Logo image
Logo image

5 keinoa kaunistaa kasvot kotona

2 minuuttia
Rosmariini parantaa verenkiertoa ja kiinteyttää ihoa parantaen ihon väriä ja antaen sille elinvoimaa. Tätä hoitoa voi käyttää aamuin illoin. 
5 keinoa kaunistaa kasvot kotona
Viimeisin päivitys: 05 marraskuuta, 2018

Nuorekas, hehkuva iho; paksut, pitkät ja runsaat ripset; muhkeat huulet; isot, kirkkaat silmät sekä kosteutettu, säteilevä iho… Tässä artikkelissa esittelemme kotitekoiset, helpot ja luonnolliset keinot, joilla voit kaunistaa kasvot ja jotka auttavat sinua saavuttamaan ne kaikki. Tarvitset vain vähän kärsivällisyyttä ja pitkäjänteisyyttä. Kokeile näitä keinoja kasvojen kaunistukseen!

Nuorekas iho kaunistaa kasvot

Saadaksesi ihosi näyttämään nuoremmalta, ruusuiselta ja hehkuvalta, voit luottaa erinomaiseen lääkinnälliseen yrttiin, jota on käytetty monissa kauneudenhoitotuotteissa useita vuosikymmeniä: rosmariini.

Tämä kasvi parantaa verenkiertoa ja sitä kautta parantaa ihon sävyä, kiinteyttää ja antaa elinvoimaa.

Kuinka sitä käytetään?

 • Eteeristä rosmariiniöljyä voi ostaa luontaistuotekaupasta. Ole tarkkana ettet osta keinotekoista aromaattista öljyä vaan aitoa, kasvista uutettua öljyä. Lisää 15 tippaa 50 ml vettä. Ravista ennen käyttöä ja levitä kasvoille suihkupullosta tai vanulapulla.
 • Toinen vaihtoehto on kerätä tuoretta rosmariinia ja laittaa se omenaviinietikkaan vähintään 15 päiväksi ja antaa sen liota kunnolla. Siivilöi seos, lisää sama määrä vettä ja liuos on valmis käyttöön.
 • Kolmas vaihtoehto on valmistaa tiivistetty uute tuoreesta ja kuivatusta rosmariinista. Uute säilyy viikon verran jääkaapissa.

Käytä rosmariiniöljyä tai -seosta kahdesti päivässä, aamuin illoin. Käytä sitä aina ennen voiteiden levitystä ja anna sen imeytyä kunnolla ihoon.

Some figure

Paksut ja pitkät silmäripset

Paksut, pitkät silmäripset muuttavat todellakin katsettasi. Ne ovat naiselliset ja viehättävät, ne tuovat silmät esiin jopa ilman meikkiä.

Kauneudenhoitokeino, jota isoäitimme käyttivät vahvistamaan silmäripsiään, perustuu risiiniöljyyn, paksuun ja ravitsevaan öljyyn, jota tulisi levittää ripsiin joka ilta ennen nukkumaanmenoa.

Käytännöllisintä on käyttää vanhaa ripsiväriharjaa tai muuta pientä ripsiharjaa. Älä käytä öljyä liikaa välttääksesi öljyn leviämisen silmiin ja mahdollisen silmien ärsytyksen.

Muhkeat huulet

Useat naiset muotoilevat huuliaan kirurgisesti saadakseen lisää volyymiä, eivätkä ole tietoisia siitä että on olemassa muitakin keinoja saada huulet näyttämään isommilta ja uhkeammilta.

Huulten kosteuttamisen lisäksi neuvomme kuinka voit hieroa huuliasi saadaksesi lisää volyymia ja väriä muutamassa minuutissa. 

Kuinka se tehdään?

 • Laita hieman kasviöljyä huuliin.
 • Peitä suusi kokonaan toisella kädellä ja liikuta kättäsi vaakasuorasti ulospäin hieroen huulien lisäksi ympäröivää aluetta, jossa on usein jännityksiä ja johon rypyt usein ilmaantuvat.
 • Tee sitten sama toisella kädelläsi, hieroen toiseen suuntaan.
 • Toista 10 kertaa molemmilla käsillä.
Some figure

Suuret silmät

Muun muassa kasvojen jännittäminen ja näköongelmat voivat saada silmät näyttämään siristäviltä ja aiheuttaa ryppyjen syntymistä. Säännöllisten näöntarkastusten ja oikeanlaisten silmälasien tai piilolinssien käytön lisäksi näitä ongelmia voidaan ehkäistä silmäjumpalla, joka rentouttaa lihakset silmien ympärillä.

Hiero ensin käsiäsi yhteen lämmittääksesi ne ja aseta kädet sitten suljettujen silmiesi päälle. Lepuuta silmiäsi muutama minuutti käsiesi alla. Huomaat, kuinka silmäsi ja niiden ympärillä oleva iho rentoutuvat. Juuri tähän kohtaan kasvojen ensimmäiset juonteet usein ilmaantuvat.

Lisäksi silmiä voi puristaa yhteen ja sen jälkeen rentouttaa; toista tämä useita kertoja päivässä ehkäistäksesi silmien ympärille muodostuvaa jännitystä.

Some figure

Kosteutettu iho kaunistaa kasvot

Lopuksi, muista aina pitää ihosi hyvin kosteutettuna. Paras tapa on käyttää ihollesi sopivaa kasviöljyä:

 • Ruusunmarjaöljy tai oliiviöljy kuivalle iholle.
 • Jojobaöljy sekaiholle.
 • Kookosöljy sekoitettuna aloe veraan rasvaiselle iholle.

Voit myös ottaa tavaksi pyyhkiä ihoa hedelmien ja vihannesten kuorilla ruokaa laittaessasi. Suosittelemme erityisesti omenaa, kurkkua, kesäkurpitsaa tai avokadoa.

 

Kuvien oikeudet: net-efekt, TMBlue ja neuroticcamel


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Alonso, J. R. (2004). Tratado de Fitofármacos y nutracéuticos. Buenos Aires: Corpus.
 • Drake, R. L.  (2006). Gray’s Anatomy para Estudiantes. Madrid: Elsevier
 • Muñoz López de Bustamante, F. (2003). Plantas medicinales y aromáticas (estudio, cultivo y procesado). Madrid: Mundi Prensa.
 • Surjushe, A., Vasani, R., & Saple, D. (2008). Aloe vera: A short review. In Indian Journal of Dermatology. https://doi.org/10.4103/0019-5154.44785
 • Mármol, I., Sánchez-De-Diego, C., Jiménez-Moreno, N., Ancín-Azpilicueta, C., & Rodríguez-Yoldi, M. (2017). Therapeutic applications of rose hips from different Rosa species. In International Journal of Molecular Sciences. https://doi.org/10.3390/ijms18061137
 • Nobile, V., Michelotti, A., Cestone, E., Caturla, N., Castillo, J., Benavente-García, O., Pérez-Sánchez, A., & Micol, V. (2016). Skin photoprotective and antiageing effects of a combination of rosemary (Rosmarinus officinalis) and grapefruit (Citrus paradisi) polyphenols. Food and Nutrition Research. https://doi.org/10.3402/fnr.v60.31871
 • Sundelin, T., Lekander, M., Kecklund, G., Van Someren, E. J. W., Olsson, A., & Axelsson, J. (2013). Cues of Fatigue: Effects of Sleep Deprivation on Facial Appearance. Sleep. https://doi.org/10.5665/sleep.2964

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.