Logo image
Logo image

Miksi ja miten iho tulee kuoria

3 minuuttia
Miksi ja miten iho tulee kuoria
Viimeisin päivitys: 04 marraskuuta, 2018

Ihon kuorinta on tärkeää, sillä se poistaa kuollutta ihosolukkoa ja likaa, sekä estää liiallisen talin kertymisen ihohuokosiin. Iho tulee kuoria, jotta tali ja lika eivät pääse synnyttämään epäpuhtauksia, kuten finnejä ja mustapäitä.

Iho uudistaa solut luonnollisesti omin keinoin noin kerran kuussa. Ajan myötä uudistumisprosessi hidastuu ja kuollut ihosolukko pysyy ihon pinnalla estäen uuden ja tuoreen solukon muodostumisen. Tässä artikkelissa tutustumme parhaisiin luonnollisiin tapoihin hoitaa ihoa ja kerromme miten kuollut iho tulee kuoria pois ja tehdä tilaa kirkkaalle, kuulaalle iholle.

Iho tulee kuoria vähintään kerran viikossa. Jos ihosi rasvoittuu kovasti, voi sitä kuoria useamminkin, mutta varo ärsyttämästä ihoa. Jos ihosi puolestaan on kuiva ja herkkä, kannattaa kuorinta tehdä pelkästään pehmeällä ja kostealla pyyhkeellä, jos ollenkaan. Seuraa ihosi reaktioita ja suorita kuorinta sen mukaan.

Porkkana

Some figure

Soseuta yksi porkkana ja sekoita se kosteusvoiteen sekaan. Levitä seos kasvoille, käsille ja jalkoihin. Voit tehdä tämän hoidon joko kylvyn tai suihkun yhteydessä, jolloin siitä ei synny sen suurempaa sotkua. Huuhtele seos pois runsaalla vedellä.

Sitruunaa kyynärpäiden kuorintaan

Kyynärpäiden iho on usein ryppyinen ja huonosti hoidetun näköinen nuorillakin ihmisillä. Kyynärpään iho jätetään usein huomiotta, vaikka sen kaunistaminen on helppoa. Leikkaa sitruuna puoliksi ja hiero sitä kyynärpäihisi. Anna sitruunan mehun imeytyä hetken aikaa ja pyyhi se sitten pois vauvaöljyllä. Saat ihanan siloiset kyynärpäät!

Aspiriini

Tämä monille tuttu särkylääke sopii myös ihon kuorintaan. Liuota aspiriinitabletti pieneen määrään vettä, kostuta vanulappu seoksessa ja hiero kevyesti painaen kasvojen iholle. Aspiriini kiinteyttää ihoa.

Sokeri

Sokeri on yksi helpoimmin saatavilla olevista kotikuorinta-aineista. Se myös toimii tehokkaasti. Kaada muutama teelusikallinen sokeria käsivoiteeseen ja hiero se käsiin, käsivarsiin ja jalkoihin. Sokerikiteet kuorivat kuolleen ihon pois.

Hunaja

Some figure

Sekoita ruokalusikallinen hunajaa kahteen jauhettuun manteliin ja lisää seokseen puolikas ruokalusikallinen sitruunan mehua. Käytä naamiona kasvoilla ja kaulalla kerran viikossa. Sitruunan hapot kuorivat ihoa kemiallisesti, joten seosta ei tarvitse hieroa ihoon. Huuhtele lämpimällä vedellä. Älä käytä rikkoutuneelle tai herkälle iholle, sillä sitruuna voi kirvellä.

Papaija

Herkullinen papaija sopii myös ihon kuorintaan. Tarvitset viipaleen papaijaa, jonka soseutat ja levität kasvoille. Papaijan sisältämä entsyymi imee pois öljyn kasvoilta ja poistaa kuolleet ihosolut.

Viinirypäleöljyä selluliitin poistamiseen

Sekoita kaksi ruokalusikallista viinirypäleöljyä seitsemään grammaan maissijauhoa, lisää 4 tippaa sitruunan mehua ja sekoita, kunnes saat tasaisen tahnan. Hiero suurin pyöröliikkein niihin kohtiin, joissa selluliittia esiintyy, esimerkiksi lantion seudulle ja reisiin. Kuorit ihoa ja kiihdytät verenkiertoa, kumpikin näistä vähentää selluliittia.

Kaura

Sekoita kolme ruokalusikallista jauhettuja kaurahiutaleita 1/4 ruokalusikallista maitoa. Liota seoksessa muutamaa vanulappua, purista neste takaisin kulhoon (vanulaput tekevät seoksesta paksumman) ja levitä kasvoille naamion tavoin.

Savi

Sekoita vihreää, punaista tai valkoista savea tilkkaan mineraalivettä, niin että saat tasaisen seoksen. Levitä kaikkialle kehoon kylvyn tai suihkun aikana, rentoudu 10 minuutin ajan ja huuhtele pois lämpimällä vedellä.

Oliiviöljy

Some figure

Tarvitset kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä ja ruokalusikallisen suolaa. Sekoita ainekset keskenään ja levitä iholle. Suola kuorii ihoa ja oliiviöljy puolestaan pehmentää ja kosteuttaa. Ihosta tulee sileä, kuulas ja kaunis.

Hunaja, sitruuna ja sokeri

Sekoita näitä kolmea ainesta saman verran keskenään, kunnes saat tasaisen tahnan. Levitä kaikkialle kehoon pyörivin liikkein. Hunaja kosteuttaa ja korjaa, sitruuna poistaa ylimääräistä rasvaa ja bakteereja, ja sokeri kuorii.

Kahvi

Kahvi sopii muuhunkin kuin pelkkään juomiseen. Sekoita tilkka kylmää kahvia kosteusvoiteeseen ja levitä koko kehon alueelle hellästi hieroen, huuhtele pois lämpimällä vedellä.

Ruokasooda

Tämä on yksi helpoimmista keinoista saada iho kuulaaksi ja heleäksi. Sekoita pieni määrä ruokasoodaa veteen niin, että saat tasaisen tahnan. Levitä kaikkialle kehoon hieroen samalla ja huuhtele pois.

Rasvainen iho tulee kuoria banaanilla

Some figure

Tämä resepti sopii erityisesti rasvaiselle iholle! Muussaa kypsä banaani, sekoita joukkoon kolme ruokalusikallista sokeria ja 1/4 ruokalusikallinen vaniljauutetta. Levitä kaikkialle kehoon ja hiero. On tärkeä muistaa hiero pyörivin liikkein alhaalta ylöspäin. Huuhtele seos pois lämpimällä vedellä.

Kookos ja ruskea sokeri

Tämä on yksi parhaimmista tavoista helliä niin kehoa kuin mieltä, sillä kookos ja sokeri yhdessä tuoksuvat huumaavilta. Tämä resepti rentouttaa ja suosittelemme, että suoritat tämän hoidon ajan kanssa sellaisena päivänä, kun kaipaat hemmottelua. Sekoita desilitra kookosöljyä desilitraan sokeria ja hiero kaikkialle kehoon pyörivin liikkein. Huuhtele pois lämpimällä vedellä. Kookos jättää iholle ihanan pehmeän tunteen ja tuoksun.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • YANG Jin-e,HUANG Feng-hong,HUANG Qing-de,DENG Qian-chun. 2011. Application of linseed oil in cosmetics. http://en.cnki.com.cn/Article_en/CJFDTotal-CHEM201105017.htm
  • Bruno Burlando. 2013. Honey in dermatology and skin care: a review. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/jocd.12058
  • Maryline Criquet; Romain Roure; Liliane Dayan; Virginie Nollent; Christiane Bertin. Safety and efficacy of personal care products containing colloidal oatmeal. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3508548/
  • M.Mohanapriya; Lalitha Ramaswamy; R. Rajendran. HEALTH AND MEDICINAL PROPERTIES OF LEMON (CITRUS LIMONUM). http://interscience.org.uk/v3-i1/8%20ijahm.pdf

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.