Logo image
Logo image

Vinkkejä silmänympärysten elvyttämiseksi

3 minuuttia
Vinkkejä silmänympärysten elvyttämiseksi
Viimeisin päivitys: 19 helmikuuta, 2022

Sanotaan, että silmät ovat sielun peili, mutta ne ovat myös ”ikkuna” josta kurkistaa henkilön terveyteen. Useimmiten silmänympärysalue osoittaa jälkiä väsymyksestä, unettomista öistä sekä ajan kulumisesta eli ikääntymisestä. Virkistä silmiäsi tämän artikkelin helpoilla kotikonsteilla!

Silmät ja niitä ympäröivä iho ovat alttiina paitsi sisäisille tunteillesi, ne ovat myös herkät haavoittumaan ympäristöstä. Tästä syystä kannattaa kiinnittää huomiota muun muassa tietokoneen tai matkapuhelimen parissa vietettyyn aikaan, sillä keinovalo on hyvin vahingollista silmille.

Virkistä silmiäsi ja niitä ympäröivää ihoa

Milloin silmien virkistäminen tulee tarpeeseen?

Some figure
 • Roikkuvat tai veltot silmäluomet. Jonain aamuina herätessäsi silmäluomet saattavat olla turvoksissa ja ehkä myös hieman tulehtuneet. Huonosti nukuttu yö tai vajavainen nesteytys voivat aiheuttaa sen, että silmäluomiin kertyy nestettä. Myös ikääntyminen aiheuttaa sen, että jonain päivinä jäljet tai merkit silmien alueella korostuvat.
 • Silmien ulkonurkkien rypyt ja juonteet. Nämä ovat niitä pieniä ryppyjä, jotka tulevat näkyviin silmien ulkonurkissa silloin kun hymyilet tai ilmeilet. Ne muodostuvat, kun iho on jo menettänyt kimmoisuutta. Vaikka geeneillä ja auringolla on osansa niiden muodostumisessa, on niitä onneksi mahdollista hoitaa.
 • Tummat silmänaluset. Jokainen kärsii näistä joskus. Silmien alla oleva iho on tumma tai violetin sävyinen. Se johtuu väsymyksestä, unen puutteesta, sairaudesta tai jopa henkisistä ongelmista.
 • Silmäpussit. Kuka ei vihaisi ikävän näköisiä silmäpusseja? Ne aiheutuvat hormonaalisista muutoksista tai nesteen kertymisestä, ja ne antavat ruman ulkonäön koko kasvoille ja osoittavat silmiinpistävää väsymystä.
 • Silmien latteus. Väsymys, silmävika, ikääntyminen ja vähäinen silmien räpsyttely ovat kaikki syitä, jotka saattavat aiheuttaa silmien latteutta. Mutta tämäkin on mahdollista ehkäistä.

Hoitokeinoja silmän alueen ryppyihin

Some figure
 • Munanvalkuainen: tämä saattaa tulla yllätyksenä, mutta munanvalkuaiset kosteuttavat ja antavat kimmoisuutta löysälle iholle. Lisäksi se on loistava apu torjumaan ryppyjä ja juonteita. Tarvitset yhden munanvalkuaisen, levitä sitä silmiä ympäröivälle iholle ja hiero hellävaraisesti. Tee näin joka aamu ja tulet huomaamaan kuinka ihostasi tulee tiukempi ja rypytön.
 • Avokado: E-vitamiinin ja hyvien rasvahappojen lähde. Se on erinomainen kosteuttaja ja lisäksi se taistelee vapaita radikaaleja vastaan. Ota puolikkaan avokadon hedelmäliha, muussaa se lusikalla ja levitä iholle illalla antaen vaikuttaa 15 minuuttia. Huuhtele sitten raikkaalla vedellä.
 • Kurkku: Tämä on tunnetuin ja hyvin tehokas luonnon apukeino. Kurkku sisältää runsaasti C-vitamiinia ja kahvihappoa. Se stimuloi terveen ihokudoksen tuotantoa ja kosteuttaa ihoa. Levitä kurkun siivu molemmille silmille, tai vaihtoehtoisesti soseuta kurkun pala tahnaksi ja levitä tahna silmän ympäryksille ja anna vaikuttaa 15 minuuttia. Huomaat, kuinka silmäsi näyttävät virkeämmiltä ja terveemmiltä.

Hoitokeinoja tummiin silmänalusiin ja silmäpusseihin

Some figure
 • Kamomilla: Tämä on hyvin tunnettu parannuskeino. Kamomilla on erinomainen tulehdusta ehkäisevä kasvi sekä relaksantti, joka auttaa verenkiertoa silmien alueella, estäen samalla nesteiden kertymistä. Tee kamomillauutetta kahdesta pussista kamomillateetä. Kun tee on jäähtynyt, kasta siihen kaksi pumpulituppoa ja aseta ne silmillesi 15 minuutiksi.
 • Kurkku ja maito. Tämä seos on loistava aktivoimaan verenkiertoa ja poistamaan myrkkyjä silmäpusseista tai tummista silmänalusista. Se on myös helppo valmistaa! Ota puoli lasillista jääkaappikylmää maitoa, liota siinä kaksi viipaletta kurkkua ja levitä kurkun viipaleet sitten silmillesi. Näet tulokset välittömästi.
 • Ruusun terälehti -hoito. Toinen loistostrategia silmäpusseihin ja tummiin silmänalusiin muodostuu seuraavasti: ota 8 tai 9 ruusun terälehteä ja laita ne purkkiin jossa sinulla on 4 rkl manteliöljyä. Liota niitä yhden päivän ajan valolta suojattuna. Seuraavana päivänä kostuta vanulappu öljyyn ja hiero silmiäsi seoksella. Tämä on erittäin tehokas ja miellyttävä hoitokeino.

Virkistä silmiäsi kevyellä hieronnalla

Some figure

Tämä hieronta auttaa elvyttämään silmiä ja saa ne näyttämään paljon terveemmiltä. Tämä tekniikka aktivoi verenkiertoa, jänteyttää silmiä ja ihoa, ja tuo siten eloisuutta silmiin.

Aloita pesemällä kädet huolellisesti ja levitä sitten käsille mitä tahansa edellä mainituista voiteista. Voit käyttää munanvalkuaista, avokadoa tai kurkkutahnaa. Aloita hieromalla aluetta suoraan silmien alla ja liiku pyörivin liikkein ylöspäin kunnes saavutat silmäluomen ja sitten kulmakarvat. Liiku aina ’eteenpäin’ pyörivin liikkein.

Käytä nyt peukaloa ja etusormea ja purista niillä nenän siltaa. Aseta sitten sormet kyynelkanavien kohdalle silmien sisänurkkiin ja tee pieniä pyöriviä liikkeitä molemmilla sormillasi. Tämä aktivoi verenkiertoa alueella.

Seuraavaksi nipistä silmäluomia ja varovasti vedä niitä. Hiero uudelleen pyörivin liikkein molemmat silmäluomet. Keskisormea apuna käyttäen, taputtele hellävaraisesti silmien alla olevia silmäpusseja.

Lopuksi: rentoudu hetkeksi peittämällä silmäsi kämmenellä muutaman minuutin ajaksi. Toista tämä hieronta kolme kertaa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Nuevos ámbitos de la medicina estética: sonrisa, mirada, rejuvenecimiento genital, paciente masculino, medicina preventiva. Recuperado de: https://www.bellezamedica.es/contenido/2017/12/Monografico-19.pdf

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.