin laita ne astiaan, jossa on hydrattua öljyä. Pidä paksuja sukkia jaloissa koko yön. Tämä poistaa kuolleet solut. Voit tehdä käsittelyn kolme kertaa viikossa.
  • Sitruunamehu ja vaseliini ovat lyömätön yhdistelmä kuiville ja rikkoutuneille jaloille. Levitä tämä sekoitus jaloillesi pesun jälkeen.
  • Sekoita kaksi hyppysellistä suolaa kahteen ruokalusikalliseen avokadoöljyä ja kahteen pisaraan minttuöljyä. Hiero tätä jalkoihisi kolmen minuutin ajan. Laita sitten jalat kuumaan veteen poistaaksesi seoksen kokonaan. Tämä seos ehkäisee pahaa hajua ja pääset eroon känsistä.

Kuvaoikeudet: Pacdog, Derek Gavey, Aussiegall, Tobias Lindman, Courtney Rhodes