10 ihoa kosteuttavaa ruokaa

Sanonta ’olet mitä syöt’ pitää pitkälti paikkansa. Ruokavalio vaikuttaa terveyteemme niin sisältä kuin ulkoa, sillä se mitä kehoomme laitamme, voi joko huolehtia meistä tai vahingoittaa meitä, ja se myös vaikuttaa kehon lämpöön ja ruuansulatukseen joko positiivisesti tai negatiivisesti. Tässä artikkelissa tutustumme kymmeneen eri ruokaan, jotka kosteuttavat ihoa.

Veden juominen ja säännöllinen nesteytys on elintärkeää kehon toiminnalle. Nestetasapainon ylläpito vähentää alttiutta sairastua erilaisiin tauteihin, antaa keholle energiaa ja polttaa rasvaa nopeasti.

Liiallista suolan käyttöä ruokailussa tulisi välttää, sillä suolasta saatava natrium sitoo nestettä ja haittaa myrkkyjen ja muiden haitallisten aineiden poistumista.

Nesteytyksestä puhuttaessa emme tarkoita pelkästään nestemäisessä muodossa saatavaa vettä. Kiinteästäkin ruuasta saa usein vettä, etenkin hedelmistä ja kasviksista. Myös tuorepuristetut mehut, tee, keitot ja pataruuat sisältävät paljon vettä.

Jotkin ruuat koostuvat lähes sataprosenttisesti vedestä ja siksi ne ovatkin täydellisiä ihon kosteuttajia. Etenkin kesäkuumalla kannattaa keskittyä syömään hedelmiä ja vihanneksia, joissa on paljon vettä. Lue lisää parhaimmista ihon luonnollisista kosteuttajista.

Kurkku

vesimeloni

Vesimelonissa on paljon C-vitamiinia, joka auttaa kauniin ja hyvin hoidetun ihon ylläpidossa. C-vitamiini on myös tärkeä osa kehon puolustusjärjestelmän ylläpitoa. Vesimeloni sisältää 92 % vettä ja sen syöminen vähentää riskiä sairastua verisuonitauteihin ja moniin erityyppisiin syöpiin, kuten eturauhassyöpään, munasarjasyöpään, kohdunkaulansyöpään, kurkun ja suun syöpiin, keuhkosyöpään ja haimasyöpään.

Kokeile syödä vesimelonia tyhjään vatsaan stimuloidaksesi ruuansulatusta. Napsi vesimelonisiivuja välipaloiksi sinällään, jolloin sen vaikutus on vahvimmillaan.

 

Tomaatti

kiivi

Kiivissä on 83 % vettä. Yhden kiivin syöminen antaa sinulle kaksi kertaa sen verran C-vitamiinia, mitä päivässä tarvitset. Kiivi sisältää kuitua, joka auttaa pitämään verensokerin tasaisena ja kontrolloi verenpainetta. Kiivi myös vähentää riskiä veritulpan kehittymiseen ja laskee veren lipidiarvoja.

Greippi

appelsiinimehu

Appelsiineissa on 88 % vettä, paljon potassiumia, C-vitamiinia, kalsiumia ja foolihappoa. Kaikki nämä ovat erittäin tehokkaita ihon solukkoa korjaavia ja ylläpitäviä aineksia. Appelsiinin voi nauttia helposti tuorepuristettuna mehuna aamuisin tai lohkoina välipalalla.

Muistathan, että on tärkeää syödä terveellisesti pysyäksesi hyvässä kunnossa niin ulkoisesti kuin sisäisesti. Terveellisesti syöminen ei aina tarkoita pelkkää salaatin ja porkkanan puputtamista, vaan pystyt nauttimaan ruuasta aivan samalla tavalla kuin aiemminkin. Sokeriset herkut on helppo korvata tummalla suklaalla, kuivatuilla hedelmillä ja pähkinöillä.