Puhdistava smoothie vähentämään vatsarasvaa ja turvotusta

Näiden ainesten vitamiinit ja muut ominaisuudet tekevät tästä mehusta täydellisen täydennyksen puhdistautumiselle milloin tahansa tunnetkin olosi turvonneeksi. Älä unohda tukea sitä runsaalla vedenjuonnilla.
Puhdistava smoothie vähentämään vatsarasvaa ja turvotusta
Carlos Fabián Avila

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Carlos Fabián Avila.

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Puhdistava smoothie on erinomainen valinta terveyden hyväksi. Yksi olennaisista osista rasvasta eroon pääsemisessä ja litteämmän vatsan saamisessa on ylläpitää terve suoliston toiminta. Suoli on vastuussa kuona-aineiden poistamisesta, elektrolyyttien tasapainottamisesta ja suuren osan kehon tarvitsemien ravintoaineiden imeyttämisestä.

Se on yksi ulostuselimistä, ja joskus sillä on vaikeuksia itsensä puhdistamisessa myrkkyjen ylikuormituksen vuoksi. Nämä myrkyt tulevat teollisista ruoista, saastuneista ympäristöistä ja kemiallisten tuotteiden hiukkasista, joiden kanssa tyypillisesti elämme päivittäin.

Suurin ongelma on, että kertynyt jäte johtaa muutoksiin kehon tulehdusprosesseissa, jotka melkein aina johtavat vakaviin sairauksiin.

Onneksi on olemassa luonnollisia tapoja, jotka auttavat kehon puhdistuksessa niin, että se saadaan toimimaan täydellisesti. Tämä sattumalta aiheuttaa myös painon putoamisen.

Alla aiomme antaa sinulle reseptin luonnolliseen smoothieen, jolla on sellaisia ravitsemuksellisia ominaisuuksia jotka auttavat näissä puhdistumisprosesseissa, ilman liiallisia kaloreita. Raikas ja puhdistava smoothie sopii myös välipalaksi.

Luonnollinen suolistoa puhdistava smoothie taistelemaan rasvaa ja vatsan tulehdusta vastaan

Tämä luonnollinen puhdistava smoothie on tehty yhdistämällä useita aineksia, joilla on ruoansulatukseen ja painon laskuun vaikuttavia ominaisuuksia, jotka stabiloivat suoliston liikkeitä ja helpottavat jätteen vapauttamista.

Detox- eli myrkkyjenpoistoprosessi kestää kaksi viikkoa, jona aikana sinun tulisi välttää käyttämästä maitotuotteita, eläinrasvoja, sokereita ja einesruokia.

Ymmärtääksesi paremmin saamasi hyödyt, aiomme käydä läpi kaikki tämän smoothien ainesosien ominaisuudet yksityiskohtaisesti.

Ananaksen hyödyt

Ananaspaloja

Ananas on trooppinen hedelmä, joka tunnetaan sen suuresta vesipitoisuudesta, ruuansulatusentsyymeistä ja antioksidanttisista ominaisuuksista. 

Se on hyvä A, B ja C-vitamiinien lähde, sekä mineraalien kuten magnesium ja sinkki. Lähes 85 % sen koostumuksesta on vettä, mikä selittää miksi sillä on niin alhainen kalorimäärä, ja miksi se on niin tehokas diureetti.

Ananaksen korkean bromeliinipitoisuuden ansiosta se säätelee tulehdusta, taistelee ummetusta vastaan, ja kasvattaa punasolujen tuotantoa.

Ananas auttaa parantamaan ruoansulatusta, se taistelee parasiitteja vastaan ja on yksi parhaista vaihtoehdoista taisteluun rasvaa ja selluliittia vastaan.

Kurkun hyödyt

Kurkkua pidetään yhtenä täydellisimpänä sekä terveellisempänä saatavilla olevista kasviksista. Se on hyvä lähde ravintokuidulle, antioksidanteille ja se on hyvä emäksinen tuote.

Kurkku sisältää 97 % vettä, mutta siinä on myös A, B, C, ja E-vitamiineja, sekä mineraaleja kuten kalsiumia, magnesiumia ja fosforia.

