Logo image
Logo image

Lusikkahieronta - nuorenna kasvojesi ihoa tehokkaasti

4 minuuttia
Jos haluat sileän ja hehkeän ihon, kannattaa sinun aloittaa päivittäinen helppo kasvohieronta. Tähän voit käyttää hyvinkin yksinkertaista työvälinettä, nimittäin teelusikkaa. Lusikkahieronta lisää ihon joustavuutta, parantaa verenkiertoa sekä auttaa poistamaan ylimääräiset kasvoihin kertyneet nesteet.
Lusikkahieronta - nuorenna kasvojesi ihoa tehokkaasti
Viimeisin päivitys: 11 joulukuuta, 2022

On hyvin selvä tosiasia, että vuosien kuluessa ihmisen iho menettää joustavuuttaan ja kiinteyttään. Tämä tapahtuu myös kasvojen iholla, ja se kuuluu täysin normaalina – vaikkakin monelle häiritsevänä – osana ikääntymiseen. Ihon kuntoa voi silti parantaa ja suojella, jos sitä hoitaa tehokkaasti ja ennaltaehkäisevästi. Lusikkahieronta on tässä loistava apu!

Ikääntymisen luonnollista prosessia voi siis jossakin määrin hillitä, ja ennen kaikkea siihen liittyviä ennenaikaisia ja näkyviä muutoksia voi kontrolloida oikeilla keinoilla. Iholla on taipumus heihentyä 30 ikävuoden jälkeen, ja tällöin se alkaa muuttumaan selvästi herkemmäksi. Muun muassa auringolle altistuminen, saasteet, ruokavalio ja kosteutukseen liittyvät ongelmat ovat kaikki tekijöitä, jotka vaikuttavat ihon ennenaikaiseen joustavuuden ja kiinteyden vähenemiseen.

Tämän vuoksi kannattaakin ehdottomasti jo nuorella iällä kiinnittää huomiota ihon hyvinvointiin sekä yrittää pitää siitä huolta niin hyvin kuin vain mahdollista. Näin kasvoja pystyy varjelemaan vanhenemisen näkyviltä muutoksilta pidemmän aikaa.

Nykyisin on olemassa lukemattomia hyviä mahdollisuuksia ihonhoitoon sekä kasvojen ennenaikaisen vanhenemisen kontrollointiin. Kun kävimme läpi parhaita vinkkejä kasvojen ihon säilyttämiseksi nuorekkaana ja kiinteänä, löysimme mahtavan mutta helpon hoidon, joka vaikuttaa tehokkaasti osana päivittäistä kauneudenhoitorutiinia. Tämä hoito sisältää hierontaa, ja välineenä siinä käytetään niinkin yksinkertaista ja yllättävää esinettä kuin teelusikkaa. Kyseistä teelusikkahierontaa suosittelee saksalainen kosmetologi René Koch.

Mitä lusikkahieronta on?

Lusikkahieronnassa hyödynnetään tekniikkaa, joka on hyvin helppo oppia, ja tämä hoito vie päivittäisestä ajastasi vain 10 minuuttia. Tarvitset hierontaa varten kourallisen teelusikoita, lasillisen kylmää vettä, jääpaloja sekä pellavansiemen- tai auringonkukkaöljyä. Seuraavaksi annamme sinulle vaiheittaiset ohjeet, joiden avulla pääset kokeilemaan tätä erikoiselta kuulostavaa mutta hyvin tehokasta hoitoa kasvojen ihon hehkeyttämiseksi.

Vaihe 1. Poista kasvoiltasi kaikki meikki, puhdista ihosi normaaliin tapaan, ja laita vielä jotakin hyvää kosteusvoidetta. Voiteen vaikuttaessa desinfioi noin 10 pientä lusikkaa alkoholissa, ja laita ne sitten vesilasiin, jossa on myös jäitä.

Vaihe 2. Aseta yhdet lusikat molempien yläluomiesi lähelle, ja anna niiden olla paikoillaan muutaman sekunnin ajan. Toista tämä vaihe viisi kertaa, mutta vaihtele lusikoita aina kun huomaat niiden muuttuvan lämpimiksi. Tee sama käsittely alaluomillekin, ja tulet huomaamaan, kuinka silmiesi turvonneisuus alkaa kadota ja tummat silmänaluset muuttuvat selvästi vaaleammiksi.

