Kamomillan 6 lääkinnällistä ominaisuutta

12 toukokuun, 2019
Haluaisitko lievittää lukuisia terveysongelmia turvautumatta kemikaaleihin? Lue kamomillan lääkinnällisistä ominaisuuksista!

Kamomilla on yksi arvokkaimmista yrteistä ihmisille ympäri maailmaa. Siinä on runsaasti lääkinnällisiä ominaisuuksia, jotka voivat hyödyttää terveyttä kaikissa tilanteissa. Se nimittäin edistää hyvinvointia nopeasti ja turvallisesti.

Itse asiassa sitä on käytetty muinaisajoista asti lukuisiin terapeuttisiin tarkoituksiin.

Voit juoda kamomillaa teenä, syödä sen lehtiä, käyttää sitä suuvetenä tai jopa levittää sitä suoraan iholle.

Lue lisää tästä artikkelista!

Kamomillan 6 hämmästyttävää lääkinnällistä ominaisuutta

1. Ruoansulatusvaivat

kamomilla vatsavaivoihin

Suurin osa ihmisistä turvautuu kamomillaan kärsiessään ruoansulatusvaivoista, sillä se lievittää yleensä monen tyyppisiä ruoansulatusjärjestelmän häiriöitä.

  • Tämä yrtti on hyödyllinen vatsakivussa, sekä tuo helpotusta lähes välittömästi mahakatarrin aiheuttamaan kipuun, pahoinvointiin ja oksenteluun.
  • Sen vaikutus ruoansulatusjärjestelmän limakalvoilla johtuu siitä, että se rentouttaa suoliston lihaksia ja vähentää tulehdusta ruoansulatusjärjestelmän kudoksissa.
  • Näin tekemällä se poistaa ilmavaivoja sekä samalla suolahapon liiallista määrää ja näin mahdollisuutta saada närästystä aterioiden yhteydessä.

2. Alentaa huonoa kolesterolia

Kamomilla on erittäin hyödyllinen kolesterolitasojen alentamisessa silloin, kun ne ovat normaalia korkeammat. Tämä johtuu sen kyvystä poistaa rasvaa verestä.

Onkin suositeltavaa, että kaikki ihmiset joilla on korkea kolesteroli, joisivat vähintään yhden kupillisen kamomillateetä päivässä. Lisäksi heidän tulisi noudattaa vähärasvaista ruokavaliota.

Näin toimimalla pystyt säätelemään rasvahappoja. Pitkällä tähtäimellä liiallisella rasvalla on nimittäin vaarallisia seurauksia terveydelle ja hyvinvoinnille.

3. Hyvästit unettomuudelle ja ahdistukselle

kamomillaöljy

Jos olet erittäin hermostunut ihminen tai kärsit jatkuvista ahdistuskohtauksista, ota kamomilla osaksi päivittäisiä rutiinejasi loistavaksi luontaishoidoksi.

Juomalla sitä teenä voit vähitellen lievittää stressiin, ahdistukseen tai masennukseen liittyviä oireita.

Voit alkaa käyttää tätä lääkekasvia saadaksesi helpotusta hermostuneisuuteen ja unettomuuteen.

Se auttaa sinua nukkumaan paremmin, ja pysyt rentona koko päivän.

4. Taistelee kuukautiskipuja vastaan

Jos kärsit kuukautiskivuista joka kuukausi, voit hyödyntää kamomillaa saadaksesi helpotusta kahteen asiaan. Sen lisäksi että se on yrtti, jolla on tulehdusta lievittäviä ominaisuuksia kohdussa, sillä on myös estrogeenisia vaikutuksia. Tämä auttaa säätelemään naishormoneja ja näin kuukautiskiertoa.

Mitä enemmän kamomillaa käytät, sitä suuremman helpotuksen saat kuukautiskipuihisi. Tämä tekee kuukautisista helpommat ja varmistaa sen, että kipu vähenee huomattavasti.

5. Palauta ihon pehmeys

kamomilla jalkojen alla

Kuivattuna yrttinä kamomilla on erinomainen keino uudistaa ihoa ja tehdä siitä pehmeä ja tasainen.

Lisäämällä kamomillaa mihin tahansa vartalovoiteeseen saat samat vaikutukset ja autat poistamaan ihon epäpuhtauksia.

Se on myös loistava keino kuoria iho, sillä se on ihanteellinen iholle kerääntyneiden kuolleiden ihosolujen poistamisessa.

6. Auttaa näköongelmissa

Lopuksi, kamomilla on yrtti, jolla on on myös kutinaa lievittäviä lääkinnällisiä ominaisuuksia. Se lievittää mm. ärtyneitä ja punoittavia silmiä, joita esiintyy tavallisesti silmätulehduksen ja allergioiden kaltaisten sairauksien yhteydessä.

Sen raikastava ja pitkäkestoinen vaikutus parantaa silmien terveyttä.

  • Tätä ominaisuutta hyödyntääksesi sinun tarvitsee vain laittaa kamomillaa suoraan silmäluomiesi päälle.

Älä epäröi hyödyntää tämän uskomattoman yrtin terapeuttisia vaikutuksia kaikilla mainituilla tavoilla taistelussa monia terveysongelmia vastaan.

  • Srivastava, J. K., Shankar, E., & Gupta, S. (2010). Chamomile: A herbal medicine of the past with a bright future (review). Molecular Medicine Reports. https://doi.org/10.3892/mmr.2010.377
  • Chang, S. M., & Chen, C. H. (2016). Effects of an intervention with drinking chamomile tea on sleep quality and depression in sleep disturbed postnatal women: A randomized controlled trial. Journal of Advanced Nursing. https://doi.org/10.1111/jan.12836
  • Miraj, S., & Alesaeidi, S. (2016). A systematic review study of therapeutic effects of Matricaria recuitta chamomile (chamomile). Electronic Physician. https://doi.org/10.19082/3024
  • Rafraf, M., Zemestani, M., & Asghari-Jafarabadi, M. (2015). Effectiveness of chamomile tea on glycemic control and serum lipid profile in patients with type 2 diabetes. Journal of Endocrinological Investigation. https://doi.org/10.1007/s40618-014-0170-x