Ruokia, jotka ehkäisevät alzheimeria

Emme vielä nykyäänkään tiedä, mikä aiheuttaa alzheimerin. Tutkimukset osoittavat, että se liittyy seniileihin plakkeihin ja vähentyvään määrään erästä kemiallista substanssia joka mahdollistaa hermosolujen välisen viestinnän. Miten tätä aivojen heikkenemistä voidaan estää? Käyttäytymistottumuksesi, mielenterveytesi edistäminen ja oikeanlainen ruokavalio auttavat sinua taistelussa sitä vastaan. 

On olemassa tiettyjä ruokia, jotka vähentävät verisuonisairauksien riskiä. Toisin sanoen, niiden luonnolliset komponentit voivat estää pelättyjen amyloidiplakkien esiintymistä. Nämä ruuat estävät myös alzheimeria luonnollisella tavalla. On totta, että tämä ei kuitenkaan takaa alzheimeriin sairastumista.

Ohjeemme sisältävät yksinkertaisesti hyviä ravitsemuksellisia tapoja, terveellisen ja oikeanlaisen ruokavalion, sekä joitakin kognitiivisia ja käyttäytymiseen liittyviä toimintoja joilla harjoitat aivojasi, uteliaisuuttasi ja tiedonhaluasi niin paljon kuin mahdollista.

Ruuat, jotka ehkäisevät alzheimeria

1. Sitrushedelmät

viini

Miksi?

Viinillä on tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia, jotka suojelevat aivokudoksen tulehdukselta, ehkäisten tai vähintään vähentäen mahdollisuutta dementian tai aivoperäisten sairauksien kuten alzheimerin kehittymiseen. Suosittelemme, että juot vain yhden lasin alkoholitonta viiniä päivässä.

4. D-vitamiini

hedelmät-21

Miksi?

On tärkeää terveytesi kannalta, että ruokavaliosi sisältää sopivan määrän B-vitamiinia. On välttämätöntä saada sitä riittävästi, jotta voit pitää huolta luustostasi, hiuksistasi ja hampaistasi. Se on myös hyvä keino ehkäistä PMS-oireita.

Käyttämällä B-vitamiinia voit vähentää veren homokysteiinin tasoa, joka on vahingollinen elementti aivoillesi ja aiheuttaa niiden heikkenemistä ja hermosolusi menettävät toimintakykyään.

Löydät näitä vitamiineja kaikista ruuista, joiden kuvan näet yläpuolella: saksanpähkinät, kokojyväviljat, banaanit, parsakaali, ananas, paprikat, omenat, kananmunat, soija… Älä epäröi liittää niitä ruokavalioosi.