Logo image
Logo image

Käsien ja käsivarsien hoito ja kuorinta

2 minuuttia
Käsien ja käsivarsien hoito ja kuorinta
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez

Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Kuten tiedät, ovat kädet ja käsivarret sellainen osa kehoa, joka on paljon esillä. Siten ne altistuvat monelle asialle jokapäiväisessä elämässäsi, ja haluammekin tässä artikkelissa antaa muutamia yksinkertaisia ohjeita, jotta käsien ja käsivarsien hoito tulisi osaksi kauneusrutiiniasi.

Ennen kuin aloitamme on kuitenkin tarpeen selkeyttää eräs asia: suosittelemme, että et tee käsien kuorintaa useammin kuin kahdesti viikossa. Ihosi on hyvin herkkä, ja se vahingoittuu helposti auringolle altistuessaan.

Käsien ja käsivarsien hoito yksinkertaisella naamiolla

Käsien kuivuminen on melko yleinen vaiva – riippumatta ihmisen iästä. Sen syyt ovat monenlaisia, kuten esimerkiksi käsiä kuluttavat kotityöt tai auringossa oleskelu. Ensimmäinen vaihe onkin siis yksinkertainen kotona valmistettava naamio käsille, johon kuuluvat seuraavat ainekset:

  • Kaksi ruokalusikallista hunajaa
  • Yksi peruna
  • Kaksi ruokalusikallista maitoa
  • Kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä

Aloita keittämällä peruna, ja sitten kuori ja muhenna se. Lisää oliiviöljyä, maitoa ja hunajaa. Sekoita hyvin, kunnes seoksessa ei enää ole paakkuja ja se on koostumukseltaan tasaista. Seuraavaksi laita tätä seosta käsiisi, ja anna olla 20 minuutin ajan. Huuhdo sitten lämpimällä vedellä.

Käsien ja käsivarsien kuorinta

Some figure

Jos haluat todella pehmeät kädet ja käsivarret, ei mikään ole tehokkaampi apu kuin sokeri ja hunaja, sillä ne soveltuvat erinomaisesti ihon kuorintaan.

Sekoita hieman hunajaa sokeriin, ja anna vaikuttaa käsillä 10 minuutin ajan. Anna itsellesi pieni hieronta, jotta parannat seoksen imeytymistä. Samalla rentoutat käsiäsi. Huuhtele lämpimällä vedellä.

Käsien ja käsivarsien kosteuttaminen

On erittäin tärkeää, että poistat käsiesi iholta kuolleet ihosolut, ja tämä seuraava resepti on luonnollinen sekä erittäin edullinen. Tarvitset vain seuraavat ainekset:

Sekoita ainekset, kunnes seos on tasaista. Hiero sitä käsivarsiisi ja käsiisi, anna vaikuttaa 10 minuuttia, ja pese sitten pois runsaalla vedellä. Jotta varmistaisit käsiesi ihon oikein tehokkaan kosteuttamisen, laita lopuksi vielä käsivoidetta.

Käsien ja käsivarsien hoito

Yhtä häiritsevää – tai ehkä häiritsevämpää – kuin käsien kuivuminen ovat ihon esteettiset vaivat. Seuraava resepti on hyvin helppo, ja siihen tarvittavat ainekset löytyvät luultavasti jo valmiina keittiöstäsi.

Some figure

Tarvittavat ainekset:

  • Yksi kurkku
  • Yksi ruokalusikallinen oliiviöljyä
  • Hiukan persiljaa
  • Yhden sitruunan mehu

Laita kurkku, sitruunamehu, hienonnettu persilja sekä oliiviöljy tehosekoittimeen. Sekoita ainekset, kunnes koostumus on tasainen. Laita seosta käsillesi ja anna vaikuttaa 15 minuutin verran. Huuhdo sitten lämpimällä vedellä. Huomaat heti muutoksen käsiesi ihon ulkonäössä.

Nämä pienet vinkit auttavat sinua suuresti käsiesi ja käsivarsiesi kaunistamisessa, kuorinnassa sekä hoidossa. Muista hyödyntää näitä ohjeita usean viikon ajan, jotta saat parhaat mahdolliset tulokset.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.