Ruokia, jotka ehkäisevät alzheimeria

· huhtikuu 30, 2015

Emme vielä nykyäänkään tiedä, mikä aiheuttaa alzheimerin. Tutkimukset osoittavat, että se liittyy seniileihin plakkeihin ja vähentyvään määrään erästä kemiallista substanssia joka mahdollistaa hermosolujen välisen viestinnän. Miten tätä aivojen heikkenemistä voidaan estää? Käyttäytymistottumuksesi, mielenterveytesi edistäminen ja oikeanlainen ruokavalio auttavat sinua taistelussa sitä vastaan. 

On olemassa tiettyjä ruokia, jotka vähentävät verisuonisairauksien riskiä. Toisin sanoen, niiden luonnolliset komponentit voivat estää pelättyjen amyloidiplakkien esiintymistä. Nämä ruuat estävät myös alzheimeria luonnollisella tavalla. On totta, että tämä ei kuitenkaan takaa alzheimeriin sairastumista.

Ohjeemme sisältävät yksinkertaisesti hyviä ravitsemuksellisia tapoja, terveellisen ja oikeanlaisen ruokavalion, sekä joitakin kognitiivisia ja käyttäytymiseen liittyviä toimintoja joilla harjoitat aivojasi, uteliaisuuttasi ja tiedonhaluasi niin paljon kuin mahdollista.

Ruuat, jotka ehkäisevät alzheimeria

1. Sitrushedelmät

Sitruuna

Miksi?

Emme voi puhua ruoista, jotka suojelevat alzheimeria vastaan mainitsematta sitrushedelmiä, kuten sitruunoita ja appelsiineja, sekä mansikoita, mangoja ja mustikoita, joissa on uskomaton määrä C-vitamiinia ja valtavat antioksidanttiset ominaisuudet. Nämä yhdistelmät ehkäisevät haitallisten aineiden kerääntymistä aivoihisi. Ne ovat hyviä puhdistajia ja suojelijoita.

2. Curry

curry

Miksi?

Jos et vielä käytä currya ruoanlaitossa, aloita nyt! Käytä erityisesti keltaista currya. Se on herkullinen mauste, jossa on suuri määrä kurkumaa. Sillä on erittäin mielenkiintoisia lääketieteellisiä ominaisuuksia, jotka ehkäisevät alzheimeria, koska se estää tulehduksia ja vähentää plakin lisääntymistä. Plakit pystyvät kevyesti sekoittumaan vereen, ja tästä syystä ne kykenevät nostamaan aivojen heikentymisen riskiä.

3. Viini

viini

Miksi?

Viinillä on tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia, jotka suojelevat aivokudoksen tulehdukselta, ehkäisten tai vähintään vähentäen mahdollisuutta dementian tai aivoperäisten sairauksien kuten alzheimerin kehittymiseen. Suosittelemme, että juot vain yhden lasin alkoholitonta viiniä päivässä.

4. D-vitamiini

d-vitamiini-2

Miksi?

Tämä on erinomainen vitamiini, jota voit saada auringonvalosta ja muutamista ruoista. Se auttaa immuunijärjestelmääsi eliminoimaan beeta-amyloidi-proteiineja, jotka aiheuttavat aivojen vaurioitumisen käynnistämisen, mikä puolestaan aiheuttaa alzheimerin.

Voit löytää D-vitamiinia apteekeista tai luontaistuotekaupoista, samoin kuin rasvaisesta kalasta, soijasta, kananmunista ja jopa viljoista, joihin on lisätty D-vitamiinia.

5. Kahvi

Kahvi1

Miksi?

Viimeaikaiset tutkimukset, jotka on julkaistu Alzheimer’s Disease -nimisessä lehdessä, tuovat esiin, että kofeiini tarjoaa selkeää suojaa alzheimerin taudin esiintymistä vastaan.

Tämä on sellainen ominaisuus, jota ei ole koskaan havaittu muiden juomien kohdalla. Kahvi estää niiden proteiinien kerääntymistä, jotka vahingoittavat neuroneja aivoissa, jopa hidastaen taudin etenemistä henkilöillä, jotka jo kärsivät ensimmäisistä oireista.

6. B-vitamiini

hedelmät-21

Miksi?

On tärkeää terveytesi kannalta, että ruokavaliosi sisältää sopivan määrän B-vitamiinia. On välttämätöntä saada sitä riittävästi, jotta voit pitää huolta luustostasi, hiuksistasi ja hampaistasi. Se on myös hyvä keino ehkäistä PMS-oireita.

Käyttämällä B-vitamiinia voit vähentää veren homokysteiinin tasoa, joka on vahingollinen elementti aivoillesi ja aiheuttaa niiden heikkenemistä ja hermosolusi menettävät toimintakykyään.

Löydät näitä vitamiineja kaikista ruuista, joiden kuvan näet yläpuolella: saksanpähkinät, kokojyväviljat, banaanit, parsakaali, ananas, paprikat, omenat, kananmunat, soija… Älä epäröi liittää niitä ruokavalioosi.