Valmista luonnollista saippuaa aloe verasta ja hunajasta

28 tammikuun, 2019

Luonnollinen saippua on aina paljon parempi ihosi terveydelle kuin teollisesti tuotetut ja yleisesti kaupoista ja liikkeistä löytyvät saippuat, koska niissä ei ole keinotekoisia kemiallisia ainesosia. Luonnollista saippuaa käyttämällä taataan epäilemättä suuria dermatologisia etuja, parempaa kosteutusta sekä enemmän ravintoaineita sen upeiden ominaisuuksien ansiosta. Luonnollinen saippua sisältää luonnollisia öljyjä, se saavuttaa oikeanlaisen tasapainon luonnollisen pH:si kanssa, ihon pehmeyden ja joustavuuden, ja sillä on uskomattoman virkistävä vaikutus sekä keholle että mielelle.

Olet ehkä jo tehnyt luonnollista saippuaa kotona käyttäen öljyjä, lipeää ja glyseriiniä. Mutta jos et ole koskaan kokeillut saippuan valmistusta ja haluaisit tietää, kuinka tehdä luonnollista, ihoa hellivää saippuaa, ota vinkit talteen tästä artikkelista, et nimittäin tule katumaan sitä. Uskomaton, luonnollinen ja tuoksuva saippua terveellisine elementteineen voi olla myös upea lahja ystävillesi tai perheellesi. Kokeillaanko?

Minkä tyylistä luonnollista saippuaa haluat tehdä?

On olemassa tuhansia eri tyylisiä luonnollisia saippuoita. Jokaisella niistä on tiettyjä erityisominaisuuksia, jotka auttavat sinua päättämään, mitä haluat käyttää siihen. Tehdäänpä pieni katsaus:

 • Kaurapohjaiset saippuat: Kuorinta on erittäin hyvä ja hellävarainen iholle. 
 • Etanan lima -saippuat: Auttaa tasapainottamaan ihon rasvahappoa, parantaa ärsytystä ja aknea.
 • Appelsiini- tai sitruunapohjaiset saippuat: Suositellaan rasvaiselle iholle. Kosteuttaa ja virkistää.
 • Aloe vera -saippuat: Suojaa, pehmentää, kosteuttaa ja uudistaa ihoasi. Se auttaa sinua pääsemään eroon aknesta.
 • Kehäkukkasaippua: Erittäin hyödyllinen kuivalle ja herkälle iholle, ehdottoman hyvä lapsille ja vauvoille.
 • Omenaruususaippua: Hyvä parantaja, korjaa vaurioitunutta ihoa.

Aloe vera- ja hunajasaippuan valmistaminen

Seuraavaksi kerromme sinulle, kuinka valmistaa aloe- ja hunajasaippuaa, koska sitä pidetään ehdottomasti yksinkertaisempana ja käyttökelpoisempana ihonhoidossa. Näiden kahden suuren luonnon elementin, aloen ja hunajan, yhdistelmä on oleellinen dermatologiselle uudistumiselle pitäen ihon terveenä, kosteutettuna ja hehkuvana. Lisäksi se sopii koko perheelle.

Voit valmistaa luonnollista saippuaa aloe verasta ja hunajasta.

 

Seuraavaksi opetamme sinulle kaikkein perustavimpaa laatua olevan tavan valmistaa sitä. Glyseriinin käyttö on yksinkertainen tapa, joka ei aiheuta sinulle minkäänlaisia ongelmia ja voit olla varma, että saippuasta tulee parasta laatua.

On olemassa myös toinen monimutkaisempi tapa, jossa voit hyödyntää esimerkiksi kotona käytettyä öljyä. Mutta voit myös lisätä siihen lipeäkiveä, erittäin vaarallista elementtiä, joka voi vahingoittaa sinua, kun käsittelet sitä. Joten tällä kertaa käytämme helppoa tapaa taataksemme onnistumisesi ja täydellisen turvallisuuden:

Ainekset

 • Hedelmäliha neljästä aloe veran lehdestä.
 • Kaksi 250 gramman glyseriinisaippuapötköä.
 • Neljä lusikallista hunajaa.
 • 100 ml oliiviöljyä.
 • Yhden sitruunan raastettu kuori.

Tarvikkeet

 • Lasikulho.
 • Mikroaaltouuni.
 • Sähkövatkain.

Valmistus

1. Ota kulho, laita siihen glyseriinisaippuapötköt, ja laita se sitten suoraan mikroaaltouuniin. Odota kunnes se sulaa, noin 3 tai 4 minuuttia. Muista tarkistaa sen sulamista.

2. Ota seuraavaksi aloen hedelmäliha ja lisää se kulhoon neljän hunajalusikallisen ja sitruunankuoren kera.

3. Kuumenna oliiviöljy. Sen pitäisi olla haaleaa, mutta ei polttavan kuumaa, koska silloin se menettää ominaisuuksiaan.

4. On sähkövatkaimen vuoro: vatkaa seos hitaasti samalla kun lisäät siihen lämmintä öljyä pikkuhiljaa. Näet, kuinka kaikki elementit sekoittuvat toisiinsa kunnes se on yksi yhtenäinen seos, jossa on kiva, kirkas väri ja erinomainen tuoksu.

5. Laita seos nyt esivalmisteltuun muottiin. Tämän muotin tulee olla suorakulmainen ja muovinen, ja tämä tulee olemaan lopullinen muoto, joka kotitekoiseen saippuaasi jää. Täytä muottia kunnes siinä on muutama ylimääräinen senttimetri jäljellä pitäen mielessä, että myöhemmin sinun täytyy ottaa se pois muotista ja näin se tulee olemaan helpompaa.

6. Laita muotti seuraavaksi jääkaappiin, jotta saippua asettuu kunnolla. Kuinka pitkäksi aikaa se pitäisi jättää sinne? Suositus on yksi päivä. Tämän jälkeen voit leikata sen pienempiin paloihin, joita voit ottaa päivittäiseen käyttöön.

Olemme käyttäneet sitruunaa ja oliiviöljyä tähän saippuaamme, mutta voit käyttää mitä tuoksuja vain haluat tai mistä pidät: ruusu, appelsiini, laventeliöljy, tai mikä vain.

Esteettisesti saippua on aina kauniimpi, kun se leikataan erityisiin muotoihin, esimerkiksi sydämen tai ovaalin muotoon. Näin voit myöhemmin kääriä sen kivaan paperiin ja sitoa nauhoilla, siten että jokainen yksityiskohta tekee siitä mukavan lahjan rakkaillesi. Sen tuoksu ja vertaansa vailla olevat edut iholle ovat epäilemättä hieno lahja, josta kuka tahansa tulee olemaan kiitollinen.

 • Miner, C., & Dalton NN. (1990). Glycerine: An Overview. Chem Soc Monogr. 1953. https://doi.org/10.1068/p5002
 • Kurt, C., & Bittner, J. (2006). Sodium Hydroxide. In Ullmann’s Encyclopedia of Industrial Chemistry. https://doi.org/10.1002/14356007.a24_345.pub2