Logo image
Logo image

Kuivat ja halkeilevat kantapäät kuntoon

2 minuuttia
Kuivat ja halkeilevat kantapäät kuntoon
Eliana Delgado Villanueva

Tarkistanut ja hyväksynyt: ravitsemusterapeutti Eliana Delgado Villanueva

Kirjoittanut Ekhiñe Graell
Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Kuivat ja halkeilevat kantapäät ovat yleinen vaiva, johon monet hakevat helpotusta. Kuivat kantapäät kutisevat  ja saattavat olla jopa kivuliaat.

Varsinkin sandaalikeleillä on ärsyttävää, jos kantapäät ovat epäedustavan näköiset. Raspaus ja höyläys auttaa silloin, kun iho ei ole ehtinyt paksuuntua vielä kovin paljoa, mutta pitkällä aikavälillä raspaus voi ärsyttää ihoa.

Paras keino kantapäiden hoitoon onkin innokas rasvaus jokaisen suihkukerran jälkeen ja vaikkapa joka ilta ennen nukkumaanmenoa. Pitkäjänteinen rasvaus pehmittää ihoa. Kantapäät saa kuntoon helposti ja vähällä vaivalla.

Tässä artikkelissa esittelemme parhaimmat kotitekoiset voiteet halkeilevien kantapäiden hoitoon.

Parafiini

Kynttilöistä tuttu parafiini on oiva apu myös kuiville kantapäille. Parafiini on hajuton ja mauton vaha, jota voi ostaa esimerkiksi askartelukaupoista.

Tarvitset parin kupillisen verran parafiinia ja yhden ruokalusikallisen kookosöljyä tai oliiviöljyä. Laita parafiini ja öljy vesihauteeseen, kunnes parafiini alkaa sulamaan. Hiero parafiiniseos jalkoihisi.

Varothan tekemästä parafiinista liian kuumaa, sillä se voi polttaa jalkoja. Parafiini on valmista käytettäväksi, kun se on väriltään valkoista, eikä täysin juoksevaa. Anna parafiinin vaikuttaa jaloissa puoli tuntia ja poista sitten lämpimällä vedellä.

Avokado ja banaani

Some figure

Valmista jalkavoide avokadosta ja banaanista. Tarvitset yhden kutakin. Halkaise avokado kahtia, poista kivi ja kaavi hedelmäliha lusikan avulla pois. Muussaa avokado ja pienehkö banaani, sekoita ne keskenään niin, että saat tasaisen koostumuksen. Levitä seos kantapäihin ja anna sen imeytyä 20-30 minuuttia.

Voit kääriä kantapääsi kelmuun, näin seos pääsee vaikuttamaan tehokkaammin. Poista seos huuhtelemalla lämpimällä vedellä.

Kuoriva sitruunahoito

Sitruunan happo kuorii pois kuollutta ihosolukkoa ja pehmentää ihoa. Älä käytä tätä menetelmää, jos kantapääsi ovat pahasti halkeilleet, sillä sitruuna voi polttaa ikävästi. Sitruunahoito on helppo valmistaa, et tarvitse muuta kuin sokeria, sitruunaa ja kosteusvoidetta.

Sekoita muutama lusikallinen sitruunamehua desilitraan sokeria ja lisää mieluistasi kosteusvoidetta. Hiero kantapäihin. Sokeri kuorii mekaanisesti, sitruuna ja rasva kosteuttavat.

Papaijahoito

Alunperin trooppisesta Amerikasta kotoisin oleva herkullinen papaija sekä kuorii että kosteuttaa ihoa – se sopii siis loistavasti kuivien kantapäiden pelastajaksi.

Tarvitset puolikkaan papaijan ja oliiviöljyä. Sekoita ainekset tehosekoittimessa ja levitä kantapäillesi, anna vaikuttaa 20 minuuttia. Huuhtele pois lämpimällä vedellä.

Hunaja

Hunaja on täysin luonnollinen tapa hoitaa halkeilevia kantapäitä. Sekoita pari desilitraa hunajaa pieneen määrään vettä. Älä lisää vettä liikaa, sillä hunajan tulisi pysyä paksuna. Voit lämmittää hunajaa hetkisen ja levitä se sitten kantapäillesi puoleksi tunniksi. Voit käyttää hohkakiveä hunajan hieromiseen iholle.

Kaakaovoi

Some figure

Kaakaovoi on mahtava keino hoitaa halkeilevia kantapäitä, sillä se pehmentää ja kosteuttaa ihoa. Kaakaovoi on kokonaisista kaakaopavuista uutettua öljyä. Kaakaovoi valmistetaan käyttämällä kylmäpuristusmenetelmää, jolloin luonnolliset ravintoaineet säilyvät parhaiten.

Levitä pieni nokare kantapäille, voit lisätä sekaan tipan oliiviöljyä. Vedä puuvillasukat jalkaan ja anna vaikuttaa yön yli.

Kokeile näitä kotihoitoja, ne ovat tehokas apu jos sinulla on kuivat ja halkeilevat kantapäät!

 

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.