Luonnollisia juomia henkiseen uupumukseen

Kaurasta ja banaanista saamme energiaa, ja sen lisäksi elimistö muuntaa banaanin sisältämän tryptofaanin serotoniiniksi, joka parantaa mielialaamme.

Henkinen uupumus. Joskus elämässä on huonompia aikoja: työkuormitus, hankalat henkilökohtaiset velvollisuudet ja stressaavat ajanjaksot tai silkka uupumus saattavat aiheuttaa täydellisen henkisen väsymyksen. Mutta mitä jos sisällyttäisit seuraavia luonnollisia juomia ruokavalioosi? Tulet rakastamaan niitä!

1. Kaurahiutale-banaani-hunajasmoothie

Mitä tarvitset?

  • 1 kypsä banaani
  • Kaurahiutaleita
  • Kreikkalaista jogurttia
  • Rasvatonta maitoa
  • Hunajaa
  • Kanelijauhetta

Kuinka teet tämän henkistä uupumusta vastustavan smoothien?

Kaurahiutale-banaani-hunajasmoothien valmistaminen on todella helppoa ja erittäin tehokas keino ehkäistä henkistä uupumusta.

Liota kaurahiutaleet etukäteen vedessä jotta ne pehmenevät. Liotuksen jälkeen siivilöi vesi pois kaurahiutaleista. Leikkaa kypsä banaani palasiksi ja lisää se blenderiin kaurahiutaleiden kanssa. Lisää rasvaton maito ja jogurtti. Kuten ehkä tiedät, kreikkalainen jogurtti on terveellisintä, koska se vahvistaa immuunijärjestelmää ja edistää suoliston terveellisen bakteerikannan kasvua.

Soseuta kaikki ainekset ja kaada lopuksi hunaja joukkoon sekä ripauta hieman kanelia pinnalle. Smoothie on parasta kylmänä. Se virkistää ja nesteyttää samalla kun banaani, kaurahiutaleet ja hunaja tarjoavat kehollesi paljon energiaa. Tämä juoma sisältää reilusti kivennäisaineita, jotka terästävät mielesi ja tunnet olosi vähemmän väsyneeksi.

2. Porkkana-punajuuri-omenamehu

punajuurimehu

Mitä tarvitset?

Kuinka valmistat sen?

Tämä mehu on todella herkullinen – tulet rakastamaan sitä ja sen hyödyt henkisen uupumuksen torjunnassa ovat ilmeiset. Mitä sinun siis tarvitsee tehdä? Vihreitä omenia olisi hyvä olla aina käsillä. Ne ovat erinomaisia painonpudotuksessa, rasvanpoltossa ja kolesterolin hallinnassa. Vihreä omena yhdistettynä punajuureen ja porkkanaan tässä juomassa takaa sen, että juoma on ravinteikas, elvyttävä ja täynnä vitamiineja sekä hivenaineita.

Tämä luonnollinen juoma, joka auttaa elimistöä poistamaan myrkkyjä munuaisista ja maksasta. Lisäksi tämä yhdistelmä vitamiineja ja hivenaineita toimii loistavasti ehkäisemään uupumusta – jota me kaikki koemme ajoittain tämän päivän stressaavassa ympäristössä.

Pese kaikki hedelmät ja vihannekset, paloittele ne ja laita blenderiin. Kurkku esimerkiksi auttaa sinua pysymään nesteytettynä, joten on hyödyllistä lisätä puolikas tähän juomaan. Soseuta, kunnes juoma on tasaista, ja juo kylmänä tai huoneenlämpöisenä. Tunnet olosi välittömästi paremmaksi.

3. Manteli-meloni-viinirypälesmoothie

melonimehu

Mitä tarvitset?

  • 2 palaa melonia, kauden mukaan
  • 2,5 dl mantelimaitoa
  • 10 siemenetöntä viinirypälettä

Kuinka valmistat sen?

Tämä smoothie on loistava tapa potkaista aamu käyntiin. Jos kärsit herätessäsi päänsärystä, tunnet olosi uneliaaksi etkä odota innolla tulevaa päivää, ei kannata menettää tilaisuutta hyötyä tästä yksinkertaisesta hoitokeinosta.

Tähän ohjeeseen tarvitset mantelimaitoa, jota voit ostaa marketeista valmiina (osta sokeritonta) tai mikä vielä parempaa, valmistaa itse. Mantelit ovat maailman terveellisimpiä ruoka-aineita ja tässä tapauksessa meitä kiinnostaa erityisesti niiden magnesiumpitoisuus, joka on loistava ehkäisemään uupumusta, päänsärkyä, nivelkipua… Mantelit ovat uskomattoman terveellisiä, aivan kuten niistä tehty juomakin.

Tarvitset kaksi palaa melonia, mikä vaan kauden mukainen laji, mutta varmista että se on tuoretta. Älä osta valmiita mehuja kaupasta, sillä ne ovat menettäneet suurimman osan ravintoaineistaan. Valitse aina tuoreita meloneja tai mehuja. Paloittele melonit ja laita ne blenderiin.

Lisää noin 10 viinirypälettä ja mantelimaito. Poista kuori ja mahdolliset siemenet rypäleistä, jos haluat että juomasta tulee tasaisempaa, vaikkakin rypäleiden kuorilla ja siemenillä on loistavia ominaisuuksia. Sekoita, kunnes saat koostumukseltaan tasaisen juoman ja juo jäähdytettynä. Se on virkistävä, herkullinen ja ihanteellinen lievittämään henkistä väsymystä. Se ei petä koskaan.