Vinkkejä silmänympärysten elvyttämiseksi

Sanotaan, että silmät ovat sielun peili, mutta ne ovat myös ”ikkuna” josta kurkistaa henkilön terveyteen. Useimmiten silmänympärysalue osoittaa jälkiä väsymyksestä, unettomista öistä sekä ajan kulumisesta eli ikääntymisestä. On aina hyödyllistä tietää muutamia pieniä jippoja joilla virkistää ja elvyttää silmiä.

Silmät ja niitä ympäröivä iho ovat alttiina paitsi sisäisille tunteillesi, myös herkät haavoittumaan ympäristöstä. Tästä syystä kannattaa kiinnittää huomiota muun muassa tietokoneen tai matkapuhelimen parissa vietettyyn aikaan, sillä keinovalo on hyvin vahingollista silmille. Alla annamme vinkkejä miten voit virkistää silmiäsi ja niitä ympäröivää ihoa.

Mitkä ongelmat esiintyvät silmissä yleisimmin?

Ruusun-terälehdet

 • Kamomilla: Tämä on hyvin tunnettu parannuskeino. Rentouta-silmät

  Tämä hieronta auttaa elvyttämään silmiä ja saa ne näyttämään paljon terveemmiltä. Tämä tekniikka aktivoi verenkiertoa, jänteyttää silmiä ja ihoa, ja tuo siten eloisuutta silmiin.

  Aloita pesemällä kädet huolellisesti ja levitä sitten käsille mitä tahansa edellä mainituista voiteista. Voit käyttää munanvalkuaista, avokadoa tai kurkkutahnaa. Aloita hieromalla aluetta suoraan silmien alla ja liiku pyörivin liikkein ylöspäin kunnes saavutat silmäluomen ja sitten kulmakarvat. Liiku aina ’eteenpäin’ pyörivin liikkein.

  Käytä nyt peukaloa ja etusormea ja purista niillä nenän siltaa. Aseta sitten sormet kyynelkanavien kohdalle silmien sisänurkkiin ja tee pieniä pyöriviä liikkeitä molemmilla sormillasi. Tämä aktivoi verenkiertoa alueella.

  Seuraavaksi nipistä silmäluomia ja varovasti vedä niitä. Hiero uudelleen pyörivin liikkein molemmat silmäluomet.

  Keskisormea apuna käyttäen, taputtele hellävaraisesti silmien alla olevia silmäpusseja.

  Lopuksi: rentoudu hetkeksi peittämällä silmäsi kämmenellä muutaman minuutin ajaksi.

  Toista tämä hieronta kolme kertaa.

  Kuvat – Polly Mcarthy, Eduardo Medina.