Kuivat ja halkeilevat kantapäät kuntoon

Kuivat ja halkeilevat kantapäät ovat yleinen vaiva, johon monet hakevat helpotusta. Kuivat kantapäät kutisevat, halkeilevat ja saattavat olla jopa kivuliaat. Varsinkin sandaalikeleillä on ärsyttävää, jos kantapäät ovat epäedustavan näköiset. Raspaus ja höyläys auttaa silloin, kun iho ei ole ehtinyt paksuuntua vielä kovin paljoa, mutta pitkällä aikavälillä raspaus voi ärsyttää ihoa.

Paras keino kantapäiden hoitoon onkin innokas rasvaus jokaisen suihkukerran jälkeen ja vaikkapa joka ilta ennen nukkumaanmenoa. Pitkäjänteinen rasvaus pehmittää ihoa. Kantapäät saa kuntoon helposti ja vähällä vaivalla. Tässä artikkelissa esittelemme parhaimmat kotitekoiset voiteet halkeilevien kantapäiden hoitoon.

Parafiini

Kynttilöistä tuttu Avokado

Valmista jalkavoide avokadosta ja banaanista. Tarvitset yhden kutakin. Halkaise avokado kahtia, poista kivi ja kaavi hedelmäliha lusikan avulla pois. Muussaa avokado ja pienehkö banaani, sekoita ne keskenään niin, että saat tasaisen koostumuksen. Levitä seos kantapäihin ja anna sen imeytyä 20-30 minuuttia. Voit kääriä kantapääsi kelmuun, näin seos pääsee vaikuttamaan tehokkaammin. Poista seos huuhtelemalla lämpimällä vedellä.

Kuoriva sitruunahoito

Sitruunan happo kuorii pois kuollutta ihosolukkoa ja pehmentää ihoa. Älä käytä tätä menetelmää, jos kantapääsi ovat pahasti halkeilleet, sillä sitruuna voi polttaa ikävästi. Sitruunahoito on helppo valmistaa, et tarvitse muuta kuin sokeria, sitruunaa ja kosteusvoidetta. Sekoita muutama lusikallinen sitruunamehua desilitraan sokeria ja lisää mieluistasi kosteusvoidetta. Hiero kantapäihin. Sokeri kuorii mekaanisesti, sitruuna ja rasva kosteuttavat.

Papaijahoito

Kaakao

 

Kaakaovoi on mahtava keino hoitaa halkeilevia kantapäitä, sillä se pehmentää ja kosteuttaa ihoa. Kaakaovoi on kokonaisista kaakaopavuista uutettua öljyä. Kaakaovoi valmistetaan käyttämällä kylmäpuristusmenetelmää, jolloin luonnolliset ravintoaineet säilyvät parhaiten. Levitä pieni nokare kantapäille, voit lisätä sekaan tipan oliiviöljyä. Vedä puuvillasukat jalkaan ja anna vaikuttaa yön yli.