7 syytä syödä hunajaa ja kanelia

Kaneli ja hunaja ovat yksi parhaimmista ja tehokkaimmista yhdistelmistä eri sairauksien ja flunssan ehkäisemiseen. Kaneli ja hunaja sisältävät paljon ainesosia, joiden avulla häädät jo puhjenneet oireet tai varmistat, ettei niitä synny ollenkaan. Kumpikin näistä aineista on täysin luonnollinen, joten sinun ei tarvitse pelätä sivuvaikutuksia tai muita inhottavia vaikutuksia.

Voit valmistaa hunajasta ja kanelista monia eri yhdistelmiä. Parhaiten saat hoitavat ainesosat kehosi käyttöön nauttimalla ne raakana, esimerkiksi uutteena, mutta ne voi leipoa mukaan esimerkiksi raakaherkkuihin tai juomiin, jolloin niiden vaikutus ei haihdu lämmön johdosta. Lue lisää.

Hunajan ja kanelin terveyshyödyt

Hengitys

minttu

Olet ehkä jo pistänyt merkille, että monissa purukumeissa ja hengityksenraikastajissa on kanelia. Myös esimerkiksi luonnonmukaiset hammastahnat sisältävät usein kanelia.Tämä johtuu siitä, että kanelilla on desinfioiva vaikutus, joka tappaa juuri niitä bakteereja, jotka aiheuttavat pahanhajuista hengitystä. Voit tehdä suuta raikastavan, luonnollisen suuveden kanelista ja hunajasta helposti.

Näin teet luonnollisen suuveden

Sekoita ruokalusikallinen juoksevaa hunajaa ja ruokalusikallinen jauhettua kanelia lasilliseen kuumaa vettä. Sekoita ainekset hyvin ja käytä purskutteluun, kun vesi on ehtinyt viilentyä hiukan. Purskuttele ainakin muutaman minuutin ajan. Voit valmistaa uuden satsin vaikka joka päivä ja käyttää sitä aamuisin, näin hengityksesi pysyy raikkaana koko päivän.

Laihdutus

Laihdutus1

Näitä kahta simppeliä ainesta voi hyödyntää myös painonpudotuksessa – uskomatonta, mutta totta! Voit nauttia uutteen hunajasta ja kanelista joka aamu noin puoli tuntia ennen aamiaista.

Sekoita ruokalusikallinen hunajaa ja saman verran kanelia lasilliseen vettä, ja nauti se heti herättyäsi. Toista aina ennen nukkumaanmenoa. Pian huomaat vaikutuksen kehossasi, kun painosi alkaa pudota. Jos jatkat tätä tapaa säännöllisesti, uute estää ajan kuluessa rasvaa kertymästä elimistöön ja paino putoaa hitaasti mutta varmasti.

Muistathan, että uute yksinään ei pysty ihmeisiin, vain toimii osana terveellistä ruokavaliota ja liikuntasuunnitelmaa. Liiku vähintään puoli tuntia päivässä ja syö paljon kasviksia, hedelmiä ja proteiinia.

Akne

akne

Jos kärsit aknesta, mustapäistä ja muista epäpuhtauksista iholla, voi apu löytyä hunajasta ja kanelista. Hunaja desinfioi ihoa ja kanelin antioksidantit puhdistavat ihoa kuona-aineista ja ilmansaasteiden vaikutuksista. Parasta tässä hoidossa on, että se on täysin luonnollinen, eikä ärsytä herkistynyttä ja usein kivuliasta ihoa. Hunajan ja kanelin tuoksu yhdessä rauhoittaa myös mielen.

Sekoita kolme ruokalusikallista juoksevaa hunajaa yhteen ruokalusikalliseen kanelia. Sekoita hyvin ja levitä sitten nokare suoraan mustapään, finnin tai muun epäpuhtauden päälle juuri ennen nukkumaanmenoa. Huuhtele kasvot lämpimällä vedellä heti herättyäsi, niin että hunajajäämät irtoavat. Voit toistaa tämän joka päivä niin monta kertaa, kunnes iho puhdistuu ja tuntuu pehmeältä ja kirkkaalta. Jos iho tuntuu ärsyyntyvän lisää, jätä kokeilu siihen.

Ihon vanheneminen

iho2

Jos etsit ikuista nuoruutta tai haluaisit kohentaa iän merkkien vaikutusta kasvoillasi, tulee tämä seuraava kikka kiinnostamaan sinua varmasti. Hunajan ja kanelin sekoitus nimittäin siloittaa ihoa ja korjaa iän mukanaan tuomia vaurioita. Sekoita kolme kupillista vettä ruokalusikalliseen kanelia ja lisää sitten neljä ruokalusikallista hunajaa. Keitä vesi ja anna sen jäähtyä ennen kuin alat sekoittamaan aineksia keskenään. Juo neljäsosa uutteesta kolme tai neljä kertaa päivässä.

Pienennä kolesteroliasi

kolesteroli

Hunajan ja kanelin sisältämät antioksidantit taistelevat ’pahaa’ kolesterolia vastaan ja poistavat sitä elimistöstä. Liiallinen kolesteroli voi kertyä verisuonten seinämiin ja aiheuttaa niiden kovettumista (ylläoleva kuva). Kaada kaksi ruokalusikallista hunajaa pieneen kulhoon, jossa on kolme ruokalusikallista kanelia. Lisää pieni määrä vettä ja sekoita. Nauti kolme kertaa päivässä ennen jokaista ateriaa. Vältä rasvaista ruokaa.

Apu flunssaan

flunssa2

Hunaja on täynnänsä aineosia, jotka auttavat tappamaan bakteereja ja viruksia, etenkin niitä flunssaa aiheuttavia. Lisää hunajaa teeveteen tai jogurtin sekaan, ja nauti sitä niin paljon kuin mahdollista flunssan aikana.

Paranna ruuansulatusta

mahavaivat

Kenkkuileva ruuansulatus on monen riesana, mutta kanelista ja hunajasta löytyy onneksi apu tähänkin. Ennen jokaista päivän ateriaa, nauti ruokalusikallinen hunajaa, johon on sekoitettu kanelia. Huomaat heti, miten sekoitus rauhoittaa vatsaa ja suolistoa, ja närästyskin kaikkoaa.

Toivomme, että näistä vinkeistä on sinulle apua. Hunajaa ja kanelia löytyy kaikista ruokakaupoista edullisesti, joten pidä niitä aina kaapissasi sen varalta, että tarvitset niiden hoitavaa vaikutusta. Voit syödä niitä joko kuurimaisesti tai jatkuvasti, jos haluat pitää mahdolliset vaivat loitolla.

UUTISIA VERKOSSA