Logo image
Logo image

Jalat kauniimmiksi sitruunankuorilla

3 minuuttia
Sitruunankuoria voidaan käyttää suoraan kantapäissä, ja niistä voi myös valmistaa ihoa kuorivan hoidon. Molempien vaihtoehtojen kohdalla sitruunan täytyy antaa vaikuttaa yön yli, jotta siitä saataisiin toivottu tehokkuus.
Jalat kauniimmiksi sitruunankuorilla
Carlos Fabián Avila

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Carlos Fabián Avila

Kirjoittanut Katherine Flórez
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Usein unohdetaan, kuinka kovaa työtä ihmisen jalat joutuvat tekemään, ja monen kohdalla nämä kehon osat jäävätkin ansaitsemaansa huomiota ja huoltoa vaille. Jos kiinnität enemmän huomiota jalkojesi ihon hyvinvointiin, pystyt pitämään jalkasi terveempinä sekä estämään tulehduksien syntyä.

Yllättävä jalkahoito löytyy sitruunankuorista! Lue kuinka sitruuna hoivaa jalat takaisin kuntoon.

Jalat ja niistä huolehtiminen

Jalkojen ihon säilyttäminen sileänä ja kauniina vaatii kunnollista hygieniaa ja oikeanlaista huolenpitoa. Ihon hyvinvointi on monelle tärkeää, etenkin paljastavien kenkien käytön yhteydessä.

On kuitenkin hyvin yleistä, että jalat jäävät usein vaille kaipaamaansa huolenpitoa, eikä niissä ilmeneviä ongelmia aina osata hoitaa. Tämä johtaa epämukavuuteen ja sellaisiin ongelmiin kuten kovettumat, halkeilevat kantapäät ja sienistä aiheutuvat tulehdukset.

Some figure

Onneksi on kuitenkin olemassa eräitä täysin luonnollisia tuotteita, jotka lievittävät kyseisiä vaivoja sekä raikastavat jalat jo lyhyessä ajassa. Näihin tuotteisiin lukeutuu sitruuna, jonka kuoria ei missään nimessä kannata heittää pois, sillä se on erittäin tehokas tuote jalkojen hyvinvoinnin kannalta!

Seuraavaksi kerrommekin sitruunan loistavista hyödyistä jalkojesi iholle sekä selitämme, kuinka kyseistä hedelmää voi käyttää jalkojesi hoidossa. Jatka siis lukemista, ja voit hyödyntää tarpeettomat sitruunankuoret ja kaunista jalat luonnollisesti!

Sitruunankuorilla jalat kuntoon

Some figure

Useimmat ihmiset heittävät sitruunankuoret roskikseen ilman, että he olisivat ollenkaan tietoisia niiden sisältämistä loistavista ominaisuuksista. Sitruunankuorissa on nimittäin jopa kymmenen kertaa enemmän C-vitamiinia kuin tämän hedelmän mehussa, ja lisäksi niissä on eteerisiä öljyjä ja tehokkaita antioksidantteja.

Monet sitruunankuorten hyödyllisistä ominaisuuksista voidaan hyödyntää nauttimalla sitruunaa sisäisesti, sillä tämä hedelmä hoitaa ja estää usean tyyppisiä sairauksia. Tässä yhteydessä käytämme sitruunankuoria ulkoisessa hoidossa kuivan ja vahingoittuneen jalkojen ihon kohentamiseksi.

Mitä tarvitset tämän hoidon toteuttamiseksi?

 • 1 suuri sitruuna
 • 1 pari sukkia

Toimi näin

 • Leikkaa sitruuna puoliksi niin, että kaksi puolikasta sopivat hyvin kantapäihisi.
 • Purista mehu täysin pois sitruunasta, ennen kuin laitat kuorenpuolikkaat kantapäihisi.
 • Paina ne kantapäihisi siten, että sitruunan muoto myötäilee jalkasi muotoa.
 • Laita jalkoihisi tiukat sukat ja mene nukkumaan.
 • Muista, että tämän hoidon täytyy antaa vaikuttaa yön yli, sillä sitruunankuoret vaativat useamman tunnin, jotta ne voisivat tehdä tehtävänsä.

