Logo image
Logo image

3 kiinteyttävää kotitekoista kasvonaamiota

4 minuuttia
Jokainen meistä haaveilee kauniista ja terveestä ihosta. Tämä ei välttämättä vaadi kalliita hoitoja vaan voit saavuttaa samat tulokset kotona tehdyillä kasvonaamioilla.
3 kiinteyttävää kotitekoista kasvonaamiota
Kirjoittanut Valeria Sabater
Viimeisin päivitys: 22 joulukuuta, 2022

Kaunis, kiinteä ja hyvinhoidettu iho ei tule kaikille itsestään, vaan vaatii tietynlaisen elämäntyylin, geeniperimän ja hyvän ruokavalion. Iho vanhenee vääjäämättä, eikä kelloa voi kääntää takaisin päin, mutta ihon kuntoa ja ulkonäköä voi aina parantaa ja ilmejuonteita siloittaa. Kotitekoisilla kasvonaamioilla voi vähentää ihon löysyyttä, siloittaa ihon pintaa ja korjata ihovaurioita, sekä saada ihosta kimmoisan ja kuulaan näköisen. Kokeile näitä kotitekoisia kasvonaamioita kasvojen ihon kiinteytykseen.

Mistä ihon löystyminen johtuu?

Some figure

 

 • Ikääntyminen on tietysti ihon löystymisen suurin vaikuttaja. Iho menettää ajan myötä kiinteyttä, kimmoisuutta ja joustavuutta. Ilmejuonteet ja rypyt kuuluvat ikääntymiseen, eikä niitä tule säikähtää. Älä unohda, että voit kuitenkin ravita ihoa niin sisältä kuin ulkoa ja parantaa sen ulkonäköä huomattavasti. Eri ikäiset hoitavat ihoaan eri tavalla, esimerkiksi teini-iässä iho voi rasvoittua ja finnejä ja mustapäitä esiintyy, vanhemmiten iho taas saattaa kuivua ja kärsiä auringon aiheuttamista vaurioista. On tärkeä tietää, miten hoitaa ihoa kunkin ikäjakson aikana, sillä näin hidastetaan ihon löystymistä.
 • Proteiinin ja ravintoaineiden puute huonon ruokavalion takia johtaa ihon löystymiseen. Pidä siis huolta, että saat paljon proteiinia ja ravinnerikasta ruokaa. Kasvikset, hedelmät, marjat, pähinät, kala ja kana ovat hyväksi niin ihon kuin koko kehon terveydelle.
 • Elastaanin ja kollageenin puute. Kumpikin näistä ylläpitää ihon kiinteyttä. Ajan myötä kumpikin vähenee, mutta erilaisilla hoidoilla voit ylläpitää ihon kimmoisuutta.
 • Vähäinen liikunta ja laiska elämäntyyli. Liikkumattomuus tekee hallaa iholle, sillä se estää hapen ja ravinneaineiden pääsyn ihon syviin kerroksiin. Liiku ainakin puoli tuntia päivittäin, pelkkä kävelylenkki tai pyöräily kauppaan tekee hyvää.
 • Aurinko on yksi suurimmista ihon kuntoon vaikuttavista asioista. Liiallinen aurinko vanhettaa ihoa, haihduttaa ihon luonnollista kosteutta ja vähentää kollageenia. Käytä aina aurinkosuojaa, etenkin kasvojen, kaulan ja käsien iholla – näillä alueilla ihon vanheneminen näkyy ensimmäisenä. Välttele solariumia ja liiallista auringonpalvontaa. Rantalomalla muista aina suojata iho sekä aurinkovoiteella että vaatteilla ja hatuilla.
 • Psyykkiset syyt vaikuttavat myös ihon kuntoon ja voivat vaikuttaa joko positiivisesti tai negatiivisesti ihon ulkonäköön. Stressi ja ahdistus ehkäisee iholle hyödyllisten ravinneaineiden imeytymistä. Yritä siis elää mahdollisimman stressitöntä elämää, järjestä aikaa rentoutumiselle ja elämästä nauttimiselle. Meditoi, liiku, joogaa, kudo tai lue – tee juuri niitä asioita, jotka rentouttavat sinua.

Kotitekoiset kasvonaamiot löystymisen estämiseksi

1. Porkkana ja appelsiini

Some figure

 

Tämä on helppo ja tehokas naamio kasvoille. Porkkana ja appelsiini toimivat tehokkaasti ihon löystymistä vastaan, sillä niissä on runsaasti antioksidantteja, beetakaroteenia, vitamiineja, mineraaleja ja ihoa kosteuttavia ominaisuuksia. Yhdistämällä porkkanan ja appelsiinin voimat kasvonaamiossa saat upeita tuloksia. Käytä naamiota kolme kertaa viikossa aamuisin.

Mitä tarvitaan?

 • Yksi porkkana
 • Appelsiinimehua
 • Ruokalusikallinen juoksevaa hunajaa

Ohjeet

Aloita pesemällä porkkana, kuori se ja leikkaa pieniksi paloiksi. Laita palat tehosekoittimeen appelsiinimehun kanssa (purista se tuoreesta appelsiinista). Sekoita, kunnes porkkana on muussaantunut kokonaan ja lisää sekaan ruokalusikallinen hunajaa. Sekoita uudelleen, kunnes kaikki ainekset ovat yhdistyneet tasaiseksi seokseksi.

