Papaija, vihreä tee ja aloe vera: ratkaisu vatsan turvotukseen

Näiden kolmen ainesosan lääkinnälliset ominaisuudet ovat vielä parempia yhdessä kuin erikseen. Tämä hoito vähentää vatsan turvotusta luonnollisesti ja nopeasti.
Papaija, vihreä tee ja aloe vera: ratkaisu vatsan turvotukseen

Viimeisin päivitys: 02 toukokuu, 2019

Monen ihmisen vatsa turpoaa silloin tällöin, sukupuolesta riippumatta. Vatsan turvotukseen on monia syitä, joten siitä ei ole niin helppoa päästä eroon. Joistakin ruoista voi kuitenkin olla paljon apua. Jatka lukemista ja ota tämä smoothieresepti talteen – se on paras ratkaisu vatsan turvotukseen!

Tässä artikkelissa opetamme valmistamaan vatsan turvotusta lievittävän luontaishoidon papaijasta, vihreästä teestä ja aloe verasta. Viikon kuluttua huomaat vatsan turvotuksen laskeneen huomattavasti. Kokeile ihmeessä!

Paras ratkaisu vatsan turvotukseen

Vatsan turvotus johtuu monista syistä, ja on tärkeää löytää sen syy omalla kohdallasi, sillä hoito riippuu vaivan aiheuttajasta.

Yleisiä vatsan turvotuksen syitä ovat:

 • Liika syöminen
 • Ruokaintoleranssit
 • Liika nesteiden juominen aterian aikana
 • Erilaisten ruokien sekoittaminen keskenään

Ruoansulatukseen liittyvien ongelmien lisäksi naisten vatsa voi turvota myös hormonaalisista syistä. Näitä ovat esimerkiksi munasarjakystat, kohdun fibroidit tai PMS. Toisinaan vatsan turvotus liittyy raskauteen tai kuukautisiin.

Turvotusta lievittävät ruoat

helppo ratkaisu vatsan turvotukseen

Alta löydät kolme lääkitsevää ruoka-ainetta, joilla on kyky vähentää vatsan turvotusta luonnollisesti. Ne yhdistämällä saat tehokkaan kotihoidon. Juo sitä useita päiviä putkeen, niin näet huomattavia tuloksia.

Sen lisäksi sinun on tietysti myös syötävä terveellisesti ja hallittava ahdistusta ja muita negatiivisia tunteita paremmin, sillä nämäkin tekijät vaikuttavat kehoon.

Papaija

Papaija on yksi parhaista hedelmistä ruoansulatusongelmiin. Sisältämiensä entsyymien ansiosta (joista papaiini on kaikkein tärkein) se auttaa elimistöä pilkkomaan proteiineja paremmin ja laskemaan näin vatsan turvotusta ja tulehdusta.

Papaijassa on myös hyvä määrä kuitua, joka ehkäisee ummetusta ja alentaa verensokeria. Ongelmat verensokeritasossa voivat saada rasvan kertymään vatsan seudulle.

papaija-ananassmoothie on paras ratkaisu vatsan turvotukseen

Vihreä tee

Vihreä tee on vanha lääkejuoma, jolla on uskomattomia terveyshyötyjä. Se on tunnettu jo iät ja ajat siitä, että siinä on paljon antioksidantteja ja se on hyvin piristävä. Nykyään vihreää teetä juodaan lähes hartaudella terveysongelmien ehkäisemiseksi ja jopa painonpudotuksen edistämiseksi.

Vihreä tee on sattumoisin myös erinomainen vatsan turvotukseen. Ensinnäkin sen flavonoidit (eräänlainen antioksidantti) toimivat luontaisena tulehduslääkkeenä. Toiseksi, se auttaa polttamaan rasvaa.

Aloe vera

Aloe veran lehtien sisällä oleva geeli on hyvin monikäyttöistä: se on hyödyllistä sekä kauneuden- että terveydenhoidossa. Se on tulehdusta lievittävää, antiseptistä, mineralisoivaa ja elvyttävää. Tästä syystä aloe vera on niin suosittu lääkekasvi!

Voit kaapia geelin itse lehden sisältä tai ostaa sitä valmiina kaupasta. Mainitsemisen arvoista tässä geelissä on se, että sillä on laksatiivinen vaikutus, eli liikaa nautittuna se voi ärsyttää suolistoa.

Luontaishoito vatsan turvotukseen papaijasta, vihreästä teestä ja aloe verasta

Ainekset

 • 1 viipale papaijaa
 • 1 tl vihreää teetä
 • 50 ml aloe vera -mehua

Voit halutessasi lisätä myös papaijan siemeniä, sillä ne auttavat tappamaan suolistoloisia. Lisää 5 kappaletta jokaiseen annokseen.

papaijasmoothie

Kuinka sitä valmistetaan?

 • Valmista ensin vihreä tee laittamalla teelehdet tai teepussi lähes kiehuvaan veteen. Ota sitä ennen liesi pois päältä.
 • Anna hautua 5 minuuttia ja siivilöi tarvittaessa. Laita sivuun.
 • Sekoita papaija ja aloe vera -mehu tehosekoittimessa. Lisää vihreä tee, kun se on jäähtynyt hieman.
 • Makeuta hunajalla.
 • Juo huoneenlämpöisenä tai hieman viilennettynä, mutta älä liian kylmänä.

Kuinka se juodaan?

 • Turvotuksen vähentämiseksi juo smoothieta heti ensimmäiseksi aamulla.
 • Juomaa ei tarvitse kulauttaa kerralla alas; parasta on nauttia se hitaasti siemaillen.
 • Jos olet nälkäinen, voit syödä aamupalan puoli tuntia smoothien juomisen jälkeen.
 • Päivän aikana juo paljon vettä aterioiden välillä.
 • Turvotuksen hoidossa smoothieta tulisi juoda 7 päivää putkeen. Voit myös juoda sitä kaksi viikkoa ja pitää sitten tauon.
Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
8 turvotusta aiheuttavaa ruokaa
Askel TerveyteenLue se täällä Askel Terveyteen
8 turvotusta aiheuttavaa ruokaa

Otetaan selvää, mitkä ovat vatsan turvotusta aiheuttavat ruoat, jotta voit välttää niitä ja ehkäistä epämukavaa ja pinkeää oloa. • Aravind, G., Bhowmik, D., Duraivel, S., Harish, G., Jhkl, & Vbnm. (2013). Traditional and Medicinal Uses of Carica papaya. Journal of Medicinal Plants Studies.
 • Pérez, E. J. A., García-Galbis, M. R., Albert Pérez, E. J., & Reig García-Galbis, M. (2015). Efectos Del Té Verde En El Estado Nutricional Del Ejercicio Físico; Revisión Sistemática. Nutrición Hospitalaria. https://doi.org/10.3305/nh.2015.32.4.9306
 • Franco Quino, C. I. (2016). Efecto regenerador óseo del extracto acuoso liofilizado de hojas de “aloe vera” (sábila) sobre la osteotomía mandibular inducida en cobayo. Repositorio de Tesis – UNMSM.
 • Reygaert WC. An Update on the Health Benefits of Green Tea. 2017:9-12. doi:10.3390/beverages3010006