Sokerointi kotioloissa

Sokeri on luonnontuote, joka ei aiheuta allergisia reaktioita tai ärsytä ihoa. Lisäksi sokerikuorinta tekee ihosta ihanan pehmeän.

 

Nykyisin on olemassa monia erilaisia vahausmetodeja ja karvanpoistomenetelmiä, joilla pääsee eroon niin säärien, kainaloiden, kasvojen kuin intiimialueenkin karvoituksesta. Monet meistä ovat tottuneet höyläämään tai vahaamaan karvat pois ainakin jaloista, kainaloista ja bikinirajalta. Karvojen poistoon on monia eri tuotteita ja apuvälineitä voiteista vahaan ja höylistä laseriin, mutta ikävä kyllä monet näistä menetelmistä ärsyttävät ihoa ja saavat sen punoittamaan. Sokerointi on yksi uusimmista tulokkaista karvojenpoistomarkkinoilla, ja tässä artikkelissa annammekin sinulle ohjeet kotitekoiseen sokerivahaan, jolla poistat helposti karvat kaikilta ihoalueilta.

Sokeri: luonnollinen keino karvojenpoistoon

Karvojen poistaminen sokeria käyttämällä on yleistynyt monissa kauneushoitoloissa ja siitä on tullut suosittu karvojenpoistomenetelmä etenkin hellävaraisuutensa vuoksi. Sokeria on karvojen poistamisessa käytetty jo satoja vuosia Lähi-idässä ja länsimaihin se on levinnyt viimeisen vuosikymmenen aikana.

sääret

Sokerivaha sisältää pelkästään täysin luonnollisia aineita, eikä yhtään lisäaineita tai haitallisia kemikaaleja. Sokerilla vahaamalla pääsee eroon karvoista suhteellisen kivuttomaksi ja vahaus jättää ihon pehmeäksi. Monet sellaiset ihmiset, jotka eivät siedä kipua ollenkaan ja joille perinteinen kuumavahaus on silkkaa tuskaa, on sokeroinnista löytynyt oiva vaihtoehto karvojenpoistoon, sillä se koetaan lähes kivuttomaksi. Sokerointi on myös verrattain halvempaa kuin muut karvojenpoistomenetelmät.

Näin valmistat sokerivahan kotona

sokeri

Kotivahaukseen tarkoitetun sokerimassan tekeminen on helppoa, eikä se vie kovin paljoa aikaa. Vahalla voit poistaa karvat sääristä ja kainaloista ja siistiä kulmakarvoja ja bikinirajaa. Hellävarainen sokeri sopii kaikille ihoalueille.

Ainekset

  • 400 grammaa sokeria
  • 3 ruokalusikallista sitruunamehua
  • 3 ruokalusikallista vettä

Valmistus

Sokerivahan valmistaminen on samantyylinen prosessi kuin jälkiruokiin tarkoitetun siirapin valmistaminen. Sokerivahaa valmistettaessa on tärkeää varmistaa, ettei vahasta tule liian paksua. Lisää kaikki kolme ainesta kattilaan ja sekoittele hiljakseen alhaisella lämmöllä, kunnes seos alkaa kiehua. Poista lämmöltä ja anna jähmettyä muutaman minuutin ajan.

Tarkista vahan väri ennen sen käyttöä, sillä väri kertoo, onko vaha valmis käytettäväksi. Vahan tulisi olla vaalean hunajan väristä, kultaan taipuvaa, eikä liian tummaa. Jos keität seosta liian kauan, sokeri voi palaa. Kun olet varma siitä, että seos sopii käytettäväksi, anna sen viilentyä rauhassa, mutta tarkkaile sitä jatkuvasti, niin ettei se ehdi jähmettyä liikaa.

Kokeile seoksen toimivuutta pienelle ihoalueelle: tarttuuko se ihokarvoihin? Jos tarttuu, on se valmis käytettäväksi.

Miten vahaa käytetään?

sääret

Ennen vahan levittämistä on tärkeää puhdistaa käsiteltävä ihoalue, niin että vaha tarttuu ihoon. Voit levittää käsiin pienen määrän manteliöljyä tai käyttää hanskoja estääksesi vahan tarrautumisen käsiin. Kun olet valmistellut ihoalueen, ota käsiisi pieni määrä vahaa ja levitä se vasten karvojen kasvusuuntaa, paina paikoilleen ja repäise irti nopealla ranneliikkeellä.

Lopputuloksena on kaunis, sileä ja karvaton iho. Sokerointimenetelmän hallitseminen saattaa ottaa aikansa, joten mitä enemmän harjoittelet, sitä paremmat tulokset saat.

Sokeroinnin hyödyt

Sokeripohjainen karvanpoisto on monella tapaa perinteistä vahaa parempi vaihtoehto:

  • Sokerointimassa levitetään huoneenlämpöisenä, joten ei ole vaaraa siitä, että kuuma massa polttaa ihoa
  • Sokerointi ei aiheuta allergisia reaktioita tai ärsytystä
  • Sokerointi aiheuttaa huomattavasti vähemmän sisäänkasvaneita karvoja kuin höyläys tai vahaus
  • Sokerointi sopii etenkin kuivaihoisille, sillä sokeri kuorii ihon samalla kun poistaa karvat, tehden ihosta pehmeän
  • Sokerimassa ei tarraudu ihoon yhtä itsepäisesti kuin vaha, ja se on helppo poistaa
  • Sokerimassan valmistus itse on helppoa ja halpaa
  • Sokerivahan valmistus ei vaadi kemikaaleja tai muita haitallisia aineksia, jotka voivat aiheuttaa ihoärsytystä