Vaihe 3. Seuraavaksi laita lusikat kuumaan öljyyn, ja käytä niitä sitten kasvojen ihon hieromiseen. Varmista kuitenkin, että lusikat eivät voi polttaa ihoasi. Paina ja liikuta niitä ihollasi alempana olevan kuvan linjojen mukaisesti niin, että ne tuntuvat hierovilta.

Teelusikkahieronnan peruslinjat – näin saat kiinteämmän ja nuorekkaamman ihon

Some figure
 • Nenän yläpuolelta ohimoille ja hiusrajaan asti.
 • Silmäluomilla pyöriviä liikkeitä tehden. Liikuta lusikoita sisänurkkien alueelta ulkonurkkia kohden.
 • Poskilla nenän harjanteelta alaspäin sekä suun vierestä ylöspäin poskipäitä kohti.
 • Leuasta ylöspäin sivuille.
 • Kaulasta leukaa kohti.

Kaikki näistä hierontaliikkeistä tulee toistaa vähintään 10 kertaa.

Aina kun huomaat lusikan liukuvan hiukan huonosti ihollasi, kasta se uudelleen öljyyn. Kun olet toistanut kaikki liikkeet vähintään 10 kertaa, pese kasvosi lämpimällä vedellä.

Tätä hierontaa olisi ihanteellista tehdä 10 minuutin ajan joka päivä, mutta voit alussa tehdä sitä vähemmänkin aikaa ja pidentää kestoa vähitellen. Lusikkahieronta on erinomainen ja hyvin vähän vaivaa vaativa tapa parantaa kasvojen ihon kuntoa, ja alat nähdä tuloksia jo muutaman viikon sisällä siitä, kun aloitat hoidon.

Miksi lusikkahieronta tehoaa niin hyvin?

Tällainen hierontatekniikka on hyvin sopiva keino kasvojen ihon kiinteyden, hehkeyden ja nuorekkuuden edistämiseksi. Eräs sen parhaista hyödyistä on, että saat näkyviä tuloksia heittämättä suuria määriä rahoja hukkaan, ja voit toteuttaa tämän 10 minuutin rutiinin päivittäin omassa kodissasi.

Lusikoilla tehtävä kasvohieronta saa aikaan monenlaisia muutoksia, joiden tuloksena on hehkeämpi ja nuorekkaampi ulkonäkö.

 • Se poistaa liiallista nestettä, jota kasvojen ihon kudoksissa saattaa olla kertyneenä.
 • Se vilkastuttaa verenkiertoa.
 • Se poistaa ihoosi kertyneitä myrkyllisiä aineita.
 • Se parantaa ihosi joustavuutta sekä lisää sen kiinteyttä.
 • Se taistelee ryppyjä vastaan ja estää uusien syntymistä.
 • Se saa kasvojesi muodon näkymään selvemmin sekä lisää ilmeittesi intensiivisyyttä.

Jos haluat lusikkahieronnasta näkyviä tuloksia, on tärkein asia se, että sitoudut tekemään tätä hierontaa joka päivä. Jos haluat, voit kokeilla 10 peräkkäisen päivän hoitojaksoa, jonka jälkeen lepäät toiset 10 päivää, ja sitten toistat nämä vaiheet uudestaan.

Parhaiden mahdollisten tulosten saamiseksi on kuitenkin suositeltavaa tehdä hierontaa joka päivä pitkäjänteisesti, eli siitä tulisi tehdä osa päivittäistä kauneudenhoitorutiinia. Etenkin yli 30-vuotiaille naisille suosittelemme, että teet lusikkahieronnasta tottumuksen, jotta pystyt hoitamaan ja kohentamaan ihoasi toivomallasi tavalla.

Tämä hierontahoito osoittaa erinomaisella tavalla sen, että kauneudenhoidon tehokkuus ei ole aina yhteydesssä suuriin rahamääriin ja kaupallisiin ratkaisuihin – nuorekkaampi ja kiinteämpi iho on saavutettavissa helpoin kotikeinoinkin.

Nyt tarvitset vain tahdonvoimaa ja sitoutuneen mielen, jotta voisit todistaa väitteemme todeksi – aloita siis lusikkahieronnan kokeilu kotonasi jo tänään!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Face massage with spoons: incredible results of rejuvenation for only 12 days! – Cuisine & Health. (n.d.). Retrieved December 13, 2018, from http://www.cuisineandhealth.com/face-massage-with-spoons-incredible-results-of-rejuvenation-for-only-12-days/

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.