Hyvät kotihoidot selluliitin vähentämiseksi

Ennen kuin laitat ihollesi mitä tahansa selluliitin vähentämiseksi tarkoitettua voidetta, on aina tärkeää kuoria kyseinen ihoalue hyvin. Tämä kuorinta kannattaa tehdä hellävaraisesti hieroen, ja sen avulla voit poistaa iholtasi myrkyllisiä aineita sekä sen alle kertynyttä rasvaa.

Mikäli selluliitti sinua häiritsee, ei sen kanssa tarvitse suostua elämään, sillä selluliitin karkottamiseksi on olemassa tehokkaita hoitoja. Näihin hoitoihin ei myöskään tarvitse käyttää tuhansia euroja, sillä sellaisiakin vaihtoehtoja on, jotka eivät aiheuta lompakon liiallista keventymistä.

Näihin edullisiin selluliitin vähenemistä edistäviin hoitoihin kuuluvat myös monet luonnolliset keinot ja tuotteet. Kannattaa siis kokeilla muutamaa helppoa kotihoitoa ennen kuin valitset jonkin kalliimman ja monimutkaisemman vaihtoehdon selluliitin vähentämiseksi.

Tämänkertaisessa artikkelissamme kerromme sinulle siis tehokkaista kotona valmistettavista selluliittihoidoista. Niihin liittyen tulisi kuitenkin pitää mielessä eräs hyvin tärkeä seikka: jotta nämä luonnollisiin tuotteisiin perustuvat hoidot voisivat todella auttaa sinua taistelussasi selluliittia vastaan, täytyy ihon aina olla kunnolla kuorittu ennen kuin ryhdyt hoitamaan sitä.

Säännöllinen kuorinta niillä ihoalueilla, joilla selluliittia ilmenee, auttaa irrottamaan rasvaa, jota kerääntyy ihon alle. Kuorinta edesauttaa myös myrkyllisten aineiden poistumista iholtasi – kuorimalla tehostat sitä, että nämä myrkyt imeytyvät verenkiertoosi, ja siten elimistösi pystyy paremmin hankkiutumaan niistä eroon.

Muista siis tämä: mikä tahansa kotihoito, jonka teet selluliittia vähentääksesi, tulee aina yhdistää tätä ennen tehtyyn ihoa hierovaan kuorintaan.

Ihon kuorinta

Luonnollinen pesusieni

Tämä käsittely on yksinkertaisesti toteutettavissa. Tarvitset siihen vain hiukan oliivi- tai auringonkukkaöljyä, jota hierot niille alueille, joissa selluliittia ilmenee. Anna öljyn vaikuttaa 15 minuutin ajan, ja käy sitten suihkussa. Veden tulisi olla niin kuumaa kuin vain suinkin pystyt kestämään (ellei sinulla sitten ole ”hämähäkkiverisuonia” tai suonikohjuja, sillä tällöin sinun tulisi käyttää vain lämmintä vettä). Hankaa ihoalueita hyvin, ja käytä tähän mietoa saippuaa sekä luonnollista pesusientä tai kovaa luonnonharjaa.

Tämän hierovan kuorinnan avulla poistat iholtasi kuolleita soluja sekä avaat ihohuokosesi. Näin edistät sitä, että selluliittihoidot pääsevät vaikuttamaan tehokkaasti ihosi eri kerrosten läpi. Muista myös se, että kuorinnan jälkeen tulisi aina kosteuttaa ihoa. Tähän tehtävään sopivat erityisen hyvin ihon uusiutumista edistävät öljyt, kuten muun muassa ruusunmarja- tai oliiviöljy.

Hoitovaihtoehto 1: sitruuna- ja oliiviöljy

Oliiviöljy

Kuori useampi sitruuna, ja laita kuoret purkkiin. Kaada sekaan oliiviöljyä niin paljon, että kuoret peittyvät täysin. Sulje purkki ilmatiiviiksi, ja anna sen olla viileässä ja pimeässä paikassa viikon ajan. Varmista, että purkki tai pullo on ennen tätä desinfioitu, jotta voisit välttää öljyn saastumisen sinne jääneiden muiden aineiden vaikutuksesta.

Viikon kuluttua voit sitten avata purkin, valuttaa öljyn pois sekä lisätä joukkoon vielä hiukan oliiviöljyä, joka laimentaa sitruunoiden voimakkuutta.

Tähän hoitoon liittyen tulee muistaa, että sitruunaa tulisi aina laimentaa, sillä se on hyvin syövyttävää. Tämä johtuu sen supistavasta vaikutuksesta, ja sitruuna saattaa siten aiheuttaa ihon ärtymistä. Sinun tulisi lisäksi tehdä sitruunahoitoja ainoastaan illalla, sillä sitrusöljyt ovat valoherkkiä – ne voivat saada aikaan ihon herkistymisen palamiselle, mikäli oleskelet suorassa auringonpaisteessa.

Hoitovaihtoehto 2: avokadonsiemen

Halkaistu avokado

Voit käyttää myös avokadoa torjuaksesi selluliittia, ja tätä hoitoa varten sen siemenestä tehdään öljyä. Leikkaa siis suurikokoinen avokadonsiemen pieniksi paloiksi, ja mitä pienemmäksi sen voit paloitella, sen parempi. Muista, että avokadon siemenet ovat hyvin kovia, joten sinun täytyy yrittää silputa siementä ensin käsin mahdollisimman paljon, jotta et vahingoittaisi tehosekoitintasi. Jos sinulla ei ole tehosekoitinta, voit käyttää myös juustoraastinta siemenen hienontaaksesi.

Laita sitten silputut tai raastetut siemenen palat purkkiin, ja lisää sekaan myös oliivi-, manteli- tai auringonkukkaöljyä. Tähän tarkoitukseen käyvät kaikki kolme öljyä yhtä hyvin. Peitä purkki ja anna sen olla kolmen päivän ajan jossakin pimeässä ja viileässä paikassa. Kun olet odottanut nämä kolme päivää, voit laittaa purkin jääkaappiin, jotta seos ei homehtuisi.

Käyttö

Kun olet kuorinut ja kosteuttanut ihon hyvin, laita jompaa kumpaa näistä kahdesta hoidosta niille ihoalueille, joilla selluliittia näkyy. Anna seoksen vaikuttaa muutaman minuutin ajan, ja toista käsittelyä usein – vähintään kerran viikossa.

Nyt kun tiedät, miten selluliittia voi torjua luonnollisesti, helposti ja edullisesti, pystyt aloittamaan vaivattomasti. Nämä hoidot kohentavat niitä ihoalueita, joilla selluliitti sinua häiritsee, ja voit aloittaa niiden toteuttamisen jo nyt – ryhdy siis vähentämään selluliittia luonnollisilla kotihoidoilla!

 

UUTISIA VERKOSSA