Logo image
Logo image

Häivytä silmänympärysten uurteita eteerisillä öljyillä

3 minuuttia
Jos etsit luonnollista tapaa pienten ryppyjen häivyttämiseen, voit viinirypäleöljyn avulla sekä häivyttää silmiesi ympärillä olevia kevyitä uurteita että kiinteyttää ihoasi ja vähentää sen tulehtuneisuutta. Jatka siis lukemista, sillä kerromme nyt lisää eteerisistä öljyistä silmänympärysten uurteita lievittävinä hoitotuotteina!
Häivytä silmänympärysten uurteita eteerisillä öljyillä
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Silmiesi ympärillä oleva iho on paljon herkempi kuin muualla kehossasi olevat ihoalueet. Ikävä kyllä siihen myös tuppaa kehittymään ryppyjä paljon helpommin kuin muualle. Tässä artikkelissa kerromme, kuinka voit häivyttää silmänympärysten uurteita eteeristen öljyjen avulla.

Silmien ympärille syntyy ryppyjä helposti, koska silmien ympärillä ei ole tarpeeksi hikirauhasia. Iho tällä alueella tuottaa paljon vähemmän kollageenia ja elastaania, ja tämän vuoksi on paljon suurempi todennäköisyys sille, että silmiesi ympärillä oleva iho muuttuu heikoksi. Näin voi käydä myös nuorille ihmisille, joten asia ei koske vain ikääntyneempiä.

Ongelmana on se, että moni ei tiedä tekevänsä useita sellaisia asioita, jotka pahentavat tätä pulmaa, ja silmien ympärillä olevan ihon ryppyyntymistä edistävät muun muassa liian vähäinen unensaanti sekä stressi ja huonot ruokailutottumukset.

Onneksi on kuitenkin olemassa täysin luonnollisia ratkaisuja tähän ongelmaan, ja näiden tuotteiden koostumuksen avulla pystyt suojaamaan kyseistä aluetta sekä pitämään sen nuorekkaana ja kauniina.

Tässä artikkelissa haluamme kertoa kuudesta eteerisestä öljystä, joiden ominaisuuksien avulla voit parantaa ihosi kuntoa, jotta voisit estää löystymistä ja ryppyjen syntyä.

Kokeile näitä hoitoja ja ota eteeriset öljyt osaksi kauneudenhoidon rutiinejasi – häivytä lieviä silmänympärysten uurteita luonnollisesti!

Näin häivytät silmänympärysten uurteita eteerisillä öljyillä

1. Olibaanihartsiöljy

Some figure

 

Olibaanihartsin eteerinen öljy on tuote, jolla on antioksidanttiominaisuuksia ja tulehtuneisuutta lievittäviä vaikutuksia. Kun sitä laitetaan iholle, se toimii vapaiden radikaalien ja auringon aiheuttaman vahingon torjujana.

Sen sisältämät ravinteet nopeuttavat ihon parantumisen prosessia, ja samalla se auttaa pitämään kollageenin ja elastiinin tuotantoa yllä.

Kuinka tätä öljyä käytetään häivyttämään silmänympärysten uurteita?

 • Laita muutama tippa öljyä sormenpäihisi. Hiero sitten sitä silmiesi ympärille, kunnes öljy imeytyy täysin ihoosi.
 • Toista tätä hoitoa joka ilta ennen kuin menet nukkumaan.

2. Kamomillaöljy

Kamomillaöljyä saadaan kamomillan kukista, ja kyseessä on ikääntymistä hidastava tuote. Sen ominaisuuksien vuoksi voit käyttää öljyä riippumatta siitä, mikä ihotyppisi on, etkä saa siitä mitään haittavaikutuksia.

Suositellaan, että kamomillaöljyä käytetään pienten ryppyjen häivyttämiseksi kasvojen iholta. Lisäksi se hillitsee allergioita ja auringon aiheuttama vahinkoa.

Kuinka kamomillaöljyä käytetään häivyttämään silmänympärysten uurteita?

 • Ota käsiisi sellainen määrä tätä öljyä, jonka arvioit riittävän. Hiero kamomillaöljyä sitten silmiesi alla olevalle iholle viiden minuutin ajan.
 • Toista tätä hoitoa joka ilta.

3. Argaaniöljy

Some figure

 

Argaaniöljy tunnetaan myös nimityksellä “ihmeöljy”, ja kyseessä onkin todella tuote, joka sisältää runsaasti rasvahappoja ja E-vitamiinia. Nämä tekijät rakentavat uudelleen herkkää ihoa.

Mineraalien lisäksi argaaniöljyn sisältämät yhdisteet kosteuttavat ihoa luonnollisesti sekä auttavat estämään kollageenin menetystä.

Kuinka tätä tuotetta käytetään häivyttämään silmänympärysten uurteita?

 • Kastele puuvillainen kangas argaaniöljyllä, ja hiero sitä sitten silmiesi alapuolella olevalle iholle.
 • Anna öljyn imeytyä täysin, ja toista hoitoa kaksi kertaa viikossa.

