Logo image
Logo image

Mitä etuja on appelsiinimehun juomisella

2 minuuttia
Mitä etuja on appelsiinimehun juomisella
Viimeisin päivitys: 27 maaliskuuta, 2019

Appelsiinimehun juomisella on paljon mainioita etuja terveydelle, sillä appelsiinin sisältämät tärkeimmät ravintoaineet tulevat paremmin esiin mehun kuin hedelmän muodossa.

Appelsiinimehun juomisella on huimia terveysvaikutuksia

Ruuansulatuskanava

Appelsiinimehulla on todistettu olevan paljon ominaisuuksia, jotka vaikuttavat vatsan toimintaan. Appelsiinimehulla on kyky säännöllistää vatsan toimintoja, ja se auttaa estämään joitakin vatsan toimintaongelmia.

 • Mahakatarri ja vatsahaavat: Appelsiinimehu on erittäin tehokas apu lievittämään kovaa närästystä. Juo appelsiinimehua aterioiden välillä, ilman, että nautit sen kanssa muita ruokia. Tämä on tehokkain tapa hyödyntää appelsiinimehun edut.
 • Maksa: Kun juot appelsiinimehua ainoana ruokana aterioiden välillä, voi siitä olla suurta hyötyä maksan toiminnalle. Appelsiinimehun juomisella on kyky auttaa parantamaan huonoa ruuansulatusta ja turvotusta.
 • Sappirakon vajaatoiminta: Appelsiinimehu auttaa tuottamaan enemmän sappea. Tämän vuoksi sitä pidetään erittäin hyödyllisenä henkilöille, jotka kärsivät sappikirroosista.
 • Ripuli ja ummetus: On yleisesti tiedossa, että ripulin tai ummetusjaksojen aikana suolet kärsivät vahinkoa. Tämän vuoksi suositellaan appelsiinimehun juomista, koska sillä on kyky säännöllistää ja vakauttaa suolen toimintoja.
 • Ruuansulatushäiriöt: Appelsiinimehu voi helpottaa huonosta ruuansulatuksesta johtuvia ongelmia, ja appelsiinimehun juomisella autat poistamaan suolistoon kerääntynyttä ruuanjäämiä.
Some figure

Virtsatiet

Appelsiinimehu omaa fantastisia emäksisiä ominaisuuksia, jotka ovat erittäin tärkeitä veren puhdistamisessa. Se liuottaa happoja, ja estää niitä jäämästä munuaisiin ja aiheuttamasta munuaisissa munuaiskiviä.

Aineenvaihdunta

Virtsahappo on pääasiallinen syyllinen munuaiskivien muodostumiseen. Sen lisäksi, että appelsiinimehu on emäksistä, sillä on myös mainio vaikutus aineenvaihduntaan. Tämän lisäksi appelsiinimehun käyttö saattaa auttaa monia potilaita, jotka kärsivät:

 • Kihti- tai niveltulehduksesta: Virtsahappo varastoituu kihti- tai niveltulehduksesta kärsivän ihmisen niveliin, ja tämä vaiva aiheuttaa erittäin intensiivistä kipua. Appelsiinimehun emäksisyys auttaa vähentämään virtsahappotasoja parantaen huomattavasti potilaan terveydentilaa.
 • Diabeteksesta: Appelsiinimehua suositellaan diabetespotilaille, koska appelsiini sisältää erittäin vähän sokeria, ja sillä on myös diureettisia vaikutuksia. Appelsiinimehu auttaa säännöllistämään veren sokeritasoja sen korkean C-vitamiinipitoisuuden ansiosta. Kakkostyypin diabeteksesta kärsivä hyötyy ja saa suojaa appelsiinimehun terveysvaikutuksista, sillä ne auttavat vähentämään infektioiden esiintymistä sekä parantamaan näkökykyä ja terveyttä yleisestikin.

Appelsiinimehun juomisella on flunssaa hoitava vaikutus

Some figure

Appelsiinimehun runsas C- vitamiinipitoisuus tekee siitä tehokkaan avun joistakin sairauksista, kuten esimerkiksi flunssasta toipumiseen. Appelsiinimehun juomisella saatat välttyä flunssalta tai ainakin useimmilta flunssan oireilta. Se voi olla myös erittäin hyvä apu henkilöille, jotka kärsivät hengitystiesairauksista, tai joilla on allergioita. Appelsiinimehu voi auttaa vähentämään myös yskäkohtauksia.

Appelsiinimehu auttaa hidastamaan ikääntymistä

Appelsiinimehun sisältämä C- vitamiini omaa upeita antioksidanttisia ominaisuuksia. Tämän vuoksi appelsiinimehu on erittäin tehokas vastustaja vapaille radikaaleille ja niiden vaikutuksille. Vapaat radikaalit ikäännyttävät elimistöä. Appelsiinimehun juomisella autat estämään tai ainakin vähentämään monia kiputiloja, joita vuodet tuovat tullessaan. Ikääntymisen myötä saapuvia vaivoja ovat esimerkiksi:

 • Verisuonten kalkkeutuminen: Appelsiinimehulla on vaikutuksia verenkierron parantamiseen. Appelsiinimehun sisältämillä antioksidanttisilla ja trombosyyttejä estävillä ominaisuuksilla on verenkiertoa parantava vaikutus, sekä ne auttavat estämään hyytymien muodostumista valtimoihin ja välttämään verisuonten kalkkeutumista.
 • Verenpaine: Verenpaine on terveellä tasolla, jos verenkierto toimii hyvin. Tällöin on myös todennäköistä, että korkean verenpaineen ongelmia ilmenee vähemmän.
 • Kuulon heikkeneminen: C-vitamiinin on todistettu olevan erinomainen apukeino kuulon heikkenemistä vastaan.
 • Näkökyvyn heikkeneminen: Kun saat riittävästi C- vitamiinia, auttaa se välttymään näkökyvyn ongelmilta, kuten näön heikkenemiseltä tai kaihilta.
 • Syöpä: Monet C- vitamiinia koskevat tutkimukset ovat osoittaneet, että tehokkaana antioksidanttina C- vitamiinilla on syöpää ehkäiseviä vaikutuksia. Appelsiinimehun juomisella on siis osoitettu olevan syövän kehittymisen riskiä pienentävä vaikutus.

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • NIH. (2018). Gripe. In MedlinePlus.
 • Valdés, F. (2006). Vitamina C. Actas Dermo-Sifiliograficas. https://doi.org/10.1016/S0001-7310(06)73466-4
 • Manela-Azulay, M., Lima Filgueira, A., Mandarim-de-Lacerda, C. A., Cuzzi, T., & De Andrade Perez, M. (2003). Vitamina C. Anais Brasileiros de Dermatologia. https://doi.org/10.1590/S0365-05962003000300002

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.