Risiiniöljy terveyden- ja kauneudenhoidossa

· syyskuu 6, 2015
Risiini on myrkyllinen kasvi, minkä vuoksi risiiniöljyä pitäisi käyttää kohtuudella ja huolella. Sitä suositellaan auringonpolttamien ja infektioiden hoitoon, mutta liikaa käytettynä se voi aiheuttaa iho-ongelmia.

Risiiniöljyllä on monia käyttötapoja, ja sitä voi löytää monista teollisuustuotteista, mukaan lukien kosmetiikka. Tästä artikkelista löydät joitakin vähemmän tunnettuja mutta parhaita käyttötapoja risiiniöljylle jokapäiväisiin kauneudenhoito- ja hyvinvointirutiineihin.

Risiiniöljyn käyttö ja alkuperä

Risiiniöljy on uutettu risiini-kasvista, jota löytyy kääntöpiiriltä. Sitä on käytetty pääasiassa teollisuudessa, joka tuottaa maaleja, väriaineita ja lakkoja, polttoaineissa sekä kosmetiikan valmistuksessa. Sitä käytetään muun muassa hiussuoniongelmien hoidossa, sillä risiiniöljy on tehokas ihonhoidossa ja hiustenlähdön hoidossa. Koska risiiniöljy on tuotettu erikoisprosessin avulla, voit käyttää laajalti saatavana olevia versioita monen monituisella erilaisella tavalla.

Risiiniöljyn käyttö iholla

Jos sinulla on iho-ongelmia tai haluat ihosi näyttävän kirkkaammalta, risiiniöljy voi auttaa sinua saavuttamaan nuo tavoitteet. Risiiniöljyä on käytetty laajalti kauneusvoiteisiin vuosien ajan. Sen koostumuksen ja ominaisuuksien vuoksi sitä on käytetty myös saippuoihin, hajuvesiin ja farmaseuttisiin tuotteisiin.

Jos kärsit auringolle altistumisesta johtuvista mustapäistä, aknesta tai syylistä, risiiniöljy voi auttaa niiden hoidossa. Risiiniöljyä voidaan lisätä arpiin auttamaan nopeuttamaan paranemisprosessia, ja se on arvostettu desinfiointiaine. Muista kuitenkin, että jos sitä käytetään suuria määriä ja pitkiä aikoja, siitä voi seurata iho-ongelmia ja ihon arkuutta. Juttele asiantuntijan kanssa välttääksesi nämä sivuvaikutukset.

Niille, jotka kärsivät hiustenlähdöstä, risiiniöljyn käyttö voi auttaa kasvattamaan uusia hiuksia ja vahvistamaan ja lisäämään hiusten volyymia. Jos etsit keinoa hidastaa ajan ja ikääntymisen vaikutuksia, risiiniöljy voi auttaa torjumaan kasvoryppyjä, hoitamaan kuivaa ihoa ja kiinteyttämään ihoa luoden nuorekkaamman ja terveemmän ulkonäön.

Ja kun se yhdistetään muihin kasvispohjaisiin öljyihin, se voi auttaa hoitamaan kuivia, rasvaisia tai hilseileviä hiuksia. Hiuksistasi tulee kiiltävät ja helpommin käsiteltävät.

Paranna keho läpikotaisin

Risiiniöljyä on käytetty hoitamaan nivelongelmia

Risiiniöljyä on myös käytetty hoitamaan niveltulehduksia, mukaan lukien nivelrikkoa (ks. tutkimus) ja nivelkipua. Neuvottele lääkärin kanssa ennen kun sisällytät risiiniöljyn hoitotapoihisi varmistaaksesi, että käytät sitä sopivia määriä ja että se ei sotkeudu muihin hoitoihin tai lääkityksiin, joita sinulla on.

Lääketiede on myös tunnustanut risiiniöljyn luonnolliseksi hoidoksi ummetukseen ja ruoansulatusongelmiin. Se toimii kuin luonnollinen laksatiivi. Ole kuitenkin tarkkana miten paljon ja kuinka usein käytät risiiniöljyä näihin tarkoituksiin, eli älä käytä sitä liikaa, sillä sivuvaikutuksia voi esiintyä.

Sinun täytyy muistaa…

Käytä aina risiiniöljyä varovasti ja huolella. Siemenet, joista se on tehty, ovat myrkyllisiä ja niillä voi olla haitallisia terveysvaikutuksia. Käytä aina luotettavan merkkistä tai lääkärin suosittelemaa risiiniöljyä varmistaaksesi tuotteen laadun ja parhaan toimintakyvyn.