Hunajan päivittäisen nauttimisen yhdeksän seurausta

Jos alat syödä hunajaa päivittäin, nukut paremmin, parannat muistiasi ja saat kirkkaamman ihon, monien muiden hyötyjen lisäksi. Hyödynnä kaikki ominaisuudet, jotka hunajalla on terveydellesi.
Hunajan päivittäisen nauttimisen yhdeksän seurausta

Viimeisin päivitys: 19 helmikuuta, 2019

Hunajalla on paljon mahtavia ominaisuuksia ja siitä saa lukuisia hyötyjä. Jos et usko tätä, lisää vain hunajaa normaaliin ruokavalioosi niin näet, kuinka sen päivittäinen syöminen parantaa useita eri puolia terveydessäsi – niin yksinkertaista se on. Tässä artikkelissa esittelemme hunajan päivittäisen nauttimisen yhdeksän loistavaa seurausta!

Hunajan päivittäisen nauttimisen mahtavat seuraukset

1. Ihosi on kirkkaampi

Hunajan nauttimisella on positiivisia vaikutuksia ihon kuntoon.

 

Hunaja toimii kuin antioksidantti. Jos syöt sitä säännöllisesti, elimistö puhdistuu myrkyistä.

Hunajalla on myös antibakteerisia ominaisuuksia, jotka auttavat parantamaan ihoa.

2. Hoikistut

Hunaja auttaa pudottamaan painoa. Vaikka normaalisti sokeria pitäisikin välttää, hunajan kohdalla näin ei ole sitä itse asiassa suositellaan.

Ero on siinä, että hunajan sisältämä sokeri ei ole samanlaista kuin karkeissa ja roskaruoassa. Sen sijaan hunaja auttaa nopeuttamaan aineenvaihduntaa, mikä puolestaan polttaa energiaa enemmän.

3. Normalisoit kolesterolitasosi

Hunaja auttaa säätelemään kolesterolitasoja.

Hunaja auttaa säätelemään kolesterolitasoja. Tämä johtuu siitä, että se on aine, joka ei sisällä kolesterolia. Sen vitamiinit ja mikroravinteet auttavat vähentämään verenkiertoon kerääntyvän kolesterolin määrää.

Hunajan päivittäinen nauttiminen auttaa siis taistelemaan korkeaa kolesterolia vastaan.

4. Sydämesi on terveempi

Tuoreen tutkimuksen mukaan hunajassa olevat antioksidantit auttavat estämään valtimoiden ahtautumista.

Riippuen alueesta, jossa valtimot ovat alkaneet ahtautua, se voi johtaa sydämen vajaatoimintaan, muistin huononemiseen ja päänsärkyihin. Tämän ehkäisemiseksi voit nauttia lasillisen vettä ruokalusikallisella hunajaa joka päivä.

5. Parannat muistiasi

Hunaja auttaa taistelemaan stressiä vastaan, toimii antioksidanttina elimistössä ja parantaa jopa muistia.

Lisäksi on hyvä tietää, että hunaja sisältää myös kalsiumia. Tämä imeytyy aivoihin ja edistää niiden toimintaa.

6. Hunaja auttaa nukkumaan paremmin

Hunaja auttaa nukkumaan paremmin.

Hunajan ansiosta saat paremmat yöunet, sillä se auttaa nostamaan veren insuliinitasoja.

Veri vapauttaa serotoniinia, jonka elimistö muuttaa melatoniiniksi. Tämä hormoni vastaa unen saamisesta, mistä syystä se voi auttaa nukkumaan sikeästi.

7. Vatsaongelmasi vähenevät

Hunaja voi poistaa vatsaongelmia, sillä se on loistava antiseptinen aine.

Suosittelemme nauttimaan ruokalusikallisen hunajaa tyhjään vatsaan. Tämä yksinkertainen tapa auttaa ehkäisemään sairauksia, jotka olisivat voineet olla peräisin ruoansulatuskanavasta. Lisäksi autat myös tappamaan bakteereja ja parantamaan mahdollisia haavaumia limakalvoissa.

8. Hunaja vähentää hermostuneisuutta

Hunaja on tuote, joka auttaa rauhoittamaan hermoja ja vähentämään väsymystä.

Hunajan glukoosin ansiosta, ja siitä syystä että neuronit tarvitsevat sitä, pystyt rentoutumaan paremmin. Se on myös hyödyllinen kouristusten ehkäisemiseen ja psyykkisten häiriöiden hoitoon.

Pidä mielessä, että kaikki stressin ilmenemistavat – olivat ne sitten tunneperäisiä, psyykkisiä tai fysiologisia – tarkoittavat myös metabolista stressiä elimistölle. Tällainen stressi on yhdistetty yhteen lisämunuaisten toimintoon, joka on adrenaliinin ja kortisolin tuottaminen. Tämä stimuloi lihasproteiinin hajoamista aminohapoiksi, jolla valmistetaan uusia sokereita.

Tämä koko prosessi tapahtuu silloin, kun aivot tulkitsevat polttoaineen olevan loppumassa. Luonnollinen hunaja tuottaa glykogeenia maksassa, joka on se energiavarasto, johon aivot turvautuvat toimiakseen. Joten nauttimalla hunajaa säännöllisesti elimistölläsi on riittävät glykogeenivarastot. Hunajan säännöllinen syöminen on siis tärkeää.

9. Täydellinen luonnollinen laksatiivi

Hunaja on luonnollinen laksatiivi.

 

Hunaja on hellävarainen, mutta tehokas luonnollinen laksatiivi. Se sisältää suuren määrän frukto-oligosakkarideja, jotka toimivat kasviperäisen kuidun tavoin päästessään paksusuoleen, näin hunaja toimii laksatiivisesti.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Hunajan 6 parantavaa ominaisuutta
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Hunajan 6 parantavaa ominaisuutta

Moni on varmasti kuullut hunajan monista terveysvaikutuksista. Tällä kertaa kerromme siis hunajan kuudesta parantavasta ominaisuudesta.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.



Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.