Se on hyvä poistamaan kehon ylimääräistä nestettä, ja se taistelee korkeita tulehdustasoja vastaan. Kurkku auttaa kontrolloimaan virtsahappoa, verenpainetta ja hidasta ruoansulatusjärjestelmää.

Omenan hyödyt

vihreät omenat

Omenat ovat hedelmiä, jotka sisältävät paljon pektiiniä, eräänlaista ravintokuitua joka säätelee suoliston liikkeitä ja auttaa kontrolloimaan kolesterolia. Omenat ovat hyviä taistelemaan tulehduksia vastaan, ne parantavat ruoansulatusta ja kontrolloivat liiallista happoa vatsassa ja veressä.

Yhden omenan syönti päivässä on liitetty ylipainon alhaisempaan riskiin, kuten myös alentuneisiin reuma- ja sydänsairausten riskeihin .

Aloe veran hyödyt

Aloe vera sisältää mahtavaa geeliä joka antaa 19:ää 22 aminohaposta joita keho tarvitsee.

Se on mainio ihon pelastaja, joka auttaa pääsemään eroon myrkyistä ja ehkäisee aknea, raskausarpia ja selluliittia ilmaantumasta.

Sillä on mieto laksatiivinen vaikutus, joka vähentää vatsan seudun tulehdusta. Se myös säätelee suoliston toimintaa ja auttaa poistamaan jätteitä. Näiden ominaisuuksien ansiosta aloe vera parantaa aineenvaihduntaa ja auttaa polttamaan rasvaa helpommin.

Appelsiinien hyödyt

Appelsiinejä

Appelsiini on viimeinen ainesosa joka lisätään tähän juomaan. Se erottautuu korkean C-vitamiinipitoisuutensa takia, ja se sisältää myös A, B ja E-vitamiineja. 

Appelsiini on luonnollinen puhdistaja, minkä takia se on täydellinen puhdistamaan suolta, maksaa ja munuaisia.

Siinä on paljon antioksidantteja ja se auttaa lopettamaan solutason vahingot mikä estää ennenaikaista ikääntymistä.

Kuinka valmistaa tämä luonnollinen puhdistava smoothie

Puhdistava smoothie

Resepti tälle smoothielle on hyvin helppo valmistaa, eikä se vaadi mitään kalliita ainesosia, tai mitään mitä on vaikea löytää.

Tarvitset seuraavat ainekset:

 • 1 tuore ananasviipale
 • puolikas kurkku
 • 1 vihreä omena
 • 2 rkl aloe vera -geeliä
 • 1 appelsiinin mehu
 • 100 ml vettä

Ohjeet:

 • Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen. Anna sekoittua hetken aikaa.
 • Kun olet saanut tasaisen juoman, nauti se niin pian kuin mahdollista.
 • Nauti ennen aamiaista joka päivä kahden viikon ajan.

Täyden detoxin eli puhdistumisen saavuttamiseksi, suosittelemme juomaan vähintään 6-8 lasia vettä päivittäin tämän smoothien nauttimisen aikana.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Coelho RC, Hermsdorff HH, Bressan J. Anti-inflammatory properties of orange juice: possible favorable molecular and metabolic effects. Plant Foods Hum Nutr. 2013 Mar;68(1):1-10.
 • Chakraborty AJ, Mitra S, Tallei TE, Tareq AM, Nainu F, Cicia D, Dhama K, Emran TB, Simal-Gandara J, Capasso R. Bromelain a Potential Bioactive Compound: A Comprehensive Overview from a Pharmacological Perspective. Life (Basel). 2021 Apr 6;11(4):317.
 • Franke AA, Cooney RV, Henning SM, Custer LJ. Bioavailability and antioxidant effects of orange juice components in humans. J Agric Food Chem. 2005 Jun 29;53(13):5170-8.
 • Mukherjee PK, Nema NK, Maity N, Sarkar BK. Phytochemical and therapeutic potential of cucumber. Fitoterapia. 2013 Jan;84:227-36.
 • Pavan R, Jain S, Shraddha, Kumar A. Properties and therapeutic application of bromelain: a review. Biotechnol Res Int. 2012;2012:976203.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.