Porkkanahoito raskausarpiin

Betakaroteeni ja A-vitamiini auttavat kehoa uusimaan kudoksia ja muut porkkanahoidon sisältämät ainesosat tukevat myös uudistumisprosessia.

Tämä yksinkertainen porkkanasta valmistettu hoito häivyttää raskausarpia. Arpia ilmenee yleisimmin vatsan, reisien ja rintojen alueella nopean painonnousun ja ihon venymisen johdosta.

Raskausarvet eivät ole terveydelle haitallisia, mutta ne voivat olla esteettisesti epämiellyttäviä ja monet kokevat raskausarpien vaikuttavan negatiivisesti itseluottamukseen – etenkin mitä tulee vähissä vaatteissa, kuten bikineissä oleskeluun. Raskausarpia syntyy sananmukaisesti raskauden aikana, kun vatsa ja rinnat kasvavat, tai nopean painonnousun yhteydessä.

Porkkanaa sisältävä luonnollinen hoito voi auttaa häivyttämään näkyviä raskausarpia ja uudistamaan sekä siloittamaan ihoa. Ero entiseen on positiivinen ja samalla itsevarmuus kohenee. Käyttämällä ihoa kosteuttavia ja ravitsevia aineksia pidät ihon pehmeänä ja sileänä.

Kokeile tätä kotihoitoa raskausarpien hoitoon:

Porkkanahoito raskausarville: anna luonnon pitää huolta ihostasi

Raskausarpia

Kun puhutaan porkkanoista ja niiden hyödyistä ihonhoidossa, aivan ensimmäiseksi tulee ehkä mieleen se, että porkkanoita nauttimalla voi parantaa rusketusta.

Suositeltua lukemista: 6 luonnollista hoitoa raskausarpiin

Porkkanoiden hyödyt iholle ovat moninaiset ja tulet varmasti yllättymään niiden tehosta:

 • Raskausarpia syntyy kun ihon venyvät kuidut repeävät. Arpikudos voi olla aluksi punaista tai violettia, mutta hälvenee ajan myötä vaaleaksi.
 • Porkkanat ovat terveellinen lisäys ruokavalioon: porkkanat puhdistavat verenkiertoa, tehostavat punasolujen tuotantoa (porkkanan sisältämän raudan ansiosta), ehkäisevät ennenaikaista vanhenemista, auttavat puhdistamaan maksaa…
 • Mitä tulee raskausarpiin, porkkanat tarjoavat runsaasti hoitavia ja uudistavia ravintoaineita iholle, jotka uudistavat kudoksia ja häivyttävät raskausarpia ja muita kauneushaittoja.
 • Porkkanat sisältävät betakaroteenia ja A-vitamiinia. Porkkanat sisältävät kaikista kasviksista persiljan jälkeen eniten ravintoaineita, ja ne sopivat loistavaksi ihon hoitoon ja tulehduksen hillitsemiseen.

Näin valmistat porkkanahoidon raskausarville

Hoida raskausarpia porkkanan avulla

Tämä hoito sisältää kuutta luonnollista ainesta, jotka häivyttävät näkyviä raskausarpia ja uudistavat ihoa.

Porkkana

Hoitoon tarvitaan kaksi porkkanaa. Valmistettu voide riittää viikon ajalle, ja sitä voi käyttää päivittäin. Säilytä voide jääkaapissa.

Aloe vera

Aloe on lääkinnällinen kasvi, joka tunnetaan sen parantavista ominaisuuksista ja ravintosisällöstä, joka auttaa uudistamaan ja hoitamaan vahingoittunutta ihoa. Aloeta käytetään yleisesti esimerkiksi ihotulehdusten rauhoittamiseen ja aknen hoitoon.

 • Aloe ehkäisee raskausarpien näkyvyyttä pehmittämällä ihoa ja samalla aloe varmistaa, ettei uusia arpia pääse syntymään vatsan ja reisien alueella.
 • Aloesta saa kosteuttavia ainesosia ja ravintoaineita, jotka uudistavat kudoksia. Etenkin aloen sisältämä magnesiumlaktaatti on iholle ja lihaksille hyödyllistä, sillä se ehkäisee kollageenin hajoamista ja tehostaa verenkiertoa – punoittavaa arpikudosta syntyy vähemmän.

Suositeltua lukemista: 4 tapaa pudottaa painoa aloe veran avulla

Avokado

Hoida raskausarpia avokadon avulla

Avokado sisältää A-, C-, E-, ja B1-vitamiineja sekä antioksidantteja, jotka tekevät avokadosta loistavan lisäyksen ihonhoitoon. Avokado auttaa uudistamaan ihokudoksia ja syväkosteuttaa kuivaa ihoa.

Yhdistämällä avokadoa porkkanaan saat loistavan ja tehokkaan hoidon arpikudoksen häivyttämiseen.

Eteeriset öljyt

Ruusunmarja: ruusunmarjaöljy on luonnollinen tapa hoitaa raskausarpia ja muuta arpikudosta. Etsi käsiisi 100 % ruusunmarjaöljyä luontaistuotekaupoista ja suosi kylmäpuristettua öljyä, sillä näin varmistut siitä, että öljy pitää sisällään kaikki alkuperäiset hoitavat yhdisteet.

Manteliöljy: manteliöljy ravitsee ja korjaa ihoa, ja palauttaa ihon kiinteyden. Yhdessä muiden hoidon ainesten kanssa tulet huomaamaan eron entiseen nopeasti.

Peltokorte

Kortekasveilla on kasvikunnan suurin piisisältö, ja se sopii juurikin tästä syystä arpikudoksen hoitoon. Pii stimuloi kollageenin tuotantoa ja uudistaa kudoksia tehokkaasti. Arpikudos hälvenee huomattavasti.

Näin valmistat hoidon

Hoida raskausarpia aloen avulla

 • 2 kypsennettyä porkkanaa
 • 1 rkl aloe veran geeliä
 • 10 tippaa ruusunmarjaöljyä
 • 5 tippaa manteliöljyä
 • 1 rkl avokadoa
 • 2 pussillista peltokorteteetä
 • 5 rkl vettä

Valmistus

 • Aivan aluksi sinun tulee keittää 5 rkl vettä ja valmistaa kortetee. Vettä tarvitaan hyvin vähän, sillä näin uutteesta tulee tehokkaampi. Kun tee on valmista, siirrä se sivuun odottamaan.
 • Kypsennä porkkanat höyryttämällä tai mikrossa. Älä keitä niitä, sillä suurin osa ravintoaineista liukenee veteen. Muussaa porkkanat haarukalla ja lisää tehosekoittimeen. Leikkaa avokado kahtia ja kaavi ruokalusikallinen hedelmälihaa tehosekoittimeen, lisää aloe vera. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi.
 • Kaavi tehosekoittimen sisältö kulhoon ja lisää perään kortetee sekä eteeriset öljyt.
 • Sekoita hyvin ja säilö kannellisessa lasiastiassa.

Levitä hoitoa raskausarpien alueelle joka ilta: käsivarsiin, reisiin, vatsalle tai rinnoille. Anna hoidon vaikuttaa 20 minuuttia ja huuhtele ihoalueet lämpimällä vedellä. Tuloksia tulisi näkyä muutaman viikon kuluttua hoidon aloittamisesta.