Torju finnejä ruokasoodalla - 3 hoitoa

Ruokasooda on hyvin tehokas apu finnien hävittämiseksi, sillä se on luonnollinen kuoriva tuote, mutta sitä ei kannata käyttää enempää kuin kerran tai kaksi viikossa.
Torju finnejä ruokasoodalla - 3 hoitoa
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez.

Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Finnit ovat pieniä valkoisia “komeettoja”, jotka usein ilmaantuvat niille ihoalueille, joilla on runsaasti talirauhasia. Ne muodostuvat rasvaisten jäänteiden kertymisen vuoksi. Kuolleet ihosolut ja muut epäpuhtaudet jäävät ihohuokosiin. Torju finnejä ruokasoodan avulla – lue vinkit ja ohjeet tästä artikkelista!

Nämä näppylät eivät tietenkään ole terveydelle vaarallisia, mutta ne ovat kuitenkin hyvin ei-toivottuja esteettisessä mielessä, etenkin silloin kun niitä tulee kasvojen T-alueelle, jolla ne ovat näkyvämpiä kuin muualla.

Vaikka finnejä voidaan peittää meikillä ja kosmeettisilla tuotteilla, on parasta hoitaa niitä poistamisen helpottamiseksi ja näkyvyyden vähentämiseksi.

Onneksi kaupallisten tuotteiden lisäksi on tarjolla myös täysin luonnollisia hoitoja, jotka antavat samanlaiset tulokset ilman, että lisänä on ei-toivottuja ilmiöitä tai aggressiivisia vaikutuksia.

Näihin tuotteisiin kuuluu myös ihmetuote nimeltään ruokasooda, joka on supistavaa, syvältä puhdistavaa jauhetta.

Tiedätkö jo, kuinka ruokasooda vaikuttaa iholla? Jatka lukemista ja kokeile näitä kolme hoitoa, joiden avulla vauhditat tehokkaasti finnien poistumista kasvoiltasi! Torju finnejä siis ruokasoodaa apuna käyttäen – näin sen teet!

Torju finnejä ruokasoodan avulla

Torju finnejä ruokasoodaa apuna käyttäen.

Natriumbikarbonaatti on yksi niistä luonnollisista tuotteista, joita on käytetty vaihtoehtoisina hoitoina liiallisen rasvantuotannon vähentämiseksi iholla, ja jotta voitaisiin näin torjua näppylöitä ja finnejä.

Kyseessä on hyvin edullinen ja helposti saatavilla oleva aines, joka koostumuksensa vuoksi on helppo yhdistää sellaisiin tuotteisiin, jotka lisäävät sen tehoa.

Se kuorii ihoa

Ruokasoodan koostumus on sellainen, että tämä jauhe toimii luonnollisena kuorinta-aineena, ja se poistaa kuolleita ihosoluja ja jäänteitä, jotka kertyvät ihon pinnalle.

Se säätelee ihon pH-tasoa

Sen jälkeen kun sitä on laitettu iholle, natriumbikarbonaatti palauttaa ihon luonnollisen pH-tason sekä neutralisoi kaikki epätasapainot, jotka voivat olla yksi syy aknen ilmaantumiseen.

Se on supistava tuote

Ruokasooda on ihanteellinen apu sen liiallisen öljyn imeyttämiseksi, jota syntyy liian aktiivisesti toimivien talirauhasten vuoksi, ja lisäksi se on tehokas ratkaisu näppylöiden ja finnien koon pienentämiseksi.

Se vähentää jälkiä ja arpia

Koska se toimii puhdistavana ja hoitavana tuotteena, tämä jauhe pystyy minimoimaan ne jäljet, joita usein jää iholle kroonisen aknen tai huonosti hoidettujen finnien jälkeen.

Hoitoja ruokasoodasta finnien poistamiseksi

Ruokasoodaa ei tulisi käyttää iholla joka päivä. Sen käyttö kerran tai kaksi viikossa voi kuitenkin olla hyvä tapa, jotta voidaan poistaa niitä epäpuhtauksia, jotka jollakin tapaa aiheuttavat finnien ilmaantumista.

