Ihoa uudistava japanilainen kasvonaamio

27 helmikuun, 2019
Riisi sopii loistavasti ihonhoitoon. Keitettyjä riisinjyviä voi hyödyntää ihon kuorinnassa: jyvät kuorivat pois kuolleen ihosolukon ja paljastavat alta kuulaan ja pehmeän ihokerroksen. Lisäksi riisin sisältämä vesi kosteuttaa ja kiinteyttää ihoa.

Kasvojen ihon huoltaminen on tärkeää, ja monet meistä kokeilevatkin kaikenlaisia eri tuotteita ja konsteja ihon elävöittämiseen, kirkastamiseen, kiinteyttämiseen ja pehmentämiseen. Yksi helppo keino tähän on riisiin pohjautuva japanilainen kasvonaamio, joka kosteuttaa ihoa tehokkaasti ja pitää sen kauniina vuodesta toiseen. Lue lisää naamion vaikutuksesta ja valmistuksesta.

Riisin hyödyt iholla käytettynäjapanilainen kasvonaamio

Kuinka paljon rahaa käytät kosmetiikkaan vuodessa tai kuukaudessa? Joskus sitä ei tule sen suuremmin edes ajateltua, mutta yhteenlaskettuna voi erilaisiin voiteisiin, naamioihin ja hoitoihin käytetty rahamäärä alkaa hirvittää. Suurin osa kalliista hoidoista hyödyntää hyvinkin simppeleitä ja edullisia raaka-aineita, ja usein samantyyliset hoidot pystyy valmistamaan kotioloissa. Mikä parasta, kotona valmistettu kosmetiikka ei sisällä mitään lisäaineita tai haitallisia kemikaaleja. 

Kasvojen ihonhoitoon voi käyttää monia luonnollisia aineita, kuten avokadoa, aloe veraa tai viinirypäleitä – näistä jokaisella on oma suotuisa vaikutuksensa ihoon. Tässä artikkelissa keskitymme kuitenkin sinulle ehkä tuntemattomampaan raaka-aineeseen, riisiin. Tämä riisihoito on peräisin Japanista ja myös muissa Aasian maissa riisiä käytetään kosmetiikassa. Otetaanpa tarkemmin selvää siitä, mitä hyötyä riisistä on iholle:

 • Riisi kiinteyttää ihoa. Riisi sisältää inositolia, joka auttaa hidastamaan ihon ikääntymisen merkkien syntymistä, parantaa ihon verenkiertoa ja tekee ihosta kauniin kuulaan.
 • Riisi sisältää paljon B-vitamiinia. B-vitamiini on kehon toiminnalle tärkeää, ja erityisen hyvää se tekee iholle, hiuksille ja kynsille. B-vitamiini stimuloi ihon uusiutumista, pehmittää ihoa ja vahvistaa sitä. B-vitamiini myös suojaa ihoa ympäristön haittavaikutuksilta.
 • Riisi kosteuttaa ja uudistaa ihoa. Japanilaiset naiset käyttävät perinteisesti riisivettä ihonhoidossa. Tämä sopii kuivan ja herkän ihon hoitoon.
 • Riisillä on ryppyjä häivyttävä vaikutus. Aikaisemmin maintsemamme inositoli siloittaa ihoa, stimuloi verenkiertoa ja häivyttää juonteita ja ryppyjä.
 • Riisi sopii ihon kuorimiseen. Riisin sisältämä fytiinihappo poistaa tehokkaasti kuolleita ihosoluja ja likaa, ja saa ihon näyttämään kirkkaalta, puhtaalta ja nuorekkaalta.
 • Riisi poistaa aknen aiheuttamia epäpuhtauksia. Riisivesi sopii ihon epäpuhtauksien poistamiseen ja hoitamiseen. Kärsitpä sitten aknesta tai vain muutamista satunnaisista näppylöistä, voit käyttää riisivettä kasvojen puhdistamiseen. Riisivesi kiinteyttää ihoa, poistaa lian ja syväpuhdistaa ihohuokosia. Riisivettä tulisi käyttää vähintään kahdesti viikossa parhaiden tulosten saavuttamiseksi.

Ihoa uudistava japanilainen kasvonaamio

japanilainen kasvonaamio

Nyt kun tiedämme enemmän riisin hoitavista ja ihoa uudistavista vaikutuksista, kerromme miten japanilainen kasvonaamio valmistetaan. Riisin sisältämät vitamiinit tekevät iholle hyvää ja japanilainen kasvonaamio sopii käytettäväksi kaikille ihotyypeille. Voit korvata naamiolla jopa kasvorasvan. Suosittelemme käyttämään kasvonaamiota kahdesti viikossa – tulet pian huomaamaan, miten paljon kauniimmalta ja pehmeämmältä ihosi näyttää.

1. Ainekset

 • 3 ruokalusikallista luomutuotettua ruskeaa riisiä. Käväise luomutuotteisiin erikoistuneessa liikkeessä tai tilaa luomuriisiä netistä. Joskus luomutuotettua riisiä löytyy myös tavallisista supermarketeista. Suosittelemme luomuriisiä, sillä sitä käyttämällä valmistut, ettei riisiin ole jäänyt jäämiä hyönteismyrkyistä tai muista kemikaaleista.
 • 1,5 ruokalusikallista tislattua vettä.
 • 2 ruokalusikallista avokadoa.
 • Puolikas teelusikallinen juoksevaa hunajaa.

japanilainen kasvonaamio

2. Naamion valmistus

 • Aivan aluksi sinun tulee keittää riisi. Valmista riisi paketin ohjeiden mukaan, tarvitset vain pienen määrän riisiä, vajaa puoli desiä riittää. Valmista naamio joka käyttökerralla alusta alkaen, älä säilö riisimassaa esimerkiksi jääkaapissa ja käytä sitä myöhemmin. Kiehuta riisiä niin kauan että se pehmenee ja siivilöi sitten ylimääräinen vesi pois. Säästä keitinvesi.
 • Kaada riisi kulhoon ja lisää joukkoon avokado ja hunaja. Muussaa seos tasaiseksi. Puhdista kasvot huolellisesti ennen naamion levittämistä. Hiero kasvojen ja kaulan iholle hellästi.
 • Anna naamion imeytyä 15-20 minuuttia. Pyyhi pois vanulapulla tai pehmeällä pyyhkeellä ja huuhtele kasvot riisin keitinvedellä – näin saat riisistä kaiken irti. Naamio toimii samalla sekä kuorivana että kosteuttavana hoitona. Riisivesi viimeistelee hoidon kiinteyttämällä ihoa.
 • Taputtele kasvot kuiviksi, älä hankaa. Levitä kosteusvoide.
 • Tämä japanilainen kasvonaamio on helppo valmistaa, se ei vie paljoa aikaa ja sen ainekset ovat helposti saatavilla. Toteuta hoito kahdesti viikossa ja pian huomaat, että ihosi uudistuu nopeammin ja voi paremmin.

Kapoor, V. P. (2005). Herbal cosmetics for skin and hair care. Nat Prod Radiance.

 

Stallings, A. F., & Lupo, M. P. (2009). Practical uses of botanicals in skin care. Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology.