Ehkäise ja hoida halkeilevia huulia

· toukokuu 7, 2018
Kärsitkö kuivista, halkeilevista huulista? Laiminlyötkö tavallisesti tätä herkkää ihoa? Pyri kiinnittämään tästä lähtien enemmän huomiota tähän kehonosaan ja käytä joitakin tässä artikkelissa mainituista hoidoista hoitaaksesi kuivia, halkeilevia huulia.

Tiedätkö, kuinka voit ehkäistä huulten halkeilua?

Huulet ovat yksi ihmisten viehättävimmistä piirteistä, mutta monet laiminlyövät niitä ja unohtavat, että nekin tarvitsevat erityistä huolenpitoa. Huuliasi peittää paljon ohuempi iho, joka voi kuivua ja halkeilla altistuessaan ympäristötekijöille. Nämä halkeamat voivat olla kivuliaita ja niiden täydellinen paraneminen voi kestää jopa useita viikkoja. Kauneudenhoitorutiiniin kannattaa siis sisällyttää joitakin tapoja, jotka ravitsevat ja suojaavat huulia ehkäisten niiden vaurioita.

Koska suurin osa ihmisistä ei tiedä tätä, tänään haluamme jakaa useita vinkkejä, joiden avulla ehkäiset ja hoidat halkeilevia huulia. Onko sinulla usein tämä ongelma? Älä siinä tapauksessa jätä lukematta.

Vinkkejä halkeilevien huulten hoitoon

Sinun on oltava huolellinen huultesi hoidon suhteen sekä terveys- että ulkonäkösyistä, sillä tämä alue on hyvin herkkä. Vaikka huulesi eivät kuivuisikaan, sinun kannattaa silti omaksua joitakin tapoja, jotka auttavat ehkäisemään sitä.

Käytä huulirasvaa

hoida halkeilevia huulia huulirasvalla

Huulirasva on tehty kosteuttavista ja uudistavista ainesosista, joten se on oleellinen väline huulten pitämiseksi pehmeinä ja kosteutettuina. Sen öljy-yhdisteet kosteuttavat kuivaa ihoa ja auttavat poistamaan kuolleita ihosoluja sekä epäpuhtauksia.

Katso myös: Kotitekoiset meikinpoistoaineet aloe verasta

Juo enemmän vettä

Kun elimistö kärsii nestevajeesta, se näkyy myös huulissa. Heikko vedenjuonti vaikuttaa syljen pH-arvoon ja voi aiheuttaa liiallista kuivumista.

 • On tärkeää juoda päivässä noin kaksi litraa vettä tai muita terveellisiä nesteitä.

Kuori huulet säännöllisesti

hoida halkeilevia huulia kuorimalla ne

Joskus se ei saata näkyä paljaalla silmällä, mutta kuolleet ihosolut kerääntyvät huulten pinnalle ja vaikuttavat niiden terveyteen.

 • Sokerin ja jogurtin tai hunajan seos riittää huulten hellävaraiseen kuorintaan.
 • Voit myös ostaa kaupoissa myytäviä kuorinta-aineita.

Kotikonstit halkeileviin huuliin

Ei ole aina mahdollista estää huulia halkeilemasta. Tästä syystä kannattaa tietää joitakin hoitoja, jotka nopeuttavat paranemisprosessia.

Eteerinen olibaanihartsiöljy

Kosteuttavista, tulehdusta lievittävistä ja ikääntymistä ehkäisevistä ominaisuuksistaan tunnettu eteerinen olibaanihartsiöljy on loistava keino hoitaa halkeilevia huulia.

Kuinka sitä käytetään?

 • Hankaa muutama tippa öljyä huuliin hellävaraisesti.
 • Anna vaikuttaa huuhtelematta ja toista tämä vähintään kolme kertaa viikossa.

Hunaja

hoida halkeilevia huulia hunajalla

Hunajan luontaiset entsyymit ja antibioottiyhdisteet tekevät siitä ihanteellisen aineen halkeilevien huulten uudistamiseen ja parantamiseen.

Kuinka sitä käytetään?

 • Levitä runsas määrä hunajaa huuliin ja anna vaikuttaa 20-30 minuuttia.
 • Huuhtele ja toista joka päivä, kunnes huomaat parannusta.

Suosittelemme lukemaan: 5 hunajanaamiota uurteiden häivyttämiseksi

Teepuuöljy

Tämä luonnollinen antiseptinen aine auttaa parantamaan haavoja sekä ehkäisemään ärsytystä, punoitusta ja bakteeritulehduksia.

Kuinka sitä käytetään?

 • Levitä useita tippoja teepuuöljyä huuliin ja hiero, kunnes se on kokonaan imeytynyt.
 • Käytä tätä joka päivä, kunnes halkeamat ovat parantuneet.

Oliiviöljy

hoida halkeilevia huulia oliiviöljyllä

Koska oliiviöljy sisältää runsaasti välttämättömiä rasvahappoja, E-vitamiinia ja aminohappoja, se on loistava keino kosteuttaa huulten ihoa ja parantaa kaikki haavat. Se ei ole aggressiivinen ainesosa, se ei muuta luontaista pH-arvoasi ja se sisältää antioksidantteja, jotka hyödyttävät ihon terveyttä.

Kuinka sitä käytetään?

 • Lämmitä ruokalusikallinen ekstra-neitsytoliiviöljyä ja hankaa sitä lämpimänä huuliin, kunnes se on hyvin imeytynyt.
 • Käytä kaksi kertaa päivässä, huuhtelematta.

Kaakaovoi

E-vitamiinistaan, hyvistä rasvoistaan ja välttämättömistä kivennäisaineistaan tunnettu kaakaovoi on edelleen yksi parhaista tavoista hoitaa mitä tahansa kuivaan ihoon ja huuliin liittyvää ongelmaa. Itse asiassa monet suosivat kaakaovoita perinteisten huulirasvojen sijaan, sillä se ei sisällä mitään kovia kemikaaleja tai allergeeneja.

Kuinka sitä käytetään?

 • Levitä ohut kerros kaakaovoita huuliin hellävaraisesti hieroen.
 • Anna vaikuttaa huuhtelematta ja toista kaksi kertaa päivässä.

Kärsitkö kuivista, halkeilevista huulista? Laiminlyötkö tätä herkkää ihoa? Pyri kiinnittämään tästä lähtien enemmän huomiota tähän kehonosaan käyttämällä joitakin tässä artikkelissa mainituista hoidoista kuivien, halkeilevien huulten hoitamiseksi.