Pysäytä migreeni välittömästi suolan avulla

Migreeni on tietyn tyyppinen päänsärky, joka ilmenee säryn lisäksi muiden oireiden kanssa. Näihin kuuluvat esimerkiksi pahoinvointi, oksentelu ja herkkyys valolle. Ne ihmiset, joilla migreeniä on usein, saavat ennen sen alkamista merkkejä (näitä kutsutaan ”auraksi”), joita ovat valopiikkien näkeminen tai muut näkökykyyn liittyvät muutokset. Nämä merkit muuttuvat sitten voimakkaaksi päänsäryksi, joka voi kestää tunteja tai jopa päiviä. Tällä kertaa kerromme siis migreenistä sekä sen lievittämisestä luonnollisesti suolan avulla – jatka lukemista, jos tämä epämukava ilmiö koskettaa itseäsi!

Mikä migreeniä aiheuttaa?

Vaikka migreenin tarkkoja syitä ei vielä ole pystytty selvittämään, on niistä sellainen uskomus, että kohtaukset alkavat aivoissa, ja että niihin liittyvät hermosto ja kemikaalit. Tämä ongelma syntyy siksi, että aivoissa on epänormaalia toimintaa, joka liittyy useampiin tekijöihin.

Naisen migreeni

Migreenien vaivaamat ihmiset ovat iältään 10-45-vuotiaita, vaikka joissakin tapauksissa tämä ongelma voi ilmetä myöhemminkin elämässä. Migreeni voi myös syntyä geneettisistä tekijöistä johtuen, ja se on useammin naisten kuin miesten vaiva.

Migreenin syntyyn vaikuttavia tekijöitä ovat seuraavat:

 • Hormonaaliset muutokset kuukautiskierron aikana tai ehkäisypillereiden käyttö.
 • Unihäiriöt.
 • Liiallinen ja usein toistuva alkoholin käyttö.
 • Tärkeimpien päivän aterioiden väliin jättäminen.
 • Stressi ja ahdistuneisuus.
 • Kovat äänet ja kirkkaat valot.
 • Fyysinen rasitus esimerkiksi liiallisen liikunnan tai muun ponnistelun tuloksena.
 • Tupakointi tai passiivinen tupakointi.
 • Voimakkaat hajut.

Ruokavaliolla on myös todettu olevan yhteys, ja on vahvistettu, että jotkut ruokatuotteet aiheuttavat migreeniäSeuraavassa on esimerkkejä tällaisista ruoista:

 • Valkoinen jauho tai sokeri.
 • Teollisesti käsitellyt ruoat.
 • Suklaa.
 • Maitotuotteet.
 • Lihat, joissa on nitraatteja.
 • Natriumglutamaatti.

Migreenin oireet

Tytön migreeni

Ennen kuin ihmisellä alkaa tuntua migreenin kuuluvia voimakkaita pääkipuja, ilmenee jotakin, joka tunnetaan yleisesti nimellä ”aura”. Tällöin henkilö saa varoitusmerkkejä migreenistä, ja näitä voivat olla useat seuraavista:

 • Väliaikainen sokeus.
 • Näön muuttuminen sekavaksi.
 • Tähtien tai viivojen näkeminen.
 • Kipu silmissä.
 • Silmissä tuntuva epämukavuus.

Muihin oireisiin, joita ilmenee myöhemmin, kuuluvat pahoinvointi, vaikeudet saada ilmaistua oikeita sanoja, keskittymiskyvyn puutteellisuus sekä jatkuva haukottelu. 

Ihmisellä ei välttämättä ole niin sanottua auraa kaikkien migreenikohtausten alussa, mutta ne, joilla tämä ilmenee, sanovat että se alkaa tuntua 15-20 minuuttia ennen kuin voimakas päänsärky alkaa.

Kun särky sitten alkaa, tuntuu ihmisellä sykkivää ja hakkaavaa kipua – syke on voimakas. Lähes kaikki päänsäryt tuntuvat voimakkaammin toisella pään puolella tai takana. Ne kestävät 6-48 tuntia yleisesti ottaen, ja lähes aina tähän kuuluu myös herkkyys valolle.

Oireisiin voi myös kuulua värinää, lisääntynyttä virtsaamista, väsymystä, kihelmöintiä, heikkoa oloa, herkkyyttä valolle ja äänille, ruokahalun menetystä sekä hikoilua, kuten myös muitakin oireita.

Kuinka suola toimii päänsäryn katkaisijana välittömästi?

Suolaa migreenin helpottamiseksi

Apteekeissa on tietysti monenlaisia kivunlievitykseen tarkoitettuja lääkkeitä, joiden avulla migreenissä ilmenevän päänsäryn voi väliaikaisesti poistaa tai joilla sitä voi lievittää. Migreenissä päänsärky palaa kuitenkin usein muutaman tunnin aikana, eivätkä nämä lääkkeet edes toimi jokaisella ihmisellä. Mikä on siis paras ratkaisu migreenin hoidossa? Vastaus on hyvin helppo ja yllättävä: suola.

Ennen kuin aloitat kuitenkaan suömään suolaa migreenin poistaaksesi, tulee sinun huomata, että tämä on metodi, jota ei ole tieteellisessä mielessä todistettu tai hyväksytty. Siksi on tärkeää pitää tätä vain apukeinona, eikä varsinaisena migreenilääkkeenä. Jos sinulla on migreeniä, käy ennen kaikkea lääkärissä. Mutta ne, jotka ovat kokeilleet suolaa migreenin hoidossa, ovat todenneet sen olevan tehokas ja nopea oireiden lievittäjä.

Kuinka suolaa käytetään migreenin hoidossa?

Jos haluat kokeilla suolaa migreenin lievittämiseksi, yritä käyttää hyvälaatuista suolaa, kuten esimerkiksi Himalajan suolaa. Tämän tyyppinen suola on erittäin täysipainoinen tuote, sillä siinä on 84 mineraalia, elektrolyytteja sekä monia muita hyviä elementtejä. Toisin kuin jalostettu teollinen suola, on tämän tyyppinen suola hyväksi ihmisen terveydelle, jos sitä käytetään kohtuullisissa määrissä.

Himalajan suola auttaa välittömästi vähentämään migreenin voimakkuutta,  ja se parantaa vastustuskykyä, tasapainottaa serotoniinitasoja veressä sekä muun muassa palauttaa emäksisyyden ja elektrolyyttien tasoja kehossa.

Jotta voisit alkaa hyötymään suolan ominaisuuksista migreenin hoidossa, juo yksinkertaisesti lasillinen sitruunamehua, jossa on runsaasti Himalajan suolaa. Tulet huomaamaan lievittävät vaikutukset jo hyvin pian ja mikä parasta, helpotat tätä epämukavaa vaivaa aivan luonnollisella aineksella!