Mitä etuja on appelsiinimehun juomisella

· kesäkuu 16, 2015

Appelsiinimehussa on paljon mainioita etuja, koska appelsiinin osat ovat paljon keskitetympinä mehun muodossa tarjoten enemmän hoitavia tuloksia kuin hedelmä itse.

Appelsiimehun ominaisuudet

Ruuansulatuskanava

Appelsiinimehulla on todistettu olevan paljon ominaisuuksia, jotka vaikuttavat vatsaan. Sillä on kyky säännöllistää vatsan toimintoja ja estää joitakin komplikaatioita sen toiminnassa, kuten:

  • Mahakatarri ja vatsahaavat: appelsiinimehu on erittäin tehokas lievittämään kovaa närästystä. Tätä mehua pitäisi juoda aterioiden välillä, vain mehua, ilman, että sen kanssa nautitaan mitään muita ruokia. Tämä on tehokkain tapa käyttää sitä.
  • Maksa: kun juot appelsiinimehua ainoana ruokana aterioiden välillä, voi siitä olla suurta apua maksalle. Sillä on kyky parantaa huonoa ruuansulatusta, turvotusta ja ruokien käymistä.
  • Sapen vajaatoiminta:  tämä mehu auttaa tuottamaan enemmän sappea. Tämän vuoksi sitä pidetään erittäin hyödyllisenä henkilöille, jotka kärsivät sappikirroosista.
  • Ripuli ja ummetus: yleisesti tiedetään hyvin, että ripulin tai ummetusjaksojen aikana suolet kärsivät paljon. Tämän vuoksi tämän mehun juomista suositellaan, koska sillä on kyky säännöllistää ja vakauttaa näitä toimintoja.
  • Ruuansulatushäiriöt: appelsiinimehu voi myös helpottaa ongelmia, jotka aiheutuvat huonosta ruuansulatuksesta ja sillä on kyky eliminoida suoliston jäämiä, jotka voivat aiheuttaa näitä ongelmia.

Virtsatie

Appelsiinimehu omaa fantastisia emäksisiä ominaisuuksia, jotka ovat erittäin tärkeitä veren puhdistamisessa. Se liuottaa happoja ja estää niitä jäämästä munuaisiin ja aiheuttamasta munuaiskiviä.

Aineenvaihdunta

Virtsahappo on pääasiassa vastuussa munuaiskivien muodostumisesta. Sen lisäksi, että appelisiimehu on emäksistä, sillä on mainio vaikutus aineenvaihduntaan. Tämän lisäksi appelsiinimehun käyttö saattaa auttaa monia potilaita, jotka kärsivät:

Kihti tai niveltulehdus

Virtsahappo varastoituu sellaisten ihmisten niveliin, joilla on kihti tai niveltulehdus, mikä aiheuttaa erittäin intensiivistä kipua. Appelsiinimehun emäksisyys auttaa vähentämään tämän hapon tasoja parantaen huomattavasti näiden potilaiden terveydentilaa.

Diabetes

Appelsiinimehua suositellaan diabetespotilaille, koska tämä hedelmä sisältää erittäin vähän sokeria ja sillä on myös diureettisia vaikutuksia. Tämä antaa sille kyvyn säännöllistää veren sokeritasoja ja sen korkean C-vitamiinipitoisuuden ansiosta, II-tyypin diabetespotilaat hyötyvät ja saavat suojaa tämän sairauden vaikutuksia vastaan, joka aiheuttaa vartalossa esimerkiksi infektioita, huonoa terveyttä ja huonoa näkökykyä monien muiden asioiden lisäksi.

Appelsiinimehu flunssaan

influenssa

Appelsiinimehussa on paljon C-vitamiinia, mikä tekee siitä erittäin tehokkaan avun joistakin sairauksista palautumiseen, tällaisia sairauksia on esimerkiksi flunssa. Voit välttää sen tai voit auttaa helpottamaan parantumista välttäen suurimman osan oireista. Se voi olla myös erittäin hyvä apu henkilöille, jotka kärsivät hengityselinten sairauksista ja joilla on allergioita tai se voi auttaa vähentämään yskäkohtauksia.

Appelsiinimehu auttaa hidastamaan ikääntymistä

C-vitamiini, jota appelsiinimehu sisältää, omaa upeat antioksidanttiset ominaisuudet. Tämä tekee siitä erittäin tehokkaan vastustajan haitallisia vapaiden radikaalien vaikutuksia vastaan, koska nämä ikäännyttävät vartaloa. Appelsiinimehun juominen voi olla hyödyllistä estämään tai ainakin hidastamaan monia kipuja, joita ilmaantuu jokaisen vartaloon vuosien kuluessa. Seuraavat voivat olla osa niistä:

  • Verisuonten kalkkiutuminen: appelsiinimehu on erittäin tärkeää verenkierron parantamisessa. Sen tehokkailla antioksidantti ja trombosyyttien esto -ominaisuuksilla on kyky parantaa verenkiertoa, estää hyytymiä muodostumasta valtimoihin ja estää sekä välttää verisuonten kalkkiutumista.
  • Verenpaine: jos verenkierto toimii hyvin, on terveellinen verenpaine erittäin todennäköinen. Tällöin on myös todennäköistä, ettei aiheudu ongelmia korkeaan verenpaineeseen liittyen.
  • Kuurous: C-vitamiinin on todistettu olevan erinomainen apu kuurouden estämiseen.
  • Näön menetys: riittävä C-vitamiinin kulutus on suuri apu näön menetyksen estämisessä, samoin kuin esimerkiksi kaihin estämisessä.
  • Syöpä: Monissa tutkimuksissa liittyen C-vitamiiniin on todistettu, että se on tehokas antioksidantti ja sillä on kyky vähentää syövän ilmaantumista. Appelsiinimehun nauttiminen suurina määrinä on osoitettu vähentävän syövän kehittymisen riskiä.