Minkä tyyppisiä tuloksia tästä hoidosta voidaan odottaa?

 • Sen jälkeen, kun olet toistanut hoitoa kaksi tai kolme yötä, tulet huomaamaan merkittävän muutoksen jalkojesi hyvinvoinnissa. Jalat ja niiden kovettumat tuntuvat pehmeämmiltä, ja halkeilevat kantapääsi alkavat parantua.
 • Se, kuinka tehokas tämä hoito kokonaisuudessaan on, riippuu kuitenkin siitä, kuinka johdonmukainen olet hoitojen toteutuksen kanssa.

Raastettu sitruunankuori ja vaseliini jalkahoitona

Some figure

Sitruunankuorten ja vaseliinin yhdistelmä on toinen vaihtoehto kovan ja halkeilevan kantapäiden ihon hoitamiseksi.

Molemmat ainekset toimivat luonnollisina ihon kuorijoina, ja ne poistavat kuolleita ihosoluja ja muita sellaisia tekijöitä, jotka lisäävät ihon kuivuutta.

Vaseliini on yksi suositeltavimmista luonnollisista aineksista jalkojen ihon kosteuttamiseksi, sillä se suojaa ihoa sekä pitää kosteustason parempana.

Mitä tähän hoitoon tarvitaan?

 • 1 ruokalusikallinen vaseliinia
 • 1 ruokalusikallinen raastettua sitruunankuorta
 • 1 kankainen kääre

Toimi näin

 • Pakasta sitruuna ja raasta sitten sen kuori.
 • Sekoita kuori ruokalusikalliseen vaseliinia, niin että saat aikaan paksun seoksen.
 • Hiero seosta jalkoihisi ja peitä ne sitten kääreellä.
 • Anna hoidon vaikuttaa yön yli, ja huuhtele jalkojesi iho heti aamulla herättyäsi.

Minkä tyyppisiä tuloksia tästä hoidosta voidaan odottaa?

 • Jos käytät näitä kahta ainesta, voit jo kahden tai kolmen viikon kuluttua huomata jalkojesi olevan pehmeämmät, hyvin kosteutetut ja suojatut.
 • Toista tätä hoitoa osana pedikyyrirutiiniasi sen sijasta, että käyttäisit tavallisia kuorinta-aineita.

Näin tehostat sitruunahoitojen vaikutuksia

Some figure

Jotta saisit näistä sitruunaa hyödyntävistä hoidoista parhaat tulokset, muista käyttää mukavia ja hengittäviä kenkiä. Suurin osa jalkojen ongelmista aiheutuu siitä, että käytämme epäsopivia jalkineita.

Sen jälkeen kun olet peseytynyt, ja ennen kuin laitat kengät jalkaan, kannattaa käyttää runsaasti jotakin kosteuttavaa voidetta. Jos kovettumat ovat todella paksuja, upota jalkasi lämpimään veteen ja hiero niitä sitten hohkakivellä.

Muista myös, että varpaankynnetkin vaativat erityistä huomiota. Pidä ne siis loitolla kosteista ympäristöistä ja suojele niitä sienten kehittymiseltä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Abarca, C. A. A., and Padilha BE. “Cuidados preventivos de los pies.” Rev Med IMSS 39 (2001): 311-7.
 • Benites Vílchez, Julio, et al. “Actividad antioxidante y antibacteriana de seis cáscaras de frutos del oasis de Pica.” Biofarbo 19 (2011): 1.
 • Borreiros, Fátima Santalla, et al. “Hábitos de cuidados podológicos en personas mayores de 65 años.” El Peu 30.1 (2010): 36-41.

 


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.