Logo image
Logo image

Luonnollisia keinoja kiinteyttää roikkuvaa ihoa

3 minuuttia
Päästäksemme eroon roikkuvasta ihosta ja stimuloidaksemme lihaksiamme, voimme ottaa lämpimän merisuolakylvyn. Sen lisäksi että se uudistaa ihoa, se myös kiinteyttää.
Luonnollisia keinoja kiinteyttää roikkuvaa ihoa
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez

Kirjoittanut Yamila Papa Pintor
Viimeisin päivitys: 22 joulukuuta, 2022

Ihon roikkuminen on luonnollista ikääntyessämme tai silloin, kun meille kertyy lisää painoa tai se putoaa nopeasti. Se tulee selkeämmin esiin tietyissä kehon osissa, kuten esimerkiksi leuan alla tai käsivarsissa.

Vaikka et voi kokonaan ehkäistä roikkuvaa ihoa, voit parantaa sen ulkonäköä näiden luonnollisten keinojen avulla, jotka tukevat roikkuvaa ihoa ja ehkäisevät elastiinin ja kollageenin vähenemistä.

Kotikonsteja hoitamaan roikkuvaa ihoa

On olemassa monia apukeinoja joita voit tehdä kotona säilyttääksesi ihosi luonnollisen rakenteen. Näiden yksinkertaisten keinojen avulla pääset eroon roikkuvasta ihosta ja näytät nuoremmalta.

Naamio munanvalkuaisista

Sekoita yksi munanvalkuainen ruokalusikalliseen timjamiöljyä ja levitä se naamion tapaan kasvoillesi. Tämä on yksi tehokkaimmista keinoista roikkuvalle iholle ja rypyille.

Kananmuna stimuloi kollageenin tuotantoa ja timjamiöljy auttaa kosteuttamaan ihoa. Tämä yhdistelmä auttaa kiinteyttämään ihoa ja ehkäisee sen löystymistä.

Some figure

 

Banaaninaamio

Naamio murskatusta, kypsästä banaanista, ruokalusikallisesta hunajaa ja teelusikallisesta oliiviöljyä auttaa kiinteyttämään ihoa ja lisää välittömästi ihon kirkkautta. Se auttaa myös pitämään poissa ulkoista kosteutta mikä puolestaan auttaa kiinteyttämään roikkuvaa ihoa ja säätelemään talin tuotantoa.

Kurkuma-vesitahna

Tee kurkumasta ja vedestä tahna ja levitä se tasaisesti kasvoille. Anna sen kuivua 15 minuuttia ja huuhtele kylmällä vedellä. Tämä keino on kaikkein tehokkain silloin kun se toistetaan useita kertoja viikossa, näin se varmistaa ihon säilymisen elastisena.

Mansikka-jogurttinaamio

Murskaa muutamia mansikoita, lisää muutama ruokalusikallinen jogurttia ja sekoita kunnes muodostuu sopiva, kasvoille levitettävä tahna. Jätä vaikuttamaan muutamaksi minuutiksi ja pese sitten pois. Tämä yhdistelmä auttaa kiinteyttämään löysää ihoa. Se myös parantaa verenkiertoa ja tuo kasvoille raikkaan ilmeen.

Some figure

 

Tomaattimehu

Purista tuoreen tomaatin mehu ja levitä se roikkuvalle iholle hellin, pyörivin liikkein. Hiero noin viisi minuuttia ja pese sitten pois kylmällä vedellä. Tomaattimehun johdonmukainen käyttö auttaa kiinteyttämään roikkuvaa ihoa ja sulkee ihohuokosia, mikä saa ihon näyttämään hehkuvalta.

Santelipuunaamio

Tee tahna santelipuusta ja vedestä ja kuori ihosi käyttäen kohtalaista painetta. Tämä auttaa säilyttämään ihon luonnollisen kiiltävän ilmeen. Santelipuu on yksi uskomattomimmista luonnonaineista, koska se auttaa ehkäisemään aknea, kuivia läikkiä, rasvaista ihoa, hikoilua ja paljon muuta.

Lisävinkki: Sen sijaan että ostaisit santelipuujauhetta, voit myös hieroa santelipuutikkua morttelissa tai muulla kovalla pinnalla veden kanssa tehdäksesi tahnan.

Normaali ihon kuorinta

Some figure

Rentoudu pitkässä kuumassa merisuolakylvyssä. Tämä auttaa kiinteyttämään ihoa ja tasoittamaan ihon sävyä. Tee tämä viikon ajan päästäksesi eroon roikkuvasta ihosta, stimuloidaksesi lihaksia ja palauttaaksesi nuorekkaan ilmeen.

Eteerinen pelargoniaöljy

Tällä eteerisellä öljyllä on loistavia ominaisuuksia ihon kunnon parantamisen suhteen. Jotkut naiset kärsivät rasvaisesta ihosta ja ovat taipuvaisia saamaan aknea tai mustapäitä jopa aikuisiällä. Yhdistettynä ikääntyneeseen ihoon, se alkaa näyttää samealta, epäsiistiltä ja vetelältä.

Mikäli sinun kohdallasi on näin, eteerinen pelargoniaöljy auttaa. Tällä ihanalla tuotteella on monia etuja: se tasoittaa ihon sävyä, säätelee öljyn tuotantoa, vähentää aknea ja tasoittaa juonteita. Levitä muutama tippa kasvoille käyttäen vanulappua tai sekoita voiteeseen jota käytät normaalisti. 

Eteerinen sitruunaöljy

Sitruunan tuoksu liitetään usein raikkauteen ja energiaan. Juuri siltä ihosi näyttää sitruunaöljyn käytön jälkeen. Sitruuna on loistava sitrushedelmä, jota voidaan käyttää useinkin sen turvallisten, mutta vahvojen antiseptisten ominaisuuksien takia.

Jos olet joskus käyttänyt antibakteerisia saippuoita, luultavasti tiedät että ne tekevät ihon kuivaksi ja halkeilevaksi. Sitruunan eteerinen öljy päinvastoin vähentää talin eritystä vahingoittamatta ihoa, se sulkee huokosia, tasoittaa juonteita ja tasoittaa ihon väriä. Levitä vanulapulla tai sekoita veteen ja suihkuta haluamallesi alueelle.

Luonnolliset öljyt

Some figure

On olemassa luonnollisia öljyjä, jotka tekevät ihmeitä ihollesi (sitruunan lisäksi). Kaikilla niillä on voima jättää ihosi pehmeäksi ja kiinteäksi sekä antaa sinulle ihana, nuorekas hehku. Jotkin suosituimmat öljyt roikkuvaan ihoon ovat: greipinsiemenöljy, manteliöljy, kookosöljy ja avokadoöljy.

Voit käyttää niitä eri tavoin, joista yksinkertaisin on levittää ohut kerros roikkuvalle ihoalueelle ja hieroa kunnes öljy on imeytynyt ihoon. Voit myös yhdistää öljyyn sheavoita ja E-vitamiinia tai sekoittaa sen suosikkivoiteeseesi.

Kuori ruokasoodalla

Sekoita ruokasoodaa ja lämmintä vettä kunnes saat tasaisen tahnan ja levitä pyörivin liikkein ihollesi. Ruokasooda on loistava kuorintaan ja auttaa vähentämään rasvaisuudesta ja aknesta johtuvia ongelmia, se saa ihon näyttämään erittäin pehmeältä, sulkee huokosia ja tasoittaa ryppyjä. Jos ihosi näyttää väsyneeltä ja voimattomalta, käytä ruokasoodatahnaa elvyttämään se välittömästi.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.