Kantapäiden halkeilun ehkäisy ja hoito

elokuu 4, 2015
Päästäksesi eroon kantapäiden kuivasta ihosta voit käyttää joko kaakaovoita tai kookosöljyä, jotka kosteuttavat ja kuorivat ihoa.

Monet tekijät voivat aiheuttaa kantapäiden huonon kunnon. Sen lisäksi, että se ei näytä hyvälle, se voi olla epämiellyttävää ja jopa tuskallista jaloille. Yksi yleisimmistä syistä halkeileville kantapäille on avokärkisten kenkien jatkuva käyttäminen, kuten esimerkiksi sandaalit.

Naisten on taipumus kärsiä tästä enemmän kuin miesten, sillä naiset käyttävät avoinaisia kenkiä enemmän. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä että miehet eivät kärsisi tästä ongelmasta, tottakai heilläkin sitä esiintyy, ja avoimien kenkien käyttö ei ole ainoa syy kantapäiden halkeilulle.

Kuten jo ehkä ole kokenut, kuivat ja halkeilevat kantapäät ovat epämiellyttävät ja voivat vahingoittaa hyvinvointiasi. On tärkeää tietää, että ylipaino tai vaikkapa kuuma ilmasto voi aiheuttaa kantapäiden halkeilun. Jos satut olemaan vakavahenkinen urheilija, suosittelemme että kosteutat jalkojasi kosteusvoiteella jatkuvasti estääksesi tämän ongelman.

Jalat 2

Annamme nyt joitakin ohjeita, joilla hoidat huonokuntoisia kantapäitä ja pääset eroon tästä ongelmasta. Parasta on ehkäistä ne, mutta jos sinulla on jo huonokuntoiset kantapäät, aloita nämä kotiparannuskeinot mahdollisimman pian.

Joten jatka lukemista oppiaksesi nämä luontaishoidot halkeilevien kantapäiden hoitoon ja aloita niiden käyttö jo tänään!

Kaakaovoi

Kaakaovoi

Kaakaovoi on erinomainen tapa aloittaa, koska se on yksi parhaista kuorijoista. Voit käyttää sitä pehmentämään ihoa ja kosteuttamaan kantapäitä. Tämä auttaa epäilemättä.

Hunaja

Hunaja

Voit myös kokeilla lämmintä kylpyä hunajalla. Lisää kupillinen hunajaa pesualtaaseen lämpimän veden kanssa, sekoita hyvin, upota jalat 20 minuutiksi, ota ne pois, kuivaa ne pyyhkeeseen ja hankaa karkea osa hohkakivellä. Voit tehdä tämän kolme kertaa viikossa auttaaksesi säilyttämään pehmeän ihon jaloissasi.

Risiiniöljy

Risiiniöljy

Toinen parhaista keinoista pehmentää ihoa on risiiniöljy. Se on yksi parhaista kuorijoista ja pehmitysaineista. Kostuta kuivaa liinaa vähäsen tällä öljyllä, hiero kevyesti 10 minuuttia ja huuhtele lämpimällä vedellä. Nähdäksesi tuloksia niin nopeasti kuin mahdollista voit tehdä tämän hoidon päivittäin ennen nukkumaanmenoa. 

Kookosöljy

Kookosöljy

Kookosöljy on myös yksi parhaita kotiparannuskeinoja hoitamaan huonokuntoisia kantapäitä. Se on todella hyvä poistamaan kuolleita soluja säilyttäen myös kosteuden iholla, joka tekee kantapäistä vaikeammin kuivuvat. Hiero kantapäitäsi joka ilta pienellä määrällä kookosöljyä ja huuhtele sitten lämpimällä vedellä, laita sukat jalkaan ja olet valmis.

Hohkakivi

Hohkakivi

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä keinona suosittelemme käyttämään hohkakiveä lämpimän veden kanssa. Tämä on täydellinen yhdistelmä helpottamaan halkeilevia kantapäitä. Hoito on helppo ja rentouttava – täydellinen yhdistelmä poistamaan kovan ja kuivan ihon kantapäistäsi.

Laita vähän lämmintä vettä jalkakylvyksi, anna sen asettua hetken ja upota jalkasi 15 minuutiksi. Ota jalat pois, kuivaa hieman pyyhkeellä, hankaa jalat hyvin kivellä ja huuhtele jalkasi vielä kerran. Tämä auttaa poistamaan epämiellyttävän, karkean ihon kantapäistäsi.

 

 

UUTISIA VERKOSSA