Kaavi seos pieneen kulhoon ja käytä vanulappua levittääksesi se kasvojen iholle. Painele seos erityisesti niihin kohtiin, joiden koet löystyneen: kaulalle, leualle ja poskille. Anna naamion vaikuttaa 20 minuuttia ja huuhtele kylmällä vedellä. Viimeistele kasvovedellä.

2. Tomaatti ja sitruuna

Some figure

 

Kasvojen iho eroaa paljon muun kehon ihosta, sillä se on ohuempaa, herkempää ja ei pysty yhtä hyvin suojautumaan elinympäristön haittavaikutuksilta. Erityisesti silmien alueen iho on herkkää ja ohutta, ja siihen rypyt usein ensimmäiseksi ilmaantuvat.

Suojataksesi kasvojen ihoa tulee sinun noudattaa terveellisiä elämäntapoja, hyvää ja monipuolista ruokavaliota ja säännöllistä liikuntaa. Ihoa voi hoitaa myös ulkoisesti ja ravitsemalla sitä vaikkapa tällä tomaattia ja sitruuna sisältävällä naamiolla. Tomaatissa ja sitruunassa on runsaasti ikääntymistä hidastavia antioksidantteja ja vitamiineja, jotka raikastavat kasvojen ihon, saavat sen näyttämään nuorekkaammalta ja rentouttavat. Kokeile itse!

Mitä tarvitaan?

 • 2 tomaattia
 • Ruokalusikallinen tuoretta sitruunamehua
 • 2 ruokalusikallista sokeria

Ohjeet

Aloita kuorimalla tomaatit – käytä vain tuoreita tomaatteja. Laita tomaatit tehosekoittimeen sitruunamehun kanssa ja soseuta, kunnes ne ovat muussaantuneet. Lisää sokeri ja sekoita tasaiseksi.

Naamio on nyt valmis. Levitä se kasvoille vanulapulla tai puhtailla sormilla ja anna sen imeytyä 15 minuuttia. Tunnet välittömästi tomaatin raikastavan ja heleyttävän vaikutuksen, kun sen ainesosat pääsevät iholle. Älä anna naamion olla kasvoillasi 20 minuuttia kauemmin, sillä sitruunan mehu voi ärsyttää ihoa. Huuhtele naamio pois viileällä vedellä.

Voit käyttää naamiota kaksi kertaa viikossa iltaisin. Jos olet herkkähipiäinen, kokeile jotain muuta naamiota, sillä tomaatin ja sitruunan hapot voivat kirvellä. Älä käytä rikkoutuneelle iholle.

3. Omena ja meloni

Some figure

 

Meloni kiinteyttää ihoa ja estää sen löystymistä. Kun lisäät melonin sekaan omenaa ja kauraa, saat täydellisen yhdistelmän kosteuttavia aineita ja kiinteyttävän vaikutuksen. Melonit sisältävät paljon vettä, joten ne ovat hyväksi iholle. Voit käyttää mitä tahansa melonia: vesimeloni, verkkomeloni, hunajameloni… Käytä sitä, mikä on sinun lähikaupassasi saatavilla.

Mitä tarvitaan?

 • Kolme siivua melonia (mitä tahansa laatua)
 • Puolikas omena
 • Kaksi ruokalusikallista kaurahiutaleita
 • Ruokalusikallinen juoksevaa hunajaa

Ohjeet

Tämän naamion valmistus on helppoa. Aloita leikkaamalla kolme siivua melonista ja kuori omena. Poista siemenkota. Paloittele ja laita tehosekoittimeen, soseuta, kunnes molemmat ainekset ovat muussaantuneet tasaisiksi.

Heitä sekaan kaura ja hunaja, ne tekevät naamiosta ihanan paksun ja ravitsevan. Soseuta tasaiseksi. Puhdista kasvot huolellisesti ennen naamion levittämistä, pese pois meikki ja lika. Levitä naamio kasvoille puhtain sormin ja anna sen imeytyä 20 minuuttia. Rentoudu. Kun aika on loppu, huuhtele naamio pois viileällä vedellä. Viileä vesi sulkee ihohuokoset ja estää epäpuhtauksien syntymistä.

Voit tehdä tämän naamion kolme kertaa viikossa ja suosittelemme sitä käytettäväksi etenkin aamuisin, sillä se kosteuttaa ja rentouttaa ihoa unen jäljiltä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Johnson, M. H. (2005). Subcortical face processing. Nature Reviews Neuroscience. https://doi.org/10.1038/nrn1766
 • Assous, M. T. M., Abdel-Hady, M. M., & Medany, G. M. (2014). Evaluation of red pigment extracted from purple carrots and its utilization as antioxidant and natural food colorants. Annals of Agricultural Sciences. https://doi.org/10.1016/j.aoas.2014.06.001
 • Wang, H., Cao, G., & Prior, R. L. (1996). Total antioxidant capacity of fruits. Journal of Agricultural and Food Chemistry. https://doi.org/10.1021/jf950579y

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.