4. Jojobaöljy

Jojobaöljy on runsaasti antioksidantteja ja tervellisiä rasvoja sisältävä tuote, joka vaikuttaa ihoon imeytymisen jälkeen siten, että se tehostaa niitä prosesseja, jotka vähentävät ihon uurteita helposti.

Sen ominaisuudet lisäävät solujen aktiivisuutta iholla, ja ne myös edistävät kuolleiden ihosolujen vähentymistä.

Jos tämä ei vielä kuitenkaan vakuuta sinua, kyseessä on tehokas hoito aknea, arpia ja muita sellaisia ihon epätäydellisyyksiä vastaan, jotka vaikuttavat kasvojesi viehättävyyteen.

Kuinka tätä öljyä käytetään h’ivyttämään silmänympärysten uurteita?

 • Hiero pieni määrä jojobaöljyä silmiesi alla olevaan ihoon. Hiero aluetta hellävaraisesti kolmesta viiteen minuuttiin.
 • Toista tätä hoitoa joka ilta ennen kuin menet nukkumaan.

5. Viinirypäleen siemenistä saatava öljy

Some figure

 

Viinirypäleen siemenistä saatava eteerinen öljy on yksi parhaista ratkaisuista, jos haluat estää ja häivyttää ihon lieviä uurteita.

Sillä on kyvykkäitä antioksidanttivaikutuksia, ja se sisältää runsaasti terveellisiä rasvoja. Kun öljy on imeytynyt ihoosi, se vähentää merkittävästi liiallista kuivuutta ja ihon kunnon huononemista, jonka vapaat radikaalit aiheuttavat.

Tällä öljyllä on myös kiinteyttävä ja tulehtuneisuutta vähentävä vaikutus, ja se estää silmäpussien muodostumista sekä torjuu muitakin ihon epätäydellisyyksiä.

Kuinka tätä öljyä käytetään häivyttämään silmänympärysten uurteita?

 • Illalla juuri ennen kuin menet nukkumaan, poista kaikki meikki kasvoiltasi. Laita sitten runsaasti viinirypäleensiemenöljyä silmien alla olevalle iholle.
 • Anna öljyn imeytyä hyvin, ja mene sitten nukkumaan huuhtelematta öljyä pois.
 • Toista tätä hoitoa joka ilta ennen kuin menet nukkumaan.

6. Laventeliöljy

Laventelin eteerisellä öljyllä on tulehtuneisuutta vähentäviä ja ihon uusiutumista edistäviä ominaisuuksia, jotka voivat olla avuksi silmien alla olevan ihon ulkonäön kohentamiseksi.

Sen sisältämät ravinteet vähentävät auringon aikaansaamaa vahinkoa, ja samalla ne estävät ihon joustavuuden menetystä.

Kuinka tätä öljyä käytetään häivyttämään silmänympärysten uurteita?

 • Hiero runsaasti laventeliöljyä silmiesi alla olevalle iholle kaksi kertaa päivässä.

Oletko kiinnostunut kokeilemaan eteerisiä öljyjä silmiäsi ympäröivän ihon ryppyjen vähentämiseksi? Jos tavoitteenasi on kasvojen luonnollinen kaunistaminen ja ikääntymisen merkkien vähentäminen, ota nämä öljyt osaksi kauneudenhoidon päivittäisiä rutiinejasi!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Ayaz, M., Sadiq, A., Junaid, M., Ullah, F., Subhan, F., & Ahmed, J. (2017). Neuroprotective and Anti-Aging Potentials of Essential Oils from Aromatic and Medicinal Plants. Frontiers in aging neuroscience, 9, 168. https://doi.org/10.3389/fnagi.2017.00168
 • Srivastava, J. K., Shankar, E., & Gupta, S. (2010). Chamomile: A herbal medicine of the past with bright future. Molecular medicine reports, 3(6), 895–901. https://doi.org/10.3892/mmr.2010.377
 • Boucetta, K. Q., Charrouf, Z., Aguenaou, H., Derouiche, A., & Bensouda, Y. (2015). The effect of dietary and/or cosmetic argan oil on postmenopausal skin elasticity. Clinical interventions in aging, 10, 339–349. https://doi.org/10.2147/CIA.S71684
 • Pazyar N, Yaghoobi R, Ghassemi MR, Kazerouni A, Rafeie E, Jamshydian N. Jojoba in dermatology: a succinct review. G Ital Dermatol Venereol. 2013;148(6):687‐691.
 • Davidov-Pardo G, McClements DJ. Nutraceutical delivery systems: resveratrol encapsulation in grape seed oil nanoemulsions formed by spontaneous emulsification. Food Chem. 2015;167:205‐212. doi:10.1016/j.foodchem.2014.06.082
 • Lin, T. K., Zhong, L., & Santiago, J. L. (2017). Anti-Inflammatory and Skin Barrier Repair Effects of Topical Application of Some Plant Oils. International journal of molecular sciences, 19(1), 70. https://doi.org/10.3390/ijms19010070

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.