10 tapaa käyttää kookosöljyä kauneudenhoidossa

· toukokuu 12, 2018
Kauneushoidot voivat ensinnäkin olla kalliita, mutta joissakin tapauksissa ne ovat myös vähemmän tehokkaita apuja kuin niiden luvataan olevan.

Kookosöljyllä on useita loistavia ominaisuuksia, ja yksi näistä on sen erinomainen kosteuttava vaikutus. Kookosöljyä käyttäen voidaan valmistaa monia luonnollisia kotihoitoja, jotka ovat todella käteviä hiusten, kasvojen, kynsien, käsien ja yleisesti ottaen kehon ihon kosteuttamiseksi.

Jotta voisit välttää rahan palamisen kalliisiin tuotteisiin, kannattaa nuorekkuuden ja kauneuden edistämiseksi kääntyä eräiden luonnollisten tuotteiden puoleen, joista yksi on juuri kookosöljy. Tässä artikkelissa haluamme kertoa tarkemmin tämän tuotteen käytöstä kauneuden edistämiseksi kotikonstein.

Miten kookosöljyä voidaan käyttää kauneudenhoidossa?

Seuraavien ohjeiden myötä kookosöljystä tulee varmasti paras ystäväsi kauneudenhoidossa! Saat käytettyä kaikki sen loistavat ominaisuudet hyödyksesi vaivattomasti ja kotona – et siis tarvitse mitään hoitoloita tai erikoistuotteita.

1. Hiusnaamio kookosöljystä

kookosöljyä

Kun kookosöljy on lämpötilaltaan alle 23-asteista, se muuttuu kiinteäksi ja voidemaiseksi. Tässä lämpötilassa voit käyttää sitä naamiona, jotta pystyisit palauttamaan hiuksillesi niiden entisen kiillon ja pehmeyden. Kun olet pessyt tukkasi shampoolla, laita runsaasti kookosöljyä etenkin suortuvien latvoihin. Anna sitten öljyn vaikuttaa viiden minuutin ajan, ja huuhtele pois runsaalla vedellä. Toista tätä hoitoa kerran viikossa.

Lue aiheesta lisää: Upeat hiukset kookosöljyä käyttämällä

2. Kosteuttava voide iholle

Jos käytät yövoidetta ihollasi, voit lisätä siihen muutaman pisaran kookosöljyä. Sekoita erittäin hyvin, ja levitä sitten voidetta kasvoillesi ennen kuin menet nukkumaan. Näin voit lisätä ainesten vaikutusta, ja jo muutaman päivän kuluttua voit huomata ihosi olevan sileämpi ja nuorekkaampi.

3. Deodorantti

kookoksen hedelmäliha

Jos et halua käyttää kemikaalideodorantteja, tai jos suurin osa näistä tuotteista ärsyttää ihoasi, paras valinta on korvata kaupan deodorantit kotitekoisella seoksella. Voit ottaa käyttöösi tässä esimerkiksi seuraavan, kookosöljyn sisältävän reseptin.

Tarvittavat ainekset

 • 2 pisaraa kookosöljyä
 • 1 ruokalusikallinen ruokasoodaa
 • 2 pisaraa eteeristä öljyä valintasi mukaan

Näin tämä deodorantti valmistetaan

 • Laita ruokasooda astiaan.
 • Kaada sekaan kookosöljy hitaasti.
 • Sekoita ainekset erittäin hyvin.
 • Lisää mukaan eteerinen öljy, kun olet saanut muodostettua tahnan.
 • Tee siitä koostumukseltaan tasainen seos.

Käytä näin

 • Laita deodoranttia kainaloidesi iholle.
 • Anna kuivua ennen kuin pukeudut.

Lue aiheesta lisää: 5 luonnollista deodoranttia hienhajuun

4. Hierontaöljy

Kookosöljy on erittäin ravitseva tuote, ja kun sitä on kuumennettu, se sopii lihasten rentouttamiseen. Laita muutama pisara kämmeniisi, hiero, ja sitten laita öljyä kipeille alueille.

Lisäksi se toimii erinomaisena tuotteena ihon kunnon parantamiseksi silloin, kun ongelmana ovat raskausarvet tai selluliitti. Tässä tapauksessa tulee hieroa aluetta suihkun jälkeen, jolloin ihohuokoset ovat avoimempia ja öljy tulee imeytymään paremmin.

5. Huulirasva

kookosöljyä kauneudenhoidossa huulille

Aurinko, kylmyys, uima-altaiden kloori ja kosteutuksen puute voivat kaikki vaikuttaa huultesi terveyteen. Älä unohda, että tässä on kyseessä hyvin herkkä ihoalue. Halkeilu ja kuivuus tulee kuitenkin katoamaan muutamassa päivässä, jos laitat muutaman pisaran kookosöljyä iholle joka aamu ja ilta.