1. Seos ruokasoodasta ja hunajasta

Yhdistä ruokasooda ja hunaja, niin saat loistavan finnejä torjuvan hoidon.

Yhdistämällä natriumbikarbonaatin ominaisuudet hunajan kosteuttavan tehon kanssa saat hyvän hoidon finnien ja mustapäiden hävittämiseksi.

Molemmat ainekset puhdistavat ihohuokosia syvältä sekä auttavat palauttamaan ihon normaalin pH-tason, jotta voitaisiin saada loppu liialliselle öljyntuotannolle.

Tarvittavat ainekset

 • 2 ruokalusikallista ruokasoodaa
 • 2 ruokalusikallista hunajaa

Näin tämä hoito valmistetaan

 • Sekoita ainekset yhteen kunnes saat aikaan paksun tahnan.

Käytä seos näin

 • Levitä sitä kaikkialle kasvojesi iholle tai niille alueille, joilla on finnejä, ja sitten anna vaikuttaa puolen tunnin ajan.
 • Huuhtele pois lämpimällä vedellä, ja toista tätä hoitoa kahdesti viikossa.

2. Hoito ruokasoodasta ja sitruunasta

Sitruuna auttaa poistamaan myrkkyjä kehosta.

Sitruuna on myrkyllisiä aineita poistava ja valkaiseva tuote. Kun se yhdistetään ruokasoodaan, se auttaa puhdistamaan ihoa tehokkaasti, jotta voitaisiin poistaa myrkyllisiä aineita ja rasvajäänteitä, jotka muodostavat näppylöitä – näin voit taistella finnejä vastaan.

Tarvittavat ainekset

 • 1 ruokalusikallinen ruokasoodaa
 • 1 ruokalusikallinen sitruunamehua

Näin tämä hoito valmistetaan

 • Sekoita ainekset yhteen ja varmista, että saat aikaan tasaisen tahnan.

Käytä seos näin

 • Hiero sitä niille alueille, joilla on finnejä. Hiero ihoon pyörivin liikkein.
 • Jätä vaikuttamaan kymmenen minuutin ajaksi, ja lopuksi huuhtele pois.

Huomaa: Käytä tätä seosta vain iltaisin, sillä hoidon jälkeen ihoa ei tulisi altistaa auringolle.

3. Hoito ruokasoodasta ja kookosöljystä

Ruokasoodan ja kookosöljyn yhdistelmä auttaa taistelemaan tulehtuneisuutta vastaan.

Tämä bakteereja ja tulehtuneisuutta torjuva hoito auttaa säätelemään talirauhasten aktiivisuutta. Tällä tavalla se vähentää rasvaisten jäänteiden kerääntymistä iholle.

Sen yhdisteet pitävät ihon suojattuna tulehduksilta, ja tämä sitten vähentää kroonista aknea ja arpia.

Tarvittavat ainekset

Näin tämä hoito valmistetaan

 • Yhdistä ruokasooda kookosöljyn kanssa, jotta saat aikaan paksun tahnan.

Käytä seos näin

 • Laita sitä iholle hellävaraisin ja pyörivin hierontaliikkein, ja keskity niille alueille, joilla on finnejä.
 • Jätä vaikuttamaan 20 minuutin ajaksi, ja lopuksi huuhtele.

Uskallatko kokeilla vaihtoehtoisia hoitoja finnien karkottamiseksi? Jos kärsit näistä ja muista epätäydellisyyksistä kasvoillasi, torju finnejä luonnollisesti ilman, että joudut käyttämään suuria summia rahaa!

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Mistä finnit johtuvat ja miten ne voi ehkäistä
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Mistä finnit johtuvat ja miten ne voi ehkäistä

Miksi ja mistä finnit syntyvät? Kuinka voimme varmistaa sen, että kehomme pystyy käsittelemään ja hajottamaan kuona-aineet muilla keinoin kuin ihon...


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.