Logo image
Logo image

Näin saat täyteläisemmät huulet

3 minuuttia
Näin saat täyteläisemmät huulet
Viimeisin päivitys: 03 maaliskuuta, 2019

Jokaisella on omanlaisensa huulet, joiden muoto ja täyteläisyys vaihtelee huomattavasti henkilöstä toiseen. Ajan kuluessa huulten täyteläisyys ja kiinteys kuitenkin vähenee, ja keinoja tämän välttämiseksi on olemassa, mukaan lukien kirurgia. Näin dramaattisiin vaihtoehtoihin ei kuitenkaan tarvitse turvautua, sillä huulten täyteläisyyttä voi lisätä normaaleilla kauneudenhoitorutiineillakin, ja myös täysin luonnollisista hoidoista voi olla apua. Tässä artikkelissa esittelemme tällaisia luonnon omia keinoja, joilla saat saat hehkeämmät huulet.

Tällä kertaa käsittelemme siis yksinkertaisia ja kotona tehtäviä hoitoja, joilla saat paksummat huulet ja tehostat niiden väriä. Vain muutamassa päivässä tulet huomaamaan kuinka hyviltä huulesi näyttävät, ja ne antavat kasvoillesi hehkuvan sekä elinvoimaisen kauneuden.

Rentouta ja kiinteytä huulet

Some figure
Yksi niistä syistä, miksi huulet muuttuvat pienemmiksi tai ohuemmiksi ajan kuluessa, on kasvojen jännittyminen. Tämä koskee erityisesti suutasi. Kun olet tunnetasolla jännittynyt tai stressaantunut, alat luontaisesti tiukentamaan leukasi ja suusi asentoa, ja tämä tekee lihaksista jännittyneet. Pidemmän ajan kuluessa tämä saa huulet kaventumaan.

Tästä seuraakin, että ensimmäinen askel huulten suurentamiseksi on se, että tarkkailet suusi asentoa päivän aikana. Onko se jännittynyt vai rentoutunut? Voit myös käyttää muutaman minuutin joka päivä siihen, että rentoutat suusi ja teet seuraavan harjoituksen:

 1. Sulje suusi, ja tiukenna huulesi hyvin. Tuo ne sitten sisäänpäin suutasi kohti, ja pidä tämä asento 5-10 sekunnin ajan.
 2. Seuraavaksi päästä suusi rentoutumaan hengittämällä syvään sisään ja puhaltamalla ulos niin, että huulesi työntyvät rentoina ulospäin.
 3. Toista tämä 10 kertaa, ja tee aina kaksi tai kolme kertaa päivässä.

Tämän harjoituksen jälkeen huomaat huuliesi täyteläisemmän ulkonäön sekä niiden punaisemman värin. Ja kaikki on hyvin yksinkertaisen ja luonnollisen keinon ansiota!

Paranna verenkiertoasi

On olemassa toinenkin sellainen harjoitus, joka auttaa sinua suuresti suun alueen ulkonäön kohentamisessa. Tämän ansiosta veri virtaa huuliisi paremmin, joten niillä tulee olemaan kaunis ja hehkeä väri.

Anna huultesi värähdellä niin, että pidät suusi selkeästi suljettuna ja jossakin määrin jännitettynä, mutta et tiukenna huuliasi. Puhalla sitten, ja anna huultesi pysyä ulospäin työnnettyinä ja rentoina. Tämän aikana syntyy selkeä “brrr” -ääni.

Lapset tekevät tätä usein ja se voi olla hauskaa, ja se totta tosiaan auttaa myös huulten ulkonäön parantamisessa! Tee tätä 20-30 sekuntia, jotta saat huulesi värähtelemään tuntuvasti.

Kuori huulesi silloin tällöin

Huulesi keräävät kuollutta ihosolukkoa, kuten mikä tahansa muukin ihmisen ruumiin osa tekee. Huuten iho on kuitenkin paljon herkempi kuin monella muulla elimistön alueella, joten sitä täyty hoitaa todella hyvin.

Siksi suosittelemmekin silloin tällöin tehtävää huulten kuorintaa, joka toistetaan kahden viikon välein tai kerran kuukaudessa.

Jotta voisit kuoria huulesi luonnollisilla tuotteilla, voit käyttää ruokasoodaa, sillä sen koostumus on hyvin hieno. Sekoita sitä pieneen määrään kasviperäistä öljyä (muun muassa oliivi-, manteli- tai kookosöljy), ja hiero huuliasi ja suusi ympäristöä öljyllä. Tee tämä juuri ennen nukkumaanmenoa, jotta sinun ei tarvitsisi mennä suun alue punaisena ihmisten ilmoille.

Lopuksi puhdista alue vedellä, ja laita siihen hiukan öljyä koko yön ajaksi.

Kosteuta huulet usein

Some figure
Huulillasi on taipumus kuivahtaa, ja tämä saa ne näyttämään huomattavasti vähemmän hehkeiltä etenkin silloin, jos käytät huultenrajauskynää tai vastaavaa. Jos huulesi halkeilevat kovin usein, tulisi sinun hyödyntää hyvin tätä seuraavaa vinkkiä.

Voit kosteuttaa huulesi joka aamu ja ilta jollakin luonnollisella tuotteella. Tämä voi olla jokin tietty huulirasva, mutta voit myös käyttää kasviöljyä tai puhdasta kookosvoita.

Kun teet kasvoillesi naamiohoidon, voit laittaa kyseistä tuotetta myös huulillesi, ja tähän soveltuvat erityisesti seuraavanlaiset ruokatuotteet:

Opettele hieromaan huuliasi oikealla tavalla

Some figure
hieroa
 • huulten syvällinen kosteutus
 • verenkierron paraneminen
 • suun alueen lihasten rentoutuminen
 • huulten paksuus ja voimakkaampi väri
 • puoleensavetävämpi ja hehkeämpi suu

Kuinka siis hieron oikein huuliani?

 1. Kun huulesi ovat hyvin kosteutetut, peitä koko suusi yhdellä kädellä, ja vedä se vaakatasossa toiselle puolelle. Paina huulten lisäksi myös niiden ympäristöä, sillä sekin jännittyy usein ja muodostaa ryppyjä.
 2. Toista sitten sama toisella kädellä.
 3. Toista molemmilla käsillä 10 kertaa.

Olemme käsitelleet muissa artikkeleissa koko kasvojen alueen hierontaa. Jos sinulla on aikaa, suosittelemmekin sitä, että hieroisit kasvojasi kauttaaltaan. Tämä parantaa koko kasvojesi ulkonäköä ja ihosi koostumusta, ja se auttaa sinua estämään ryppyjen muodostumista hyvin luonnollisella tavalla.

Hyödynnä siis nämä helpot konstit kohentaaksesi huultesi ulkonäköä ja elinvoimaa!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Heidekrueger, P. I., Juran, S., Szpalski, C., Larcher, L., Ng, R., & Broer, P. N. (2017). The current preferred female lip ratio. Journal of Cranio-Maxillofacial Surgery. https://doi.org/10.1016/j.jcms.2017.01.038
 • Dennis, C. (2009). Love your lips. Alive: Canada’s Natural Health & Wellness Magazine.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.