Voit myös ostaa kookosvoidetta ja pitää sitä aina mukanasi laukussa jos huulesi ovat kuivat, palaneet tai muuten huonossa kunnossa. Öljy imeytyy välittömästi, ja se myös maistuu herkullisen trooppiselta.

6. Meikinpoistoaine

On hyvin tärkeää poistaa meikki silmistä joka ilta ennen nukkumaanmenoa, jotta voisit välttää punoitusta ja tulehduksia. Sen lisäksi me suosittelemme ihomeikin poistamista, jotta huokoset eivät tukkiudu ja jotta ihosi voi ”hengittää”. Tämän tehdäksesi voit käyttää muutaman pisaran kookosöljyä ja puuvillavanua – tee pyöriviä liikkeitä hieromatta kuitenkaan liian kovaa, jotta ihosi ei ärtyisi.

7. Ihokarvojen poisto

kookosöljystä valmistettu ihokarvojen poistovoide

Jos käytät tätä tapaa säärten tai kainaloiden karvojen poistoon, kannattaa ottaa avuksi kookosöljyn kosteuttavat kyvyt. Tämän toteuttaaksesi on tarpeen käyttää kookosöljyä voiteen muodossa – laita siis öljy jääkaappiin muutaman tunnin ajaksi. Saat voiteen avulla estettyä karvoja kasvamasta sisäänpäin, ja suojaat myös ihoasi punoitukselta ja ärtymiseltä.

8. Kuorinta-aine

On tarjolla monia reseptejä, joissa hyödynnetään kookosöljyä ja jotain sellaista tuotetta jolla on kuorivia kykyä, kuten esimerkiksi sokeria, jauhettuja kahvipapuja tai suolaa.

Sokeri toimii pehmentäjänä, ja kahvi poistaa kuolleet ihosolut. Seuraavaksi kerromme, kuinka voit valmistaa kotitekoisen kuorinta-aineen kookosöljyn ja sokerin avulla.

Tarvittavat ainekset

 • 2 pisaraa kookosöljyä
 • 1 lusikallinen sokeria

Näin tämä kuorinta-aine valmistetaan

 • Laita sokeri astiaan.
 • Kaada mukaan kookosöljy hitaasti.
 • Sekoita ainekset hyvin.
 • Jatka, kunnes saat tasaisen ja hiekkaisen koostumuksen.

Käytä näin

 • Laita seosta iholle, jonka olet puhdistanut ja kuivannut.
 • Hiero viiden minuutin ajan.
 • Huuhtele pois lämpimällä vedellä.
 • Laita vielä lopuksi kosteuttavaa voidetta.

Voit valmistaa tätä seosta lisää siten, että noudatat aina suhdetta kaksi pisaraa öljyä yhtä ruokalusikallista sokeria kohden (tai muuta kiinteää ainesta).

9. Kynsinauhojen pehmentäjä

kynsinauhat

Kaikki tietävät, miten viehättävät hyvin hoidetut kädet ja kynnet ovat. Kynsinauhoja ei tulisi poistaa, sillä ne toimivat suojana bakteereja ja viruksia vastaan, jotka pääsevät kontaktiin ihon kanssa. Niiden ulkonäköä voidaan kuitenkin muokata, jotta ne eivät näyttäisi kuivilta ja vahingoittuneilta.

Kuinka tämä sitten tehdään? Hyvin helppoa! Laita vain pisara kookosöljyä oikean kätesi selälle, ja levitä sitten vanupuikolla kynsinauhoille. Hiero kevyesti ja anna imeytyä, ja tee sama toisella kädellä. Tämä kotihoito tulee myös olemaan avuksi, jos haluat kynnet jotka ovat vahvemmat ja kasvavat nopeammin.

10. Käsivoide

Kun olet käyttänyt kookosöljyä kynsinauhojesi kaunistamiseen, miksipä et ottaisi tätä luonnollista öljyä avuksi myös kosteuttaaksesi käsiäsi ja tehdäksesi niistä kauniimmat, terveemmät ja pehmeämmät?

Laita siis 1-2 pisaraa kookosöljyä käsilllesi ja hiero hyvin. Voit myös käyttää öljyä jalkojesi ihon kaunistamiseksi.

Näillä neuvoilla hyödynnät kookosöljyä monella tapaa, etkä tarvitse mitään erityistuotteita. Kokeile siis esittelemäämme kymmentä vinkkiä ja ala käyttää tätä öljyä ruoanlaiton lisäksi myös kauneudenhoidossa!

LÄHTEITÄ

https://www.aceitedecoco.org/2015/04/11-sorprendentes-usos-cosmeticos-del-aceite-de-coco/

https://www.ecologiaverde.com/cinco-usos-cosmeticos-aceite-coco/