3 ruuansulatusta edistävää teetä ja uutetta

3 ruuansulatusta edistävää teetä ja uutetta

Viimeisin päivitys: 03 joulukuuta, 2018

Runsaan rasva- ja proteiinipitoisen aterian jälkeen ei ole mitään parempaa kuin yrttitee auttamaan vatsaa sulattamaan ruuan. Sinulla on useita vaihtoehtoja, joista valita. Tämä artikkeli kertoo siitä kuinka sinun on helppo saavuttaa parempi vatsan toiminta uutteiden avulla,  jotka auttavat vatsan painavaan oloon aterioiden jälkeen.

Inkivääritee

Inkivääri on hyvin tunnettu hyödyistään ruuansulatuksessa. Aktiivisia pääainesosia (gingerol, shogaol ja muut) voidaan kuitenkin käyttää useilla erilaisilla tavoilla luonnonlääketieteen alueella. Nämä samat ainesosat vaikuttavat vatsaan aikaansaaden seuraavia vaikutuksia:

  • Haiman ja sappirakon eritteiden stimulointi, joka edistää ruuansulatusta.
  • Auttaa vähentämään “painavaa” tunnetta vatsassa.
  • Ehkäisee ruuansulatushäiriöitä estäen vatsan turvotusta ja kaasuja.
  • Auttaa ehkäisemään pahoinvointia ja oksentelua.

Tämän vuoksi inkivääriteen nauttiminen syömisen jälkeen on täydellinen teko hyvän ruuansulatuksen takaamiseksi.

Tässä on resepti herkullisen inkivääri-kamomilla-sitruunauutteen valmistamiseksi: Keitä litrassa vettä puolikas, viipaleiksi leikattu sitruuna. Poista levyltä muutaman minuutin jälkeen ja lisää kuoritut inkiväärinpalat (niin paljon kuin haluat) ja muutama pussia kamomillateetä. Anna liota pari minuuttia, siivilöi ja makeuta makusi mukaan hunajalla tai stevialla.

Kamomilla: toinen tehokas ruuansulatusta edistävä uute

kamomilla ja vatsan toiminta

Kamomilla on toinen yrtti, joka tunnetaan laajasti sen lääkkeellisistä ominaisuuksista. Kamomillan avulla on helppo saavuttaa parempi vatsan toiminta. Sen lisäksi, että sillä on rauhoittava vaikutus, kamomillatee lounaan tai päivällisen jälkeen auttaa sinua tuntemaan itsesi kevyemmäksi. Kamomillan aktiiviset ainesosat ehkäisevät mahalaukun ja suoliston tulehduksia ja estävät ilmavaivoja samoin kuin painon tunnetta vatsassa.

On hyvä vaihtoehto yhdistää kamomillaa ja minttua, mikä on erinomainen yhdistelmä ruuansulatusta edistäviä yrttejä: keitä hieman vettä ja heti kun vesi alkaa kiehua, poista liedeltä ja laita kourallinen kamomillaa ja minttua kuppiin. Sekoita vesi kupissa ja anna liota viisi minuuttia. Siivilöi ja makeuta makusi mukaan.

Boldo ja sen ominaisuudet

Boldouutteessa on erittäin ainutlaatuinen maku ja se on myös yksi suosituimmista teelajeista, joita käytetään helpottamaan ruuansulatusta. Tämä juoma stimuloi maksan ja sappirakon eritteiden toimintaa helpottaen rasvaisten ruokien sulatusta. Vahvistaaksesi tätä vaikutusta, yhdistä boldouutteeseen minttua, kamomillaa tai rakuunaa.

Tässä on resepti herkullisen boldouutteen valmistamiseen: keitä hieman vettä. Poista levyltä kun se alkaa kiehua ja lisää muutamia boldon lehtiä. Jos haluat mieluummin käyttää minttua, lisää muutamia mintun lehtiä yhdessä rakuunan tai kamomillan kanssa. Anna liota muutamia minuutteja, siivilöi tämän jälkeen ja makeuta (maun mukaan) ja tarjoile.

Nyt sinulla on muutamia vaihtoehtoja rauhaisaan pöytäkeskusteluun. Nämä ruuansulatusta edistävät uutteet saavat sinut tuntemaan itsesi paljon kevyemmäksi raskaan aterian jälkeen. Parempi vatsan toiminta on helppo saavuttaa näiden yksinkertaisten vinkkien avulla. Nauti kupillinen heti!

 

 

 

 


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Srivastava, J. K., Shankar, E., & Gupta, S. (2010). Chamomile: A herbal medicine of the past with a bright future (review). Molecular Medicine Reports. https://doi.org/10.3892/mmr.2010.377
  • McKay, D. L., & Blumberg, J. B. (2006). A review of the bioactivity and potential health benefits of chamomile tea (Matricaria recutita L.). Phytotherapy Research. https://doi.org/10.1002/ptr.1900
  • Grzanna, R., Lindmark, L., & Frondoza, C. G. (2005). Ginger—An Herbal Medicinal Product with Broad Anti-Inflammatory Actions. Journal of Medicinal Food. https://doi.org/10.1089/jmf.2005.8.125

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.