Kotitekoiset naamiot ryppyjä vastaan

Kotitekoiset naamiot ryppyjä vastaan
Valeria Sabater

Kirjoittanut ja tarkastanut psykologi Valeria Sabater.

Viimeisin päivitys: 22 joulukuuta, 2022

Kaupoissa myytävät anti age -voiteet ryppyjä vastaan ovat usein varsin kalliita ja saattavat sisältää tiettyjä allergiaa aiheuttavia kemikaaleja. Yksinkertainen ja käytännöllinen keino on tehdä omat naamiot täysin luonnollisista aineksista.

Järjestä vain hieman aikaa itsesi hemmottelulle ja ole johdonmukainen voiteiden käytössä. Loppujen lopuksi kaupoissa myytävät voiteet sisältävät usein aineksia, joita voit helposti hankkia itse erikseen, kuten avokadoa, arganöljyä ja hunajaa.

Tiedät varmasti jo, että iho on hyvin herkkä ja tarvitsee paljon huolenpitoa. Iän mukanaan tuomia ryppyjä vastaan voit taistella terveellisen ruokavalion, riittävän unen ja oikeiden hoitotapojen avulla. Tarjoamme muutaman helpon ohjeen, joiden avulla voit tehdä naamioita kotona.

Kotitekoiset naamiot ryppyjä vastaan

Kotitekoinen avokadonaamio

Voit valmistaa avokadosta naamion taistelemaan ryppyjä vastaan.

Miksi avokado?

 • Avokado sisältää runsaasti hyviä rasvoja, joiden ansiosta se on mainio tuote sekä ryppyihin että kuivalle iholle.
 • Se sisältää runsaasti fytokemikaaleja, jotka suojaavat vapailta radikaaleilta.
 • Avokado sisältää foolihappoa sekä C-, B6-, A- ja E-vitamiineja, jotka ovat välttämättömiä ihon hyvinvoinnin kannalta.

Ainekset

 • Puolikas avokado
 • Kolme ruokalusikallista oliiviöljyä

Valmistus

Valmistus on varsin yksinkertainen; halkaise avokado ja poista siemen keskeltä. Tarvitset avokadosta vain puolikkaan. Koverra puolikas kippoon ja muussaa haarukalla. Lisää sekaan oliiviöljy ja sekoita, kunnes sinulla on tasainen, kirkkaan vihreä voide. Yritä olla jättämättä paakkuja.

Tämä voide on mainio etenkin iltakäyttöön. Käytä sormiasi levitykseen ja hiero voidetta ihollesi vähän kerrallaan, jotta se ehtii imeytyä. Jätä kasvoillesi 20 minuutiksi ja pese viileällä vedellä. Käytä vähintään kolme kertaa viikossa nähdäksesi vaikutukset.

Porkkananaamio

Porkkanan sisältämä beetakaroteeni ja antioksidantit ovat hyväksi iholle.

Miksi porkkana?

 • Porkkana sisältää beetakaroteenia sekä antioksidantteja, joten se on erinomainen tuote ihonhoitoon. Porkkana taistelee  ikääntymisen merkkejä vastaan ja suojaa ihoa ulkoisilta tekijöiltä, kuten UV-säteilyltä. Porkkana on yksi ryppyjen pahimmista vihollisista.

Ainekset

 • Kaksi porkkanaa
 • Puolikkaan sitruunan mehu
 • Kolme ruokalusikallista luonnonjogurttia

Valmistus

Pese ja kuori porkkanat. Pilko ne sitten pieniksi paloiksi ja hurauta tehosekoittimessa, kunnes sinulla on sileä seos. Lisää sekaan sitruunan mehu sekä jogurtti. Näin saat naamiosta tarpeeksi paksun. Hiero voidetta kasvoihisi parinkymmenen minuutin ajan iltapäivällä tai illalla ja pese sitten viileällä vedellä. Käytä pari, kolme kertaa viikossa ja huomaat ihon kunnon kohenevan pikkuhiljaa. Ihosi on hoidettu, suojattu ja ravittu.

Naamio kurkusta ja kamomillasta

Kurkku auttaa kosteuttamaan ihoa.

 

Miksi kurkku?

Kosteuttaa: mahtava tuote iholle, sillä kurkku sisältää runsaasti vettä sekä E-vitamiinia. Se auttaa kosteuttamaan tehokkaasti ja suojaamaan ihoa auringolta sekä pitämään ihosta huolen. Täydellinen päiviin, jolloin kasvot tuntuvat väsyneiltä.

Rentouttaa: kurkku sisältää rentouttavia ainesosia, joten se on erinomainen hoito turvotukseen sekä tummille silmänalusille.

Ainekset

 • Puolikas kurkku
 • Ruokalusikallinen kamomillan kukkia

Valmistus

Tämä naamio on erinomainen päiviin, jolloin heräät väsyneenä ja silmäsi ovat turvonneet. Kurkku ja kamomilla elvyttävät tehokkaasti, joten käytä tätä päivinä, jolloin peilikuva ei ole välttämättä se miellyttävin.

 • Aloita kuorimalla kurkku ja pilko se.
 • Valmista sitten kamomillatee. Kiehauta kupillinen vettä ja lisää sekaan kukat.
 • Anna teen jäähtyä. Laita kurkut ja tee tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi seokseksi.
 • Laita seos jääkaappiin noin kymmeneksi minuutiksi, jotta saat kasvoillesi viileän voiteen. Pidä naamiota kasvoillasi ainakin 20 minuuttia. Naamio parantaa oitis oloasi ja elvyttää ihoasi päivinä, jolloin olet väsynyt. Erinomainen hoito!

Kurkkuvoide iholle

Ainekset

 • 25 grammaa kurkkupyreetä
 • 25 grammaa tislattua vettä
 • 25 grammaa jojobaöljyä
 • 25 grammaa rypäleensiemenöljyä
 • kaksi pisaraa eteeristä sitruunaöljyä
 • yksi pisara eteeristä ruusuöljyä

Valmistus

Laita ainekset kulhoon, jossa voit sekoittaa ne helposti. Kun olet saanut sekoitettua kurkkupyreen, veden sekä öljyt hyvin, kaada voide haluamaasi purkkiin ja voit aloittaa voiteen käytön.

Kokeile näitä erilaisia naamioita, jotka auttavat taistelemaan ikääntymisen merkkejä ja ryppyjä vastaan – huomaat varmasti eron ihossasi!

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Tiedätkö, mistä naururypyt kertovat ja kuinka niitä voidaan ehkäistä?
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Tiedätkö, mistä naururypyt kertovat ja kuinka niitä voidaan ehkäistä?

Naururypyt eivät ole vain ulkonäköongelma. Usko tai älä, ne kertovat myös maksasi terveydestä. Opi ehkäisemään niitä luonnollisesti.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.