3 kiinteyttävää kotitekoista kasvonaamiota

Kaunis, kiinteä ja hyvinhoidettu iho ei tule kaikille itsestään, vaan vaatii tietynlaisen elämäntyylin, geeniperimän ja hyvän ruokavalion. Iho vanhenee vääjäämättä, eikä kelloa voi kääntää takaisin päin, mutta ihon kuntoa ja ulkonäköä voi aina parantaa ja ilmejuonteita siloittaa. Kotitekoisilla kasvonaamioilla voi vähentää ihon löysyyttä, siloittaa ihon pintaa ja korjata ihovaurioita, sekä saada ihosta kimmoisan ja kuulaan näköisen. Kokeile näitä kasvonaamioita kasvojen ihon kiinteytykseen.

Mistä ihon löystyminen johtuu?

iho

 • Ikääntyminen on tietysti ihon löystymisen suurin vaikuttaja. Iho menettää ajan myötä kiinteyttä, kimmoisuutta ja joustavuutta. Ilmejuonteet ja rypyt kuuluvat ikääntymiseen, eikä niitä tule säikähtää. Älä unohda, että voit kuitenkin ravita ihoa niin sisältä kuin ulkoa ja parantaa sen ulkonäköä huomattavasti. Eri ikäiset hoitavat ihoaan eri tavalla, esimerkiksi teini-iässä iho voi rasvoittua ja finnejä ja mustapäitä esiintyy, vanhemmiten iho taas saattaa kuivua ja kärsiä auringon aiheuttamista vaurioista. On tärkeä tietää, miten hoitaa ihoa kunkin ikäjakson aikana, sillä näin hidastetaan ihon löystymistä.
 • Proteiinin ja ravintoaineiden puute huonon ruokavalion takia johtaa ihon löystymiseen. Pidä siis huolta, että saat paljon proteiinia ja ravinnerikasta ruokaa. Kasvikset, hedelmät, marjat, pähinät, kala ja kana ovat hyväksi niin ihon kuin koko kehon terveydelle.
 • Elastaanin ja tomaatti

  Kasvojen iho eroaa paljon muun kehon ihosta, sillä se on ohuempaa, herkempää ja ei pysty yhtä hyvin suojautumaan elinympäristön haittavaikutuksilta. Erityisesti silmien alueen iho on herkkää ja ohutta, ja siihen rypyt usein ensimmäiseksi ilmaantuvat.

  Suojataksesi kasvojen ihoa tulee sinun noudattaa terveellisiä elämäntapoja, hyvää ja monipuolista ruokavaliota ja säännöllistä liikuntaa. Ihoa voi hoitaa myös ulkoisesti ja ravitsemalla sitä vaikkapa tällä tomaattia ja sitruuna sisältävällä naamiolla. Tomaatissa ja sitruunassa on runsaasti ikääntymistä hidastavia omena-hunaja

  Meloni kiinteyttää ihoa ja estää sen löystymistä. Kun lisäät melonin sekaan omenaa ja kauraa, saat täydellisen yhdistelmän kosteuttavia aineita ja kiinteyttävän vaikutuksen. Melonit sisältävät paljon vettä, joten ne ovat hyväksi iholle. Voit käyttää mitä tahansa melonia: vesimeloni, verkkomeloni, hunajameloni… Käytä sitä, mikä on sinun lähikaupassasi saatavilla.

  Mitä tarvitaan?

  • Kolme siivua melonia (mitä tahansa laatua)
  • Puolikas omena
  • Kaksi ruokalusikallista kaurahiutaleita
  • Ruokalusikallinen juoksevaa hunajaa

  Ohjeet

  Tämän naamion valmistus on helppoa. Aloita leikkaamalla kolme siivua melonista ja kuori omena. Poista siemenkota. Paloittele ja laita tehosekoittimeen, soseuta, kunnes molemmat ainekset ovat muussaantuneet tasaisiksi.

  Heitä sekaan kaura ja hunaja, ne tekevät naamiosta ihanan paksun ja ravitsevan. Soseuta tasaiseksi. Puhdista kasvot huolellisesti ennen naamion levittämistä, pese pois meikki ja lika. Levitä naamio kasvoille puhtain sormin ja anna sen imeytyä 20 minuuttia. Rentoudu. Kun aika on loppu, huuhtele naamio pois viileällä vedellä. Viileä vesi sulkee ihohuokoset ja estää epäpuhtauksien syntymistä.

  Voit tehdä tämän naamion kolme kertaa viikossa ja suosittelemme sitä käytettäväksi etenkin aamuisin, sillä se kosteuttaa ja rentouttaa ihoa unen jäljiltä.