10 ihoa kosteuttavaa ruokaa

kesäkuu 9, 2015

Sanonta ’olet mitä syöt’ pitää pitkälti paikkansa. Ruokavalio vaikuttaa terveyteemme niin sisältä kuin ulkoa, sillä se mitä kehoomme laitamme, voi joko huolehtia meistä tai vahingoittaa meitä, ja se myös vaikuttaa kehon lämpöön ja ruuansulatukseen joko positiivisesti tai negatiivisesti. Tässä artikkelissa tutustumme kymmeneen eri ruokaan, jotka kosteuttavat ihoa.

Veden juominen ja säännöllinen nesteytys on elintärkeää kehon toiminnalle. Nestetasapainon ylläpito vähentää alttiutta sairastua erilaisiin tauteihin, antaa keholle energiaa ja polttaa rasvaa nopeasti.

Liiallista suolan käyttöä ruokailussa tulisi välttää, sillä suolasta saatava natrium sitoo nestettä ja haittaa myrkkyjen ja muiden haitallisten aineiden poistumista.

Nesteytyksestä puhuttaessa emme tarkoita pelkästään nestemäisessä muodossa saatavaa vettä. Kiinteästäkin ruuasta saa usein vettä, etenkin hedelmistä ja kasviksista. Myös tuorepuristetut mehut, tee, keitot ja pataruuat sisältävät paljon vettä.

Jotkin ruuat koostuvat lähes sataprosenttisesti vedestä ja siksi ne ovatkin täydellisiä ihon kosteuttajia. Etenkin kesäkuumalla kannattaa keskittyä syömään hedelmiä ja vihanneksia, joissa on paljon vettä. Lue lisää parhaimmista ihon luonnollisista kosteuttajista.

Kurkku

kurkkumehu

Yksi kokonainen kurkku sisältää 65 % vettä ja siinä on vain 17 kaloria. Kurkussa on myös paljon ravinneaineita, kuten potassiumia, C-vitamiinia ja kuitua. Kurkun syöminen tekee hyvää ruuansulatukselle ja suosittelemme sitä syötäväksi tuoreena ja raikkaana, jotta sen terveydelle hyödylliset ainesosat pääsevät tekemään taikojaan kehossa.

Papaija

papaija1

Papaija on herkullinen trooppinen hedelmä, joka helpottaa ruuansulatuksen toimintaa. Papaija vapauttaa paljon energiaa ihon korjausprosessiin ja tekee ihosta kuulaan ja kirkkaan. Tämä hedelmä sisältää myös paljon A-vitamiinia, joka ylläpitää hyvää terveyttä ja sisäelinten tehokasta toimintaa.

Vesimeloni

vesimeloni

Vesimelonissa on paljon C-vitamiinia, joka auttaa kauniin ja hyvin hoidetun ihon ylläpidossa. C-vitamiini on myös tärkeä osa kehon puolustusjärjestelmän ylläpitoa. Vesimeloni sisältää 92 % vettä ja sen syöminen vähentää riskiä sairastua verisuonitauteihin ja moniin erityyppisiin syöpiin, kuten eturauhassyöpään, munasarjasyöpään, kohdunkaulansyöpään, kurkun ja suun syöpiin, keuhkosyöpään ja haimasyöpään.

Kokeile syödä vesimelonia tyhjään vatsaan stimuloidaksesi ruuansulatusta. Napsi vesimelonisiivuja välipaloiksi sinällään, jolloin sen vaikutus on vahvimmillaan.

 

Tomaatti

tomaattimehu

Tomaatissa on paljon lykopeenia, joka on vahva antioksidantti. Se taistelee tulehduksia, ikääntymistä ja aknea vastaan pitäen ihon kimmoisana ja kauniina.

Yksi kokonainen tomaatti sisältää 94 % vettä ja vain 20 kaloria. Tomaatista saat potassiumia, fosforia sekä A- ja C-vitamiinia.

Omena

omenat

Omenassa on 86 % vettä. Omena päivässä antaa keholle hyvän määrän kuitua ja paljon hyödyllisiä antioksidantteja. Omenan syöminen ehkäisee syöpäsolujen kasvua ja vähentää riskiä sairastua Alzheimerin tautiin ja sydäntauteihin.

Vihreät kasvikset

salaatti

Pinaatissa ja salaatissa on 95 % vettä sekä runsaasti iholle hyvää tekevää A- ja C-vitamiinia. Vihreät kasvikset ovat täynnä mineraaleja, antioksidantteja ja muita ravintoaineita, jotka auttavat kehoa puhdistumaan, poistamaan kuona-aineita ja uudistamaan ihoa. Syö vihreitä kasviksia ehkäistäksesi syöpää, parantaaksesi muistia ja pitääksesi näkökyvyn kirkkaana.

Kiivi

kiivi

Kiivissä on 83 % vettä. Yhden kiivin syöminen antaa sinulle kaksi kertaa sen verran C-vitamiinia, mitä päivässä tarvitset. Kiivi sisältää kuitua, joka auttaa pitämään verensokerin tasaisena ja kontrolloi verenpainetta. Kiivi myös vähentää riskiä veritulpan kehittymiseen ja laskee veren lipidiarvoja.

Greippi

greippi

Greipillä on samoja ominaisuuksia kuin tomaatilla, sillä se sisältää paljon lykopeeniä ja antioksidantteja, jotka pitävät ihon kirkkaana ja helpottavat akneoireita. Kirpeä greippi sopii hyvin aamupalajuomaksi tai smoothien sekaan puristettuna.

Kookosvesi

kookosvesi

 

Kookosvesi on todella kosteuttavaa. Sitä saadaan vielä vihreiden, nuorten kookosten sisältä. Kookosveden sanotaan hidastavan ikääntymisen merkkejä. Kookosvesi on hyväksi suolistolle ja iholle, sillä se tukee ja rakentaa ihon kalvoja, tehden ihosta pehmeän ja sileän.

Appelsiinimehu

appelsiinimehu

Appelsiineissa on 88 % vettä, paljon potassiumia, C-vitamiinia, kalsiumia ja foolihappoa. Kaikki nämä ovat erittäin tehokkaita ihon solukkoa korjaavia ja ylläpitäviä aineksia. Appelsiinin voi nauttia helposti tuorepuristettuna mehuna aamuisin tai lohkoina välipalalla.

Muistathan, että on tärkeää syödä terveellisesti pysyäksesi hyvässä kunnossa niin ulkoisesti kuin sisäisesti. Terveellisesti syöminen ei aina tarkoita pelkkää salaatin ja porkkanan puputtamista, vaan pystyt nauttimaan ruuasta aivan samalla tavalla kuin aiemminkin. Sokeriset herkut on helppo korvata tummalla suklaalla, kuivatuilla hedelmillä ja pähkinöillä.

 

UUTISIA VERKOSSA