Logo image
Logo image

Kaura ja oluthiiva: naamio iholle ja hiuksille

3 minuuttia
Sen lisäksi, että tällä naamiolla on monta hyötyä kaiken tyyppisille ihoille, se on loistava hoito myös hiuksille.
Kaura ja oluthiiva: naamio iholle ja hiuksille
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez

Viimeisin päivitys: 26 joulukuuta, 2022

Ympäristössä olevat tekijät, kuten sää tai saasteet, yhdistettyinä ihmisen sisäisiin tekijöihin, kuten ikääntymiseen, huonoihin elintapoihin ja kehnoon ravintoon, voivat vaikuttaa merkittävällä tavalla hiusten ja ihon kuntoon. Tässä artikkelissa esittelemämme naamio iholle ja hiuksille kaurasta ja oluthiivasta on loistava apu, kun huomaat tukkasi ja ihosi kunnon heikentyneen. 

Tämän kauraoluthiivanaamion avulla lisäät ihosi ja hiustesi hyvinvointia sekä estät niitä kärsimästä lisää.

Nyt siis kerromme yksinkertaisesta kauranaamiosta, jossa on myös oluthiivaa, ja joka lisää kosteutusta, kiiltoa ja nuorekkuutta hiuksiisi ja kasvoillesi.

Kuinka naamioiden käyttö hyödyttää ihoa ja hiuksia?

Vaikka saatatkin jo käyttää kasvovettä ja kosteuttavia voiteita joka päivä, ihosi tarvitsee myös lisäannoksen ravinteita, sillä se on jatkuvasti alttiina sellaisille tekijöille, jotka vahingoittavat sitä ja saavat aikaan ennenaikaista ikääntymistä.

Naamiot tuovat jo muutamassa minuutissa rentouneemman olon, ja voit levätä kaikessa rauhassa samalla kun annat ihosi imyttää ne ravinteet, joita valitsemasi ainekset tarjoavat.

Lisäksi hyötynä on se, että voit käyttää sellaisia aineksia, joita et normaalisti hyödyntäisi päivittäisessä ihonhoidon rutiinissasi.

On parempi idea valmistaa naamioita kotona kuin käydä kaupassa ostamassa valmiita tuotteita. Näin saat luonnollisemman ja lisäaineettoman naamion, ja voit olla varma, että se on juuri oman ihosi tyypille luotu.

Vaikka jotkut naamiot on tarkoitettu erityisesti tietyn tyyppisille ihoille, nyt esittelemämme vaihtoehto sopii ihan kaiken kaltaisille iholaaduille.

Lue aiheesta lisää: Viisi kananmunanaamiota ihon kaunistamiseen

Luonnollinen naamio iholle ja hiuksille kaurasta ja oluthiivasta

Hyötynä silloin, kun valitset luonnollisia aineksia naamioon, on muun muassa se, että voit välttää niitä aineita, jotka saattavat olla haitaksi terveydelle. Nämä voivat olla parabeeneja, paraffiineja ja muita raakaöljystä saatavia aineksia.

Kauran vaikutukset iholle ja hiuksille

Some figure

Kaura on erinomainen tuote ihmisen sisäisen ja ulkoisen terveyden kannalta, sillä se sisältää kasviliimaa. Nämä yhdisteet ovat liukenevaa kuitua, jolla on pehmittäviä ominaisuuksia. Ne kosteuttavat ja suojaavat ihoa sekä hiuksia, ja ne estävät näitä kuivumasta liikaa.

Tämä on hyvin sopiva aines kaikille niille, joiden iho on herkkä, tai joilla on aknea.

Kaurassa on monia ravinteita, jotka ovat hyväksi iholle ja hiuksille, mukaan lukien B- ja E-vitamiineja sekä mineraaleja, kuten sinkkiä, rautaa, magnesiumia ja kalsiumia.

Jauhetun kauran koostumus kuorii hellävaraisesti ihoasi. Näin voit poistaa ne kuolleet ihosolut, joita kertyy ihon uloimmille kerroksille, ja jotka antavat sille samean tai ikääntyneen ulkonäön.

Oluthiivan hyödyt iholle ja hiuksille

Oluthiiva on hyvä lisätuote terveyden ja kauneuden kannalta, ja se ravitsee sinua sisältä ja ulkoa.

Se sisältää runsaasti B-vitamiineja ja mineraaleja (rautaa, kromia, kaliumia, fosforia, magnesiumia, rikkiä, kalsiumia, sinkkiä ja seleeniä).

 • Tämä tuote on erinomainen apu silloin, kun haluat poistaa epäpuhtauksia iholtasi sekä hoitaa aknea, sillä sen sisältämä rikki tekee siitä tehokkaan puhdistajan.
 • Seleeni toimii myös erinomaisena antioksidanttina, jotta voisit torjua solujen ikääntymistä.

Kun nautit oluthiivaa sisäisesti tai käytät sitä ulkoisesti, saat enemmän kosteutusta ja kiiltoa. Mitä tulee hiuksiin, se estää niiden irtoilua sekä vahvistaa suortuvien juuria, kun käytät oluthiivaa seuraavaksi kuvaamallamme tavalla.

Lue aiheesta lisää: Oluthiiva-dieetti: miksi se kannattaa?

Kaura-oluthiivanaamion valmistus

Some figure

Tämä naamio sopii kaiken tyyppisille ihoille: rasvaiselle, ikääntyneelle, herkälle, aknesta kärsivälle ja sekaiholle.

Koska se sisältää oluthiivaa ja kauraa (jotka ovat tasapainottavia, puhdistavia ja pehmentäviä aineksia), ihon luonnollisen rasvan määrä tulee säädellyksi ilman, että tuloksena olisi liian kuiva tai rasvainen iho.

Lisäksi tämä naamio sopii kaiken tyyppisille hiuksille, sillä se säätelee talin tuotantoa, ja se pitää tukan kosteutettuna, lisäten kiiltoa ja pehmeyttä jo ensimmäisestä käytöstä lähtien.

Tarvittavat ainekset

Valmista tämä naamio iholle ja hiuksille seuraavista aineksista:

 • 2 rkl jauhettua kauraa
 • 1 rkl oluthiivaa
 • Vettä (tarpeen mukaan)
 • Valinnainen aines: lisää kolme pisaraa eteeristä öljyä makusi mukaan (laventeli, appelsiini, minttu, ruusu, kaneli, sitruuna tms.). Voit huomata, kuinka olosi rentoutuu ja naamio saa aikaan hoitavat vaikutuksensa ihollasi ja hiuksissasi.

Miten tämä hoito valmistetaan?

 • Sekoita ensin jauhetut kaurat ja oluthiiva toisiinsa. Sitten lisää vettä pikkuhiljaa, kunnes saat aikaan tasaisen tahnan.
 • Seoksen ei tulisi olla liian kiinteää koostumukseltaan, sillä muuten sen käyttö on vaikeaa. Varmista kuitenkin, että se ei ole liian nestemäistä, jotta voit välttää sen valumisen.

Tee hoito näin

 • On tärkeää laittaa tämä naamion hiuksiin ja iholle hitaasti, sillä rentoutuminen edistää sen imeytymistä.
 • Laita seosta kasvojesi iholle ja kuori hellävaraisesti. Anna vaikuttaa 15 minuutin ajan, ja poista sitten pehmeällä kankaalla.
 • Laita seosta myös hiuksiisi ja päänahkaasi. Anna vaikuttaa 10 minuutin ajan, ja huuhtele sitten pois lämpimällä vedellä.

Tiesitkö jo kauran ja oluthiivan loistavista hyödyistä kauneudenhoidossa? Hoidat tällä luonnollisella naamiolla kätevästi ja tehokkaasti sekä ihoasi että hiuksiasi.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Reynertson, Kurt & Garay, Michelle & Nebus, Judith & Chon, Suhyoun & Kaur, Simarna & Mahmood, Khalid & Kizoulis, Menas & Southall, Michael. (2015). Anti-Inflammatory Activities of Colloidal Oatmeal (Avena sativa) Contribute to the Effectiveness of Oats in Treatment of Itch Associated With Dry, Irritated Skin. Journal of drugs in dermatology : JDD. 14. 43-8.
 • Brewer’s yeast. Health Line. [Online] Avaiable at: https://www.healthline.com/health/brewers-yeast

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.