Logo image
Logo image

3 kotikonstia harmaiden hiusten peittämiseksi

3 minuuttia
Tiesitkö, että saksanpähkinäpuun lehdet ovat tehokas valinta harmaiden hiusten peittämiseksi? Niiden avulla pystyt antamaan tukallesi ruskean sävyn, ja näin saat harmaat peittoon kätevällä ja luonnollisella tavalla.
3 kotikonstia harmaiden hiusten peittämiseksi
Kirjoittanut Katherine Flórez
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Huolimatta siitä, kuinka paljon olet hiuksiasi tarkkaillut, olet kenties jo löytänyt päästäsi yhden tai kaksi harmaata hiusta. Ja kenties ensimmäisellä kerralla olit kovinkin yllättynyt asiasta ja mietit, kuinka nämä ei-toivotut harmaat saisi parhaiten piiloon. Vuosien vieriessä harmaista hiuksista tulee kuitenkin arkipäivää. Tässä artikkelissa esittelemme kolme keinoa harmaiden hiusten peittämiseksi – jatka ihmeessä lukemista!

Harmaantuminen on jokaisen kohdalla normaali asia, ja etenkin ikääntyvillä ja tietyistä häiriöistä kärsivillä harmaat suortuvat ovat tavallisia. Tässä artikkelissa haluamme kertoa asiasta hiukan tarkemmin, joten jatka lukemista jos olet miettinyt mistä tässä “ongelmassa” oikeastaan on kyse!

Mitä hiuksille tapahtuu, kun ne harmaantuvat?

Some figure

Harmaa hius ei ole mitenkään erilainen kuin muut päässä olevat hiukset, vaikka se onkin väriltään valkoinen tai harmaa.

Tämä väri syntyy siitä, että hius menettää alkuperäisen pigmenttinsä, ja muutoksen saa aikaan vähentyminen kehon melaniinin tuotannossa.

Melaniini on siis se tekijä, joka vastaa muun muassa hiusten pigmentistä.

Mitä syitä harmaantumisen taustalla on?

Vaikka harmaantuminen liittyy usein ihmisen iän karttumiseen, ikä ei ole se ainoa tekijä, joka vaikuttaa tukan harmaantumiseen.

On eräitä muitakin asioita, jotka voivat suoraan tai epäsuorasti vaikuttaa hiusten värin muuttumiseen, ja näitä ovat kaikki seuraavat ilmiöt:

Stressi

Usko tai älä, harmaita hiuksia tulee nopeammin silloin, kun elämän tahti on hyvin nopea – ja sitähän se nykyisin monella meistä on.

Liika stressi lisää harmaiden hiusten synnyn todennäköisyyttä siten, että se saa aikaan hormonaalisia muutoksia kehossa. Pidemmällä aikavälillä ihmisen stressaava elämä tulee selkeästi näkymään tukan värissä tällä tavoin.

Eräät sairaudet

Some figure

On olemassa suuri määrä erilaisia sairauksia ja häiriöitä, jotka voivat aiheuttaa harmaiden hiusten syntyä. Anemia ja kilpirauhasen vajaatoiminta ovat kaikkein tavallisimmat tällaisista sairauksista.

Perintötekijät

On hyvin tavallista, että ihminen perii vanhempiensa ja isovanhempiensa ulkonäköä.

Harmaat hiukset eivät tässä ole mikään poikkeus, ja perinnöllliset tekijät näyttävätkin olevan yksi kaikkein olennaisimmista syistä harmaantumiseen. On jopa sanottu, että tämä on se suurin syy hiusten värin muuttumiseen tällä tavoin.

Ruokavalio

Ruokavaliolla on suuri osuus siihen, miksi kehosi on sellainen kuin se on.

Yksi selkeä esimerkki tästä on juuri harmaiden hiusten ilmestyminen. Jos et saa niitä ravinteita, joita tarvitset, on todennäköisempää, että harmaata tukkaa alkaa tulla näkyviin yllättäen.

Vaihtoehtoja värjäämiselle harmaiden hiusten peittämiseksi

Vaikka onkin lukemattomia kampaamoratkaisuja harmaiden hiusten peittämiseksi, on parempi valinta käyttää luonnollisia tuotteita, jotka voit myös valmistaa ihan kotikonstein.

Tällä tavalla pystyt pitämään hellempää ja turvallisempaa huolta hiuksistasi.

1. Saksanpähkinäpuun lehdet

Some figure

Nämä lehdet voidaan tunnistaa niiden voimakkaasta väristä, ja juuri värinsä vuoksi ne ovatkin loistava vaihtoehto harmaiden hiusten pettämiseksi.

Tarvittavat ainekset

 • 4 ruokalusikalllista saksanpähkinäpuun lehtiä
 • 4 kupillista vettä (1 litra)

Näin tämä hoito valmistetaan ja tehdään

 • Laita saksanpähkinäpuun lehdet veteen suuressa kattilassa.
 • Anna nesteen kiehua 15 minuutin ajan.
 • Anna sen sitten viilentyä huoneenlämpöiseksi.
 • Kun neste on viilentynyt, siivilöi se ja laita sitten hiuksiisi.

2. Henna

Tätä väriä saadaan murskaamalla Lawsonia Inermis  -pensaan lehtiä.

Joissakin Aasian maissa, kuten Intiassa, hennaa käytetään luonnollisena värinä paljon. Voit käyttää hennan loistavat ominaisuudet hyödyksesi muun muassa harmaiden hiusten peittämiseksi.

Tarvittavat ainekset

 • Hennaa (määrä riippuu tässä siitä, kuinka paljon harmaantuneita hiuksia on).
 • Vettä (sopiva annos suhteessa hennan määrään).

Tavallinen mitta on kupillinen vettä (200 ml) jokaista viittä ruokalusikallista hennaa kohden. Seuraa kuitenkin pakkauksen ohjeita.

Näin valmistat ja teet tämän hoidon

 • Sekoita aineksia kulhossa, kunnes saat aikaan tasaisen seoksen.
 • Laita sitä sitten hiuksiisi niin, että peität huolellisesti jokaisen suortuvan etenkin niillä alueilla, joilla on harmaata.
 • Jätä seos vaikuttamaan, kunnes saat hiuksistasi halutun väriset.

3. Murattiuute

Nämä lehdet tarjoavat erinomaisen uutteen, joka pystyy peittämään harmaita hiuksia tehokkaasti.

Voit valmistaa muratista oman tumman hiusvärisi, joka on ihanteellinen ratkaisu harmaiden saamiseksi piiloon luonnollisin keinoin.

Tarvittavat ainekset

 • 3 kourallista muratin lehtiä
 • 4 kupillista vettä (1 litra)

Näin tämä hoito tehdään

 • Sekoita ainekset ja kuumenna seosta sitten alhaisella lämmöllä, kunnes muratin lehdet pehmenevät.
 • Anna seoksen viilentyä ja siivilöi sitten neste talteen.
 • Laita nestettä kaikkialle tukkaasi.
 • Jotta saisit aikaan parhaat tulokset harmaiden peittämistä ajatellen, laita tätä nestettä tukkaasi kolme kertaa viikossa.

Oletko huomannut ensimmäiset harmaat, mutta haluaisit niistä eroon? Jos haluat muuttaa hiustesi väriä luonnollisin keinoin, kokeile ihmeessä näitä kolmea reseptiä – vaihda kaupan värit luontaistuotteisiin!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.