Logo image
Logo image

Pehmitä kuivat kyynärpäät ja jalat yhdessä viikossa

3 minuuttia
Ota kaikki hyöty irti päivittäisestä suihkustasi ja kuori kuivat ja koppuraiset ihoalueet karkealla kuorintahanskalla. Levitä alueelle sitten kosteusvoidetta.
Pehmitä kuivat kyynärpäät ja jalat yhdessä viikossa
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Iho menettää kosteuttaan mm. auringolle ja ympäristön haitallisille aineille, kuten saasteille altistuessaan. Voit hoitaa ihoa ja palauttaa sen kosteuden levittämällä luonnollisia, hoitavia ja kosteuttavia aineita iholle. Noudattamalla muutamia helppoja ohjeita pidät ihon sileänä ja kauniina vuodesta toiseen.

Tietyt ihoalueet ovat erityisen alttiita kuivumiselle, tämä koskee etenkin kantapäitä ja kyynärpäitä. Tässä artikkelissa annamme sinulle ohjeet kuivien ihoalueiden pehmittämiseen ja kosteuttamiseen, ja jo viikon kuluttua ero entiseen on huomattava.

Näitä ihoalueita voi olla vaikea hoitaa, sillä ne kuivuvat ja kovettuvat nopeasti, mikä voi pahimmillaan johtaa ihon kivuliaaseen halkeiluun. Ihon pehmittämiseen ei välttämättä riitä muutama rasvauskerta, vaan käyttöön täytyy ottaa järeämmät keinot.

Kokeile luonnon omia kosteuttavia aineita, jotka palauttavat ihon luontaisen kimmoisuuden ja sileyden. Alta löydät ohjeet viikon tehokuuriin, jolla kuorit ja hoidat ihoa joka päivä. Seitsemän päivän kuluttua iho on kaunis ja sileä, ja kuiva iho on muisto vain.

Suositeltua lukemista: Hyvät kotihoidot selluliitin vähentämiseksi

1. Päivittäinen puhdistus

 

Some figure

Tämä on ehkä osalle itsestäänselvä asia, mutta ihon puhdistus säännöllisesti ehkäisee ihon kuivumista. Käytä hellävaraista suihkugeeliä tai muita puhdistustuotteita ja käy kaikki kehonosat läpi. Puhdistus poistaa likaa, talia ja kuollutta ihosolukkoa. Jos sinulla on kuiva iho, voit käyttää perusvoidetta suihkugeelinä. Käytä pientä pehmeää luonnonharjaa tai suihkuhanskaa ihon pesemiseen ja kuorimiseen suihkun aikana.

2. Kosteusvoide

Suihkun tai kylvyn jälkeen on tärkeää käyttää kosteusvoidetta ihon kosteuttamiseen ja palauttamiseen. Jos käytät saippuaa tai muita voimakkaita pesuaineita, voivat ne kuivattaa ihoa liikaa.

Voit käyttää kaupan kosteusvoiteita tai valmistaa voiteen itse. Kokeile hunajasta, aloe verasta tai omenasta valmistettuja voiteita, jotka uudistavat ja kosteuttavat ihoa ja suojaavat sitä ennenaikaiselta vanhenemiselta ja kuivumiselta.

3. Juo enemmän vettä

Kosteuttaaksesi ihoa sisältäpäin, kannattaa nauttia runsaasti vettä joka päivä. Suositeltu määrä on noin kaksi litraa päivässä, enemmänkin, jos oleskelet kuumissa tiloissa tai harrastat kovatempoista liikuntaa.

Liikunta pitää kehon nestetasapainon kunnossa, uudistaa soluja ja ehkäisee ihon kuivumista.

4. Kosteuttavat öljyt

 

Some figure

Hiero oliiviöljyä tai kookosöljyä erityisen kuiville ihoalueille ennen nukkumaanmenoa, laita puuvillasukat jalkaan ja anna öljyn imeytyä yön yli niin aamulla huomaat, miten pehmeä ja sileä iho on. Tarvitset vain tipan öljyä.

5. Hunaja

Hunaja on luonnollinen kosteuttaja, jolla voidaan lievittää monia erilaisia iho-ongelmia, myös kuivaa ihoa.

Hunaja sisältää antioksidantteja ja ihoa uudistavia ainesosia, jotka auttavat ihoa säilyttämään sen kimmoisuuden ja kiinteyden. Hunajan käyttäminen ehkäisee ihon kovettumista.

Luonnollinen hoitokeino käsien ja jalkojen kosteuden palauttamiseen viikossa

Jos kuiva iho kenkkuilee yhä, huolimatta tässä artikkelissa mainituista hoito-ohjeista, voit kokeilla tämän hoitavan, tehokosteuttavan voiteen valmistamista.

Voiteessa yhdistyy maustamaton jogurtti ja avokado, joista kumpikin sisältää runsaasti luonnollisia ja terveellisiä rasvoja. Nämä rasvat kosteuttavat ja tasoittavat ihoa luonnollisesti.

 

Some figure

Käytä tätä hoitoa vain kerran viikossa. Kun noudatat kaikkia tämän artikkelin ohjeita, saavutat varmasti halutut tulokset ja karkoitat kuivan ja karkean ihon tuossa tuokiossa.

Ainekset

  • 1 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 kypsä avokado

Ohjeet

  • Leikkaa avokado puoliksi, poista kivi ja kaavi hedelmäliha kulhoon. Muussaa tasaiseksi haarukalla.
  • Sekoita avokado yhteen jogurtin kanssa.

Käytä näin

Puhdista hoidettava ihoalue ja kuori tarvittaessa. Kun iho on huolellisesti puhdistettu ja kuiva, levitä kunnon kerros hoitovoidetta iholle pyörivin liikkein. Hiero kunnolla ihoon.

Anna vaikuttaa 45 minuuttia, jotta sen vaikuttavat ainesosat pääsevät tunkeutumaan tarpeeksi syvälle. Voit käyttää tämän hetken rentoutumiseen: lue, nauti kuppi teetä, kuuntele musiikkia. Viimeistele hoito huuhtelemalla ihoalue lämpimällä vedellä ja levittämällä tavallista kosteusvoidetta iholle.

Suositeltua lukemista: Mistä ruoista saa terveellistä rasvaa?

Milloin kannattaa varata aika lääkäriin

Ihon kuivuus, kutina, karheus ja muut ongelmat voivat olla pitkäkestoisia. Jos et saa ongelmaa kuriin kunnollisella kosteuttamisella, kuorinnalla ja puhdistuksella, on syytä kääntyä lääkärin puoleen.

Jalat ja kyynärpäät kuivuvat helposti, etenkin talvisin, kun sisäilma on kuivaa ja lämmintä ja ulkoilma kuivaa ja kylmää. Lämpötilan vaihtelut vaikuttavat negatiivisesti ihoon. Kun iho alkaa kovettua ja halkeilla, on sen hoitaminen vaikeampaa ja saattaa vaatia lääkehoitoa, etenkin jos iho tulehtuu tai muuttuu kivuliaaksi. Kunnollisella hoidolla ehkäiset haitalliset tulehdukset ja muut ongelmat.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Habif, Thomas P., et al. Enfermedades de la piel: diagnóstico y tratamiento. Elsevier España, 2006.
  • Ledesma, Marcela Lemus. “Natural Elements: cosmética natural y saludable.” Revista Vinculando (2015).
  • Rodrigues, L. M., and P. C. Pinto. “Análisis de la influencia del grado de hidratación de la epidermis en el comportamiento biomecánico de la piel in vivo.” Ars pharmaceutica 45.1 (2004): 59-71.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.