9 unta tehokkaasti parantavaa luonnontuotetta

· helmikuu 18, 2017
Jotta voisit saada kunnollisen yöunen, sinun tulisi syödä illallista vähintään kaksi tuntia ennen kuin menet nukkumaan. Tällä tavalla saamasi ravinto tulee käsitellyksi ruoansulatuksessasi, eikä se häiritse untasi.

Uni on yksi kaikkein tärkeimmistä ihmisen biologisista aktiviteeteista sekä fyysisen että henkisen hyvinvoinnin kannalta.

Vaikka moni jättääkin asian huomioimatta, levon jakson aikana kehossa tapahtuu sarja toimintoja. Nämä ovat tärkeitä elinten optimaalisen toiminnan kannalta sekä tunnetason terveyden vuoksi.

Ongelmana on se, että moderni elämäntyyli on lähes jokaisen ihmisen kannalta tässä mielessä haitallinen. Se aiheuttaakin vaikeuksia, jotka näkyvät myös mielialoissa ja yleisessä terveydentilassa.

Unettomuus ja unihäiriöt ovat tiiviisti yhteydessä keskittymiskyvyn puutteeseen, ärtyneisyyteen, masennukseen ja moneen sellaiseen sairauteen, jotka vaikuttavat ihmisen elämänlaatuun.

Tämän vuoksi onkin elintärkeää ottaa huomioon ja omaksua sellaisia elintapoja, jotka parantavat unen laatua sekä mahdollistavat paremman unensaannin ajoissa.

Tietyt luonnolliset tuotteet ovat avuksi, jos haluat saada kunnollisen yöunen. Seuraavassa kerrommekin yhdeksästä tällaisesta unta tehokkaasti edistävästä luonnontuotteesta, joten älä epäröi, vaan kokeile itsekin!

1. Maito

Maito

Lämmin maito on yksi kaikkein tehokkaimmista hoidoista unettomuuteen ja univaikeuksiin. Tämä johtuu siitä, että siinä on runsaasti kalsiumia ja tryptofaania. Viimeisin on elintärkeä aminohappo, ja se lisää melatoniinin tuotantoa, joka on unihormoni.

Jotta voisit hyötyä tästä juomasta unesi kannalta, kannattaa nauttia kupillinen lämmintä maitoa ennen kuin menet nukkumaan.

2. Salaatinlehdet

Herkullinen salaatti, jossa on runsaasti salaatinlehtiä, on luonnollinen vaihtoehto lääkkeille, jos haluat taistella niitä tekijöitä vastaan, jotka estävät sinua saamasta kunnollista yöunta.

Tässä kasvissa on rentouttavia ja kipua lievittäviä ainesosia, jotka vähentävät jännitettä sekä helpottavat päänsärkyä ja stressiä.

3. Virmajuuri

Uute

Virmajuuren rauhoittavat ominaisuudet ovat tieteellisestikin todetut. Moni lääkeyhtiö käyttääkin tätä kasvia tuottaakseen lääkkeitä unettomuuden, masennuksen ja kivun lievitykseen.

Jos nautit virmajuuriuutetta, pystyt edistämään hyvänolontunnettasi, ja samalla voit lisätä unihormonien tuotantoa kehossasi. 

Tämän kasvin juuri sisältää aktiivisia lähteitä, jotka rentouttavat lihaksia, lisäävät tunnetason tasapainoa sekä pidentävät lepoa.

4. Mantelit

Mantelit ja kuivatut hedelmät edistävät sitä, että voisit nukkua yöllä ilman unesi keskeytymistä.

Tämä johtuu siitä, että näissä tuotteissa on runsaasti tryptofaania, joka on aminohappo ja lisää melatoniinin tuotantoa kehossa. 

Mantelit myös oletetusti tarjoavat merkittävän määrän magnesiumia, joka on elintärkeä mineraali ja rentouttaa lihaksia. Se auttaakin siten paremman unen saannissa.

5. Hunaja

Hunaja

Hunajassa on erään tyypistä luonnollista sokeria, joka viestittää aivoille, että niiden tulisi jättää huomiotta orexin-A:n toiminta. Tämä aine on yhteydessä kyvyttömyyteen nukkua ilman unen keskeytymistä. Laita hunajaa kuumaan teehen tai sekoita sitä veteen.

6. Tumma suklaa

Pieni määrä tummaa suklaata antaa sinulle lisäannoksen antioksidantteja, jotta voisit nukkua yöllä paremmin.

Tämä herkullinen ruoka stimuloi serotoniinin tuotantoa. Tämä on erään tyyppinen hormoni, joka rentouttaa sekä kehoa että mieltä.

7. Banaani

Parempi uni banaanin avulla

Moni luonnollisen terveyden asiantuntija on sitä mieltä, että banaani on paras lääke, mikäli haluat nukkua yösi kunnolla. 

Luonnollisten hoitojen hyöty verrattuna tavallisiin lääkkeisiin on se, että niillä ei ole ollenkaan sivuvaikutuksia, ja saat niistä ravinteita, jotka parantavat terveyttäsi.

Banaanit ovat luonnollinen tryptofaanin lähde, ja ne stimuloivat serotoniinin tuotantoa kehossa. Lisäksi niistä saa runsaasti kaliumia ja magnesiumia, jotka ovat kaksi sellaista elintärkeää mineraalia, jotka rentouttavat lihaksia ja hermostoa.

8. Kärsimyskukka

Kärsimyskukka (Passiflora incarnata) on perinteinen yrtti, jota käytetään monessa kulttuurissa hermojen rauhoittamiseksi sekä uneen vaipumiseksi.

Se sisältää aktiivista ainetta, jonka nimi on harmiini, ja se lisää serotoniinin ja melatoniinin tuotantoa kehossa.

Tämä luonnontuote ei saa aikaan haitallisia reaktioita hermostossa, ja kärsimyskukkahauduketta voidaan antaa muun ikäisten lisäksi myös lapsille, jos henkilöllä ilmenee stressiä, jännittyneisyyttä ja vaikeuksia nukkua kunnolla.

Älä kuitenkaan tee kärsimyskukkaa sisältäviä hoitoja liiaksi, sillä ne saattavat aiheuttaa uneliaisuutta päivän aikana.

9. Kamomilla

Kamomillauute, kuten tästä tuotteesta saatavat haudukkeetkin, vähentävät jännittyneisyyttä, ja niissä on rauhoittavia ainesosia, jotka edistävät unensaantia.

Nämä hoidot ovat hyvin hellävaraisia kehoa kohtaan, ja niillä on ominaisuuksia, jotka vähentävät stressiä, kipua ja ruoansulatuksen ongelmia. 

Lopuksi haluaisimme vielä sanoa erään asian: kun nautit näitä luonnollisia tuotteita unesi parantamiseksi, luo makuuhuoneeseesi miellyttävä ilmapiiri ja tee tästä kotisi tilasta niin mukava kuin vain